Fostul premier Mihai Tudose a reacționat la solicitarea PSD de remaniere a lui Paul Stănescu de la Dezvoltare, amintind de un refren care spune „și eu am fost bun. Câteodată, la două zile, eram securist. După aia iar am fost renovat și eram bun”, cpnform Mediafax.

„Partidul (a cerut remanierea lui Paul Stănescu n.r.) S-a abținut ( premierul – n.r.) și nici nu a zis nimic. (…) Sincer, este un referen. Și eu am fost bun. Câteodată, la două zile, eram securist. După aia iar am fost renovat și eram bun. Si tot așa. Era un bac celebru pe vremea cealaltă cu un tip care a fost numit în partid și apoi a fost dat afară din partid fiindcă este bețivan, întârzie la servici și nu e un bun familist. Și a cerut dosarul de la primirea în partid unde scria că se recomandă a fi primit în partid fiindcă este harnic, vine la servici, este un bun familist și așa mai departe. Și am zis: vedeți ce a făcut partidul din mine? Uite în ce hal m-ați adus!”, a declarat Mihai Tudose, întrebat luni la Parlament despre cine din PSD a ceruti remanierea lui Paul Stănescu.

Chestionat despre motivul care a stat la baza solicitării remanierii lui Stănescu, Mihai Tudose a replicat: „Lipsa de comunicare. Așa am înțeles. Eu am votat împotrivă”.

Totodată, fostul prim-ministru a spus că nu știe dacă Iohannis ar trebui să semneze decretul de revocare a lui Paul Stănescu, precizând: „Nu sunt președinte. Am fost premier”.

Premierul Viorica Dăncilă nu a vrut să explice de ce s-a abţinut la votul din CExN de lunea trecută, în care s-a decis că Paul Stănescu nu mai are susţinerea PSD pentru ministerul Dezvoltării.

„Aceasta a fost opţiunea mea. În acelaşi timp, trebuie să vă spun că eu trebuie să respect votul CExN. Suntem un Guvern politic, iar hotărârile se iau în cadrul CExN”, a spus miercuri, la Parlament, şeful Executivului.

Premierul a anunțat, la finalul ședinței CEx al PSD de miercurea trecută, că o va propune pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Decizia partidului a venit după ce șeful statului a refuzat numirea Olguței Vasilescu la Transporturi și a lui Ilan Laufer pentru Ministerul Dezvoltării Regionale.

Cu toate acestea, la o zi distanță, președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va lua o decizie în ceea ce privește cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi și Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului și data de 1 Decembrie, scrie stiripesurse.ro

 

2 COMMENTS

  1. Domnule Tudose, securist sau nu, nu eu l-am lasat pe Premierul Japoniei, la venirea sa la Bucuresti, cu ochii-n soare. Acest fapt este de neiertat, lipsa de responsabilitate a unui Premier, tara nu e tabla de sah.

Leave a Reply