Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a lansat luni seara o scrisoare deschisă în care cere „punerea în funcţiune a mecanismelor statuare pentru conducerea colectivă a partidului”, aducând şi o critică asupra preşedintelui Liviu Dragnea.

Mai exact, Bădălău le cere membrilor PSD să restabilească democrația în partid și vorbește despre o serie de decizii controversate luate de PSD în ultimul an. Totodată, președintele executiv al PSD susține că trebuie reactivat BPN-ul PSD, un for pe care Liviu Dragnea îl convoacă foarte, foarte rar.

În acest contact, contactat marți dimineață de redacția de știri PSNEWS.RO, premierul Mihai Tudose a declarat că ”este de acord” cu cele scrise de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău.

”Este o scrisoare foarte bună, e un mesaj foarte bun. Sunt de acord cu ce a spus Niculae Bădălău”, a declarat premierul Mihai Tudose, în exclucsivitate pentru PSNEWS.RO

Mai mult, chestionat în legătură cu tot mai vehiculatele tensiuni dintre acesta și liderul PSD, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose a adăugat că ”fiecare poate să suțină ce dorește”.

”Poate să susțină fiecare ce dorește. Este treba lor”, ne-a declarat premierul.

In scrisoarea lui Badalau sunt lansate atacuri dure la adresa lui Liviu Dragnea si a modului in care a fost condus PSD in 2017 :

Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democratiei interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie sa ne-o asumam:

– PSD si-a demis propriul guvern prin motiune de cenzura
– decizii economice majore, precum impozitul pe gospodarie, au fost anuntate si apoi abandonate
– fluiditatea schimbarii in in functiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern sa poata cu adevarat performa
– nu toti cei care au devenit ministri erau cunoscuti in partid sau recunoscuti profesional in domeniile respective pentru a merita un loc in guvern, s.a.

Toate aceste erori slabesc increderea cetatenilor in partidul nostru, iar cauza principala este tocmai subrezirea democratiei interne. Credibilitatea si eficienta guvernarii le putem castiga doar prin renasterea democratiei interne, prin dialog onest, transparenta si responsabilitate.

Primul pas este sa consideram legitime si opiniile cu care nu suntem de acord, sa abandonam iluzia falselor unanimitati.

Pasul al doilea este punerea in functiune a mecanismelor statutare pentru conducerea colectiva a partidului.

7 COMMENTS

 1. Trist.
  Am ajuns să luăm lumină de la dl Bădălău.
  Când spunea dl Ponta că actualul lider PSD (adică dl Dragnea) doar el face numirile ce spuneau jurnaliștii și dl Bădălău?
  Este irelevant ce spune dl Ponta.
  Pe bune? A trebuit să treacă 1 an pentru ca dl Bădălău să realizeze cine este dl Dragnea și cum și-a bătut joc de “prietenii” lui. PSD își merită soarta și sincer nu mă intereseaă frustrările politice/personale ale liderilor PSD.

  • Daa… uraaa….democratie in PSD in frunte cu mult stimatul sef TudoseSRI.
   Din lacul Dragnea in putul Tudose.

   Dar oricum felicitari mai Dragneo nu e Tudose omul pe care ti l-ai dorit si l-ai numit cu manutza ta de coabitac ? Uite ca rasplata sistemul securist iti mi trege un bocanc in gura.
   —————————–
   Apropos, nimeni din sistemul #rezist=securist=dna-ist nu se revolta impotriva lui Tudose. Toti urla cu ciuma rosie cu Dracnea dar cand vine vorba de TudoseSRI….liniste… liniste.

 2. E jale mare,in ce v-ati tramsformat toti politicienii! La ce mai stati in parlament si guvern,ma refer la toti politicienii!? Doar pentru indemnizatii,bonusuri si pensii,ca v-ati batut joc de tara si natiunea romaneasca!?

  • Si-au marit pensiile, si-au dublat veniturile si din pensie si din venit suplimentar…ai crezut ca lucreaza pentru tine?

 3. E clar,Dragnea a pierdut partidul din mana….Cu toate astea acum e cel mai periculos,nu mai are ce pierde,va juca la demolare,cred ca va fi in stare sa retraga si modificarile legilor Justitiei pentru a-si face noi aliati…Nu e recomandat sa-i stai prin preajma cum nu nici sa stai in spatele calului cand e nervos.

 4. In fine, Tudose iese pe post de “musca la arat”, doar-doar va convinge pe careva din partid ca “serviciile” sunt cu “progresul”. Nici nu merita comentariul.

 5. Da, da! Sa luam lumina de la Balalau! E cel mai tare!
  Balalau, noi te iubim! Ca ca tine nu gasim!
  Acuma, chiar sincer: cine t.f. is Balalau asta? Si in afara de voce, talent si grad, ce-l mai recomanda? Da’ chiar sa ne holbam fascinati in dentitia lui, parca as zice ca am ajuns cam jos!

Leave a Reply