Durerea de cap care nu trece cu analgezice uzuale, dificultățile de vorbire, tulburările de echilibru sau pierderea contactului cu realitatea pentru perioade scurte de timp sunt doar câteva dintre simptomele care pot indica apariția unei tumori la nivelul creierului.

Tumorile cerebrale sunt mase de țesut, cu caracter benign sau malign, care se dezvoltă anormal la nivelul creierului sau în vecinătatea acestuia. În funcție de localizarea tumorii și de ritmul ei de creștere, funcțiile sistemului nervos pot fi extrem de afectate și chiar viața poate fi pusă în pericol.

„Mulțumesc din suflet domnului profesor Alexandru Vlad Ciurea pentru că a dat dovadă de un suflet mare și un caracter deosebit, fiind cel mai desăvârșit profesionist pe care l-am cunoscut vreodată. A devenit un membru al familiei noastre!”, este mesajul transmis de Mircea, pacient, la scurt timp după intervenția de extirpare a unei tumori cerebrale, desfășurate la Spitalul Clinic SANADOR.

Mircea povestește cum a început totul: „Nu mă simțeam bine și am ales să merg la domnul profesor Ciurea pentru că am apreciat profesionalismul dumnealui. Auzisem că este un neurochirurg foarte bun, un om deosebit. În urma consultului și a examenelor imagistice efectuate, am aflat că trebuie să mă operez pentru extirparea unei tumori cerebrale. Domnul doctor mi-a explicat absolut tot ce va presupune intervenția, am fost tot timpul informat”.

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, personalitate de prestigiu a medicinei românești și directorul științific al Spitalului Clinic SANADOR, a condus intervenția chirurgicală complexă prin care a fost extirpată tumora cerebrală, cu rezultate postoperatorii extraordinare și o recuperare rapidă a pacientului.

În cadrul Secției de Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile chirurgicale se realizează minim invaziv, cu precizie maximă, folosind echipamente medicale ultraperformante. Acestea îmbină modul de vizualizare optică tradițională cu vizualizarea digitală hibridă cu tehnologie integrată 4K, oferind medicului flexibilitatea de a se decupla de la abordarea optică clasică și a lucra cu o calitate excepțională a imaginii. P

Pentru diagnosticarea precisă a tumorilor cranio-cerebrale, pacienții sunt investigați RMN cu cele mai moderne echipamente – RMN Siemens Magnetom Vida și Magnetom Skyra, ambele cu putere de 3 Tesla, capabile să ofere imagini de înaltă rezoluție și cu o precizie uimitoare.

 

Leave a Reply