„Astăzi (marţi – n.r.) m-am întâlnit cu secretarul de stat american Blinken. Discuţia a fost în principal despre apărarea noastră şi, în special, despre furnizarea de sprijin american în domeniul apărării. Avem nevoie de o accelerare notabilă a livrărilor. Acum trece prea mult timp între anunţarea pachetelor şi apariţia efectivă a armelor pe linia frontului. Este important ca punerea în aplicare a deciziilor şi a logisticii să fie mai rapidă”, le-a spus preşedintele ucrainean compatrioţilor.

„Am discutat, de asemenea, despre sistemele de apărare aeriană – sistemele de care avem nevoie. În special, pentru Harkov şi regiunea Harkov. Dacă am fi primit deja două Patriot pentru această regiune anume, am fi avut o situaţie diferită în război în general”, a arătat Zelenski. „Sunt recunoscător fiecăruia dintre partenerii noştri care înţelege acest lucru şi încearcă cu adevărat să ne ajute”, a adăugat Zelenski.

Potrivit presei occidentale, două state NATO vin rapid cu soluții la apelul lansat de Zelenski.

Germania va livra încă un sistem Patriot pentru Ucraina, al 3 lea.

Iar SUA, potrivit Bloomberg, e gata să livreze al 2 lea sistem.

Cu încă 2 sisteme Patriot și o rezervă serioasă de rachete, Ucraina va putea să întoarcă rapid soarta confruntărilor din est si nord, unde invadatorii ruși au înregistrat succese tactice în ultimele 3 luni.

#Ucraina
#PATRIOT

Leave a Reply