Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a fost avizat pozitiv joi, cu 22 de voturi ”pentru” (PSD, ALDE, UDMR) şi 10 voturi ”împotrivă” (PNL, USR), de către comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a prelua funcţia de ministru al Apărării, el spunând că va fi un ministru serios, care ştie carte şi că vrea să lase urme pe acolo pe unde trece, scrie news.ro.

”În primul rând ne interesează ca în perioada 2017 – 2020 să dezvoltăm capabilităţile de apărare naţională, capabilităţi robuste şi moderne. În al doilea rând, să creştem credibilitatea strategică în cadrul NATO şi al UE, să consolidăm parteneriatele strategice (…), să dezvoltăm relaţiile de cooperare internaţională în plan bilateral, regional şi în cadrul organizaţiilor internaţionale (…) Este extrem de important în programul nostru de guvernare sublinierea misiunilor generale ale armatei României”, a spus Adrian Ţuţuianu despre priorităţile Ministerului Apărării în perioada următoare.

El a explicat că în prezent se derulează opt programe principale de înzestrare a armatei române, că procedurile de achiziţie publică au fost demarate şi se află în diverse stadii de implementare. Ţuţuianu a afirmat că va fi foarte ferm în a respecta termenele prevăzute de lege în ceea ce priveşte acest subiect şi că va face tot posibilul pentru recuperarea întârzierilor.

”Sunt opt programe principale de înzestrare a armatei: corveta multifuncţională, sistemul de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă, modernizarea maşinii de luptă MLI 84 M, transportorul blindat pentru trupe 8×8 şi 4×4, sisteme C4 cu capabilităţi de integrare ISTAR, sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare, sistemul integrat de arme SHORAD etapa I şi sistemul lansator multiplu de rachete cu bătaie mare”, a precizat ministrul desemnat al Apărării.

Adrian Ţuţuianu a dat asigurări că cele 2% din PIB alocate Apărării vor fi cheltuite în conformitate cu angajamentele luate şi că nu va da bani altcuiva deoarece este un angajament pe care România şi l-a asumat şi pe care trebuie să-l respecte.

”Vă asigur că voi fi un ministru foarte serios, foarte aplecat pe subiectele care ţin de activitatea ministerului, prezent de la 7:30 dimineaţa în instituţie şi probabil că undeva la 9:00 – 10:00 seara o să-mi închei programul. Sunt ambiţios şi vreau să las urme pe unde trec (…) Contează să ştii carte şi eu cred că ştiu”, a susţinut Ţuţuianu.

În ceea ce priveşte armata europeană comună, ministrul desemnat al Apărării a spus că trebuie să ţinem cont că România este atât membru NATO, cât şi UE, iar capabilităţile de apărare europene trebuie să fie complementare celor ale Alianţei Nord-Atlantice.

8 COMMENTS

 1. off topic
  Din programul de guvernare, noul. Se renunta la impozitul pe gospodarie si se introduce declaratia de patrimoniu. Sunt curios ce vor declara tocmai cei care au introdus aceasta declaratie.

  De ce n-a fost pastrat dl. Tutuianu in continuare sef la comisia SRI ? Despre cat de serios va fi dl .ministru vom constata la urmatoarea “evaluare Valcov”.

 2. Fetita lui taticu,Ruxandra Tutuianu,a primit un post cald in MAE si s-a simtit obligata sa iasa public cu aceasta declaratie :„Dacă toți ieșiți ca oile în Piața Victoriei, cu toate ca nu îmi pasă câțuși de puțin de urletele voastre prost informate, îmi pasă ce văd că lăsați în urmă! Nu e mirare că ieșiți ca în junglă, sunteți de un haos desărvărșit! ADUNAȚI-VĂ MIZERIILE, STICLELE, HÂRTIILE, MÂNCAREA DE PE JOS! Ajung bătrânii să strângă după voi! Mi-e scârbă!” Mda…De fapt cei din PV n-au lasat nimic in urma,aveau un grup de volumtari care strangeau de pe jos putinele deseuri aruncate ca sa lase in urma o Piata curata lucru prezentat de televiziunile care aveau ochi sa vada acest lucru…S-a si comentat acest aspect…Probabil ca domnisoara(doamna) a transcris continutul unor burtiere de la RTV,campioana fake news…

 3. Celebru matematician Grigore Moisil a fost certat de niste tovarasi din conducerea universitatii ca nu respecta cu strictete cele 8 ore de munca.
  Raspunsul lui Moisil a ramas de pomina: Voi aveti nevoie de capul meu sau de curul meu?

  Se pare ca tovarasul Ţuţuianu ne ofera curul dumnealui.
  Multumim frumos.

Leave a Reply