Avocatul Kincses Elod, care îl reprezintă pe europarlamentarul Tokes Laszlo, a anunţat, luni, la Târgu Mureş, chemarea în judecată a preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Dacian Cioloş, prin deschiderea unei acţiuni în contencios administrativ la Curtea de Apel Bucureşti, pentru anularea decretului prezidenţial de retragere a Ordinului Naţional Steaua României.
‘Expediez astăzi la Curtea de Apel Bucureşti acţiunea în contencios administrativ. În cazul în care nu vom câştiga la Curtea de Apel, vom exercita calea de atac la ÎCCJ. Eu nutresc speranţa că preşedintele trebuie să exercite calea de atac. Nu numai preşedintele este chemat în judecată, ci şi primul ministru al României în calitate de contrasemnatar. Cer anularea Decretului Prezidenţial numărul 290 din 04.03.2016 contrasemnat de primul ministru, publicat în Monitorul Oficial partea I numărul 168/04.03.2016, prin care s-a dispus retragerea Ordinului Naţional Steaua României în grad de cavaler, care i s-a acordat lui Tokes Laszlo prin Decretul Prezidenţial nr. 1864/14.12.2009, publicat în Monitorul Oficial 884/2009’, a arătat avocatul într-o conferinţă de presă citat de Agerpres.
Avocatul Kinsces Elod consideră că preşedintele României ar fi încălcat Constituţia, în sensul nerespectării prevederilor referitoare la idealurile Revoluţiei din 1989, şi că, potrivit Decretului nr. 884/2009, clientul său a fost decorat ‘pentru rolul jucat în declanşarea revoltei populare de la Timişoara,  nu pentru a tăcea din gură’.
El a susţinut că în acţiunea în contencios a ridicat excepţia nulităţii absolute a Hotărârii Consiliului de Onoare pentru Ordinul Naţional Steaua României din data de 20 noiembrie 2013 pentru două motive: încălcarea dreptului la apărare în faţa comisiei şi incompatibilitatea celor două membre, ‘Gabriela Vrânceanu Firea şi Ecaterina Andronescu, care au fost şi denunţătoare şi judecătoare’.
În acţiune se mai arată că hotărârea Consiliului de Onoare nu avea forţă obligatorie pentru preşedintele României şi că instanţele de judecată nu au cercetat cauza în fond, ci au reţinut că hotărârea Consiliului nu putea fi cenzurată pe calea contenciosului administrativ, admiţând excepţia inadmisibilităţii acţiunii.

13 COMMENTS

 1. E autoritate de lucru judecat.ce mai vrea ?
  Tokes nu intreaba poporul roman daca e de acord cu mentinerea “cocoratiei “*?
  E ca in dictonul : daca voi nu ma vreti, eu va vreau !
  Un dosarel ceva pt tradare ??

 2. are dreptate ungurul, bine ca toti condamnatii cu inchisoare si-au pastrat “steaua” desi legal trebuiau sa o piarda si el ca face politica si-a pierdut-o

 3. măcar acum poate se trezesc toţi cei care au văzut în unguri “binele”, şi le-au susţinut drepturile sub orice formă. mă îndoiesc!

 4. EXISTA O HOTARARE JUDECATOREASCA . OARE NU CIOLOS SI IOHANNIS L-AU INVATAT SA FACA ASTA ??? ACESTI INDIVIZI CIOLOS, IOHANNIS, TOKES SUNT ACEIASI MIZERIE DE MAFIOTI SECURISTI , ORICUM NU SUNT SUB NICI O FORMA REPREZENTANTI AI ROMANIEI , NU STIM INCA CUI SERVESC DAR CERT NU ROMANIEI.

 5. Ce stea mai vrea!!?? Permanent a fost impotriva rominilor si a statului romin! Nu merita decit dispretul nostru! Sa mearga si sa solicite Steaua Ungariei pentru care a luptat permanent !!!!!

 6. TOKES e cleric si ca atare se pricepe la simboluri, deci deposedarea de decorația pentru meritul de revoluționar roman e in ochii lui un act de desacralizare care-i ataca, in primul rând, funcția sacerdotala si poate sa-l descalifice complet in viziunea propriilor coreligionari. Un pastor trădător e mult mai de disprețuit decât un politician intrigant sau un spion “dublu” si chiar daca prim-ministrul ungar s-a grăbit sa-i acorde o distincție echivalenta cu cea retrasa de ordinul Steaua Romaniei indoiala asupra integrității sale morale rămâne vie in imaginatia populară. Desigur, ar fi putut sa nu-si ia, pe lângă misiunea pastorala asumată odată cu intrarea in rândurile clerului, misiunile oculte care i-au adus dezonoarea publica de mai târziu, dar asta e alta poveste; esențial este ca pastorul Tokes nu vrea sa apăra ca trădător si preot in același timp si in consecință cauta sa caseze hotărârea autorităților civile care l-au deposedat de titlul sau de onoare. S-ar putea, iarăși, ca aceasta dezonoare sa-l decredibilizeze ca europarlamentar mai ales in contextul reluării procesului Revoluției Romane de unde si atacul direct la președintele si prim-ministrul actual al Romaniei, personalități ale căror relații stranse cu Bruxelles-ul sunt presupuse a fi de “vasalitate” si pe care ii poate acuza ușor de represalii comandate la adresa politicii maghiare fata de UE. Ce e absurd in toata povestea asta este faptul ca nici Johannis, nici Ciolos n-au avut nimic de-a face cu Revoluția din 89 si ca, intr-adevăr, actul solemn de a retrage decoratia lui Tokes nu are pentru ei valoarea simbolica pe care i-o acorda împricinatul; pariez ca Johannis a semnat decretul ca sa-si umfle imaginea de presedinte al “romanilor” iar Ciolos n-avea de ce sa nu aprobe actul mai ales ca ungurii s-au cam facut de pomina in ultima vreme cu atitudinea lor anti-europeană si o punere la punct a trompetei lui Orban nu putea decât sa placa Bruxelles-ului. Ma-ntreb daca Ciolos, măcar, va fi citat la tribunal, fiindcă Johannis deh! E imun.

  Envoyé par Outlook Mobile funcția sacerdotala

 7. Tokes ar face bine sa-si ia avocatul si sa se duca-n …… Laolalta cu toate soachitele care, de 27 de ani, se usureaza pe Romania

 8. Nu inteleg ce mai vrea dl. pastor. Romania l-a facut erou, i-a dat cea mai inalta distinctie a Romaniei, l-a bagat in Parlamentul European iar, el arunca cu laturi pe unde apuca la adresa Romaniei. Ma intreb cand a dat statul roman in judecata oare a consumat ceva inainte ?
  Mai bine si-ar vedea de viata lui si asa de tumultoasa. Daca autoritatile romanesti, DNA-ul de exemplu daca s-ar intrebuinta putin l-ar putea pune la punct pe dl. pastor.

  • @ceir harja
   Îți dau un răspuns á la radio Erevan : ”Dvs. aveți dreptate dar nu folosiți ”parcă”, ci ”sigur” și nici ”fără familie”, ci ”familist” nevastă-sa divorțând de el acum vreo trei ani pe motive, într-adevăr, și de ”taur”, și de ”deal”.

Leave a Reply