Tupeu nemarginit ! Dupa ce a calcat in picioare drepturile si libertatile fundamentale, dupa ce a folosit un limbaj si un comportament de interlop ca procuror, dupa ce a falsificat probe si i-a amenintat pe cei anchetati, (fostul) magistrat Negulescu, zis Portocala, zis Zdreanta, a descoperit drepturile omului chiar la momentul excluderii din magistratura…

Mircea Negulescu a declarat, după decizia instanței prin care a fost exclus din magistratură, că se va adresa CEDO.

“Mă voi adresa CEDO”, a declarat fostul procuror pentru stiripesurse.ro.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, luni, excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, decizia fiind definitivă.

“Casează, în parte, hotărârea atacată, în sensul că respinge acţiunile disciplinare conexe formulate de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului Negulescu Mircea, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. b) şi lit. i) teza întâi din Legea nr. 303/2004. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate privind respingerea excepţiilor; admiterea, în parte, a acţiunilor disciplinare conexe şi aplicarea sancţiunii disciplinare constând în „excluderea din magistratură”, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) (2 abateri disciplinare) şi lit. l) din Legea nr. 303/2004; respingerea acţiunilor disciplinare conexe pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. j) şi l) din aceeaşi lege. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 8 aprilie 2019”, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Secția pentru Procurori a CSM a decis suspendarea din magistratură a lui Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploiești. Decizia a fost contestată ulterior la ÎCCJ. Alaturi de Lucian Onea, fostul sef al structurii, Negulescu este vizat intr-un dosar penal.

Cei doi sunt acuzați că au constrâns anumiți martori să facă sesizări și tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.

3 COMMENTS

  1. Ce figura de zdreanta are, a dat greul peste el.
    Suntem in Postul Pastelui, mai bine intra in biserica si spala-te de pacate.

  2. Cum e turcul și pistolul, deoarece și madam Kovesi, șefa lui Zdreanță (procuror Negulescu pt prieteni, in caz ca mai are așa ceva) a descoperit drepturile omului imediat ce i-a fost contestat “dreptul” de a ocupa funcția de procuror-șef european. Urmează ca Augustin Lazar sa apeleze și el la CEDO in caz ca i se va contesta “dreptul” la un al doilea mandat de procuror general al României și tot așa pana ce toate figurile grotești ale justiției romane își vor recâștiga demnitatea umană—o calitate pe care n-au avut-o niciodată—manevrand sistemul/working the system, cum ar spune partenerul strategic, pana la întoarcerea pe dos a tuturor principiilor de drept pe care s-a bazat la înființare. Între timp, Marian Ceaușescu plimba cătușele mizeriei noastre morale pe la paturile comuniștilor muribunzi—asta da, spectacol!

Leave a Reply