Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că UDMR așteaptă să fie depusă moțiunea de cenzură anunțată de PNL, iar maghiarii vor vota pentru răsturnarea Guvernului. Kelemen e de părere că de această dată sunt șanse ca moțiunea să treacă, pentru că și ALDE, USR și PNL vor vota, potrivit Mediafax.

  • „În momentul în care se va produce demisia miniștrilor ALDE și vor ieși de la guvernare, Guvernul rămâne fără majoritate în Parlament. Or fără majoritate nu poți să guvernezi, asta este consecința. PSD nu a reușit, nu a putut să mențină ALDE în coaliție, să prețuiască ceea ce a obținut în 2016 și ceea ce a funcționat până azi, dar asta problema lor, și noi doar constatăm că nu există majoritate și un guvern minoritar nu are cum să reziste în Parlament un an de zile. Nu știu ce calcule fac cei de la PSD, cu cine vor să facă majoritate, decizia noastră a fost luată mai demult, am spus că nu mai putem susține acest guvern și am și votat o moțiune de cenzură. Nu se schimbă nimic, rămânem în opoziție și ne vom comporta ca atare în momentul în care se va pune problema unui vot indiferent din ce direcție vine”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, în momentul de față Viorica Dăncilă are la dispoziție câteva alternative, prima fiind constatarea că nu are majoritate și își înaintează demisia din funcția de prim-ministru, iar Guvernul este demis, scrie stiripesurse.ro

Leave a Reply