Inaintea votului de investitura pentru guvernul PSD-ALDE 3, UDMR face exact ce stie mai bine de 27 de ani : santajeaza. L-a trimis la inaintare pe celebrul inchizator de spitale, Cseke Attila, sa dea un semnal de nemultumire din partea UDMR catre PSD. Si uite asa obtin ei in cateva ore promisiuni din partea PSD pentru multe din angajamentele dubioase ale UDMR. In anul 2018, al Centenarului de la Marea Unire… Ce va obtine UDMR? O sa aflam curand, pe pielea noastra…

UDMR nu este o anexă a coaliţiei PSD-ALDE, spune la RFI liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila. El precizează că formaţiunea sa încă nu a decis dacă va vota sau nu pentru învestirea Guvernului Dăncilă. Parlamentarul observă că în programul de guvernare e “o jumătate de propoziţie” despre descentralizare.

 Cseke Attila declară că „mai mult decât în alte cazuri, de data aceasta, acest Guvern va trebui să aibă într-adevăr eficienţă, pentru că practic, într-un an şi o lună, partidele de guvernământ schimbă al doilea prim-ministru, suntem la al treilea prim-ministru. Nu se mai poate continua aşa, la fiecare şase luni mai schimbăm câte un prim-ministru”.

Senatorul UDMR precizează că „despre descentralizare, în programul de guvernare este o jumătate de propoziţie, fără termene, fără plan de acţiune asumat şi aşa mai departe”.

”Ministerele trebuie să înceapă să se mişte şi în cât mai scurt timp, în câteva luni, aceste chestiuni să pornească. Infrastructura. Pe lângă unele greşeli de redactare legate de capitolul de infrastructură, care sunt greşeli elementare, anumite tronsoane sunt trecute la alte autostrăzi, trebuie ca aici să începem să avem într-adevăr eficienţă”, a adăugat Cseke Attila.

Întrebat dacă asta înseamnă că UDMR va vota împotriva Guvernului Dăncilă, Cseke Attila a evitat un răspuns direct: „UDMR nu este o anexă a acestei coaliţii de guvernământ (…). Noi niciodată şi dacă am fost într-o coaliţie de guvernământ şi în care am înţeles un anumit proiect politic, un program de guvernare, dar au fost anumite chestiuni în care UDMR s-a exprimat şi e cazul şi de data aceasta, în cadrul audierilor, noi dorim pe anumite segmente să adresăm întrebări, să luăm în discuţie aceste temeri”.

UDMR decide în această dimineaţă cum votează în privinţa Cabinetului Dăncilă.

Liderii UDMR au avut săptămâna trecută o întâlnire cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă, şi cu liderii PSD, la finalul căreia Kelemen Hunor a declarat că i-a plăcut că Dăncilă a răspuns la toate întrebările, inclusiv la cele tehnice, legate de agricultură, puse de membrii formaţiunii, fără să se uite la preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Liderul UDMR a mai declarat că “tot ceea ce s-a vehiculat în presă despre Viorica Dăncilă nu s-a dovedit”.

Sâmbătă seara, la Târgu Mureş, la Conferinţa Tineretului Maghiar (MIERT), Kelemen Hunor afirmat că programul de guvernare pare a fi scris ”la Ministerul Agriculturii, între două beri”.

În replică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că speră ca UDMR să susţină învestirea Guvernului şi că programul de guvernare este, în linii mari, acelaşi cu cel votat anterior.

Şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a replicat lui Kelemen Hunor: ”Acolo (la Ministerul Agriculturii – n.r.)  e sediul materiei. Acolo e orzoaica pentru bere, acolo este industria alimentară. În 1968 m-am îmbătat şi, dacă mă gândesc, şi acum mi-e rău”, scrie news.ro.

10 COMMENTS

 1. De data asta șantajează degeaba. Joacă la cacialma. Guvernul Dăncilă cu al său ministru de la economie este guvernul ideal pentru UE. Unde ar fi norocul unui guvern Cioloș2!

  • Concluzia: cu cat scapam mai repede de Dragnea cu atat e mai bine. Un individ mediocru fara nici o viziune pentru aceasta tara, toxic pentru Romania. Dupa ce si-a dat jos doua guverne girate de el pe explicatia ca a “avut mana proasta” a venit cu cu guvern de indivizi care nu puteau raspunde la intrebari elementare in comisiile din Parlament.
   Singura lui preocupare a fost sa multumeasca baronii psdisti care sa-l sustina pe el ca sef al psdului… Ce fel de sef al PSDului ramane el cu asemenea guvern batandu-si joc de aceasta tara??

   • Te grăbești cu concluziile! Eu îl vreau pe Cioloș-țâșpe pentru că ar fi singura șansă să apară o mișcare națională de eliberare de sub jugul colonial-colectiv al UE! Pesedeii doar mimează o rezistență împotriva expansiunii coloniale fapt ce derutează majoritatea votanților acestora, spre deosebire de guvernele parașutate direct din inima UE caracterizate de slogane de genul: „românii trebuie să muncească pe 2 lei”.

 2. Mi-a placut raspunsul Domnului Ministru al Agriculturii. De aia imi de domnia sa, minte agera si plin de duh.

 3. Vedem cu totii cat de bine isi cunosc istoria tarii lor(ungaria) plus interesele personale dar tot in functie de istoria tarii de origine? La noi,cati numiti sau votati cunosc istoria antica a tarii noastre pentru a actiona fara sa lezeze drepturile si integritatea tarii? Ei nu cunosc bine lumba de origine,nu sunt in stare sa pronunte o fraza cap coada!
  Vedem si traim cu totii consecintele habarnistilor perindati in functii in 28 ani cu destule facilitati care cresc an de an si poporul e saracit zilnic prin orice metoda! Am vazut dimineata la voi cazul din gorj,familie saraca crunt! Asa se va ajunge in cativa ani! Si primarul cu ai lui isi facea publicitate pe spinarea acelei familii! Ingrozitor#

 4. Șantajează fiindcă “poate”, ca sa citez un clasic in viața. De fapt, lucrurile sunt complicate din start din pricina ca guvernul, chiar și promițându-le “descentralizarea” in justiție, n-are cum s-o asigure—trebuie, eventual, ca amendamentul cu bilingvismul magistraților sa fie propus, aprobat sau respins, in plen, in cazul când vine “capac” peste ceea ce s-a aprobat in comisia parlamentara, care și-a încheiat lucrările și la care UDMR a avut, probabil, reprezentanți. Kelemen știe ca n-are nici o șansa sa impună, efectiv, guvernanților “viziunea” maghiara, dar joaca, neașteptat de bine, la capitolul imagine, sa priceapă și Budapesta ca UDMR nu e nici “trădător”, nici “anexa” cuiva, și la dracu’ cu alde #rezist ai lui, din ungurime, care se dau cu autobuzul la București pt a striga stupizenii prin piețe și a poza in apărătorii “minorității” pe la Interviurile DW ca” Tat UDMR e fruncea! “ Așa ca el cere, aia se fac ca cedează și-uite-așa mai aflam și noi când s-a îmbătat ministrul agriculturii ultima data— cu palinca, probabil, dacă-i e rău mereu din 68 încoace— sau alte amănunte picante din culisele showului numit Centenar.

 5. Oare cat “pamant si apa” o mai fi cedat Dragnea pentru sprijinul UDMR? De urmarit viitoarele schimbari legislative.

 6. Santajeaza pt ca li se permite.
  Sa raspunda Dragnea.La fiecare investitura de guvern, au mai obtinut ceva.
  Eu as calcula cu atentie nr.votantilor maghiari care au cetatenie romana la suta de locuitori cu drept de vot.
  Nu da sase la suta nici daca i aduni de doua ori.
  Multi sunt plecati din tara, nu voteaza, nu mai au cetatenie romana.

  • În mare parte ai dreptate, dar nu este vina ungurilor că românii nu ies din casă ca să voteze, astfel încât UDMR-ul sare mereu pragul electoral, ăla de 5%, lăsând la o parte mizeria aia cu dedicație numită prag alternativ!
   Alt aspect ce ține tot de imbecilitatea românașilor este trocul pe care-l face UDMR-ul în secțiile de votare din județele care n-au văzut picior de unguraș. În schimbul nenorocitei ăleia de indemnizații de reprezentare, se găsește un românaș care să pună ștampila în pătrățelul UDMR-ului. Dacă te uiți pe procesele verbale în dreptul reprezentantului UDMR din secțiile de votare găsești doar nume neaoșe ungurești precum: Ion, Adrian, Paula, Constantin, Vasile, Nicolae, Maritanța, Gheorghe, Romeo-Lucian, Cornel.

Leave a Reply