Home Articole Udrea : “Denunţătorii să demonstreze cum mi-au dat ei mie bani”

Udrea : “Denunţătorii să demonstreze cum mi-au dat ei mie bani”

2774
15

Elena Udrea a declarat vineri, la ICCJ, că se opune cererilor foştilor săi colaboratori de judecare în procedură simplificată în dosarul “Gala Bute”, pentru că dacă spun că au luat şpagă pentru ea, trebuie să îi stea alături la proces şi să demonstreze cum i-au dat banii.

Întrebată dacă va solicita instanţei să fie judecată prin procedură simplificată, ceea ce înseamnă că ar putea beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei, aşa cum vor să facă alţi inculpaţi din dosarul “Gala Bute”, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a spus că ea nu are cum să meargă pe proces simplificat, iar dacă vor fi cereri din partea foştilor săi colaboratori, se va opune procedurii simplificate.

“Nu am cum să merg pe proces simplificat. În acest caz, despre care de azi pot să vorbesc liniştită, este vorba de trei foşti colaboratori ajunşi în situaţia în care au fost prinşi că au luat bani şi au sfârşit, mai repede sau mai greu, răspunzând că au luat. În felul acesta, oricine este prins că greşeşte sau că ia o şpagă, dar spune că i-a dat şefului, are avantajul să rămână în libertate şi beneficiază de reduceri de pedeapsă conform Codului penal. Deci eu nu am cum să merg pe proces simplificat”, a spus Elena Udrea, la intrarea în sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Fostul ministru al Dezvoltării a mai spus că foştii săi colaboratori pot face cum consideră de cuviinţă, dar ea se va opune procedurii simplificate în cazul acestora, pentru că trebuie să stea alături de ea în proces, pentru a se proba adevărul spuselor lor.

“Eu am fost 72 de zile în arest pentru că nişte oameni prinşi că au luat bani au spus: «Domne, am luat, dar am luat pentru Elena Udrea». Cred că trebuie să stea în proces pentru a demonstra cum mi-au dat ei mie bani”, a precizat Udrea.

Completul de judecată de la instanţa supremă a citit, vineri, rechizitoriul din dosarul “Gala Bute” şi le-a adus la cunoştinţă inculpaţilor drepturile procesuale. Instanţa a arătat că dacă inculpaţii recunosc în totalitate faptele, limitele pedepsei închisorii se reduc cu o treime.

Elena Udrea este sub control judiciar din 16 iunie, când instanţa supremă a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu din 7 mai până în 16 iunie. Din 25 februarie până în 30 aprilie, Udrea a fost încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei, apoi transferată la Penitenciarul Târgşor.

În 21 aprilie, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul “Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.

Potrivit DNA, între 2010 şi 2011, Elena Udrea şi fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.

Anchetatorii au mai stabilit că Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, îi dădea banii primiţi lui Tudor Breazu. Plăţile se făceau fie în numerar, fie prin intermediul societăţii Ekaton Consulting SRL, administrată de Breazu, în baza altor contracte fictive de consultanţă. În acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare în valoare totală de 209.762 de lei şi o plată în numerar de aproximativ 90.000 de lei.

În 2011, Udrea ar fi cerut şi primit, de la omul de afaceri Adrian Gărdean, foloase materiale în valoare de 10% din plăţile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp.

După trimiterea în judecată a dosarului, procurorii au dispus să continue cercetările faţă de Elena Udrea pentru infracţiunea de spălare de bani, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-ar fi transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.

Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul “Microsoft”, cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul “Gala Bute”.

15 COMMENTS

 1. Tupeu tipic politicianului hot din Romania.Sa demonstreze,sant nevinovat, e o inscenare politica, e o facatura…….Sa zica multam si sa taca si ea si ,,criminalii,, din politica ca nu avem un sistem Chinezes.Majoritatea erau executati pt tradare,furt din banul public mita luare.Glont la ceafa si familia plateste glontul.Singura solutie ca tara asta sa scape de mafia care a pus stapanire pes tot.Politica presa,justitie,servicii,,,,,,,,

  • Se cheama “prezumtie de nevinovatie”! Superba gaselnita a politicienilor. Ma intreb daca nu cumva si cei 7 violatori de la Vaslui pot invoca aceasta prezumtie de nevinovatie! Ghinionul lor ca nu sunt politicieni!

   • Ăia 7 de la Vaslui au fost liberi UN AN! Politicienii sunt băgați în arest preventiv pentru cel puțin 1-2 luni imediat după mult-lăudata încătușare.
    .
    Bătăușii, violatorii și ucigașii sunt lăsați liberi cu anii de către justiția independentă pupată în fund de voi, fasciștilor, în timp ce “corupților” li se dorește moartea. Specimene ca voi comentează pe orice site despre politică și toți aveți exact aceeași “placă”.
    .
    Știați, jeguri fasciste – anticomuniste private, desigur (încă nu i-ați cerut președintelui neamț ales să aducă dovada de la CNSAS că a fost, săracul de el, filat, spionat, tracasat, hărțuit și persecutat de comuniști, el fiind ANTIcomunist privat?!) – că violatorul și ucigașul Larisei Chelaru a fost eliberat pentru “bună purtare” în toamna lui 2014?
    .
    Pretextul folosit a fost ăsta:
    .
    “Criminalul Larisei a ieşit din închisoare datorită unei prevederi din Noul Cod Penal, potrivit căreia condamnaţii care au comis o infracţiune până la vârsta 18 ani pot fi transferaţi din închisori în centre educative.”
    .
    Sursă: http://www.antena3.ro/actualitate/asasinul-larisei-chelaru-in-libertate-barbatul-a-fost-eliberat-pentru-buna-purtare-275079.html
    .
    Iar Iohannis-ul vostru îl vrea premier tocmai pe creatorul acestui Cod Penal. Apropo, același Cod Penal are deja vreo 30 de articole declarate NEconstituționale de către CCR, dar nazistul vostru drag a spus încă din 18 Mai 2015 că NU va promulga NICI O modificare a Codului Penal (http://www.antena3.ro/romania/klaus-iohannis-nu-sunt-de-acord-cu-modificarea-codului-penal-293994.html).
    .
    Scursuri ipocrite ce sunteți!

    • UPS! Vad ca ai devenit admirator si iubitor de Udrea! Saue sti un “admirator al lui Ponta” pe acelasi model cu admiratoarea lui Udrea care suna la emisiuni?Trecand peste jignirile tipice nesimtirii, ironiilor de 2 bani, marlaniei, mahalagismului toate datorate nivelului scazut de civilizatie hai sa iti traduc ce am vrut sa spun caci vad ca nu esti capabil sa pricepi. Nu faceam referire la absolut nicio lege si nici nu laudam sau criticam punerile in libertate sau alte masuri cum nu criticam sau laudam legi sau persoane. E treaba celor care au votat astfel de legi si coduri penale sa dea explicatii dar ai grija totusi. Legile sau codurile penale nu sunt doar ale unei singure persoane cum credeti voi cei ramasi pe vremea lui Ceausescu cand totul se datora unui singur om adica maretul conducator. Legile si codurile penale au fost votate in parlament iar noul cod penal votat chiar cu unanimitate caci au votat si PSD-istii tai in frunte cu Ponta care era si parlamentar. Dar vad ca atunci cand e ceva bun e meritul 100% al lui Ponta exact pe modelul Ceausescu. Cand e ceva rau adica o lege, ordonanta sau cod penal gresite, e vina lui Iohannis. Si ca sa pricepi la ce ma refeream hai sa iti traduc. Nu despre faptul ca au fost liberi la inceput si cercetati in stare de arest acum scriam ci despre faptul ca, daca ar fi fost politicieni, puteau sta si in functii de premieri, parlamentari sau sefi de partid pana la sentinta finala invocand superba prezumtie de nevinovatie.

     • “Legile si codurile penale au fost VOTATE in parlament iar noul cod penal votat chiar cu unanimitate caci au votat si PSD-istii tai in frunte cu Ponta care era si parlamentar.”
      .
      22 Iun 2009 – “Emil Boc anunţă ASUMAREA RĂSPUNDERII pe Codurile civil şi penal, în faţa Camerelor reunite”
      .
      Marș, jigodie fascistă!!!

     • Madaline, Madaline! Vezi sa nu te auda cumva Ponta si ai lui. Vezi tu cine era la guvernare in Iunie 2009 si dupa aceea sa vorbesti de fascisti. Doar premierul nu isi putea asuma absolut nimic. Asumarea a fost facuta de guvernul Boc si de coalitia la guvernare. Iar pe 22 Iunie 2009 in guvernul Boc care isi asuma acel cod era si ministrul Ponta, care nu se internase atunci la Istanbul, iar coalitia de guvernare care si-a asumat asta era formata din PDL-PSD, visul lui Basescu vazut cu ochii. Asa ca da-ti singur doua palme sa te trezesti!

    • PS: Si apropo de modificarile de care amintesti. Mai studiaza putin ce modificari voiau sa aduca si vei constata ca nu era vorba de modificarea articolelor care au facut posibila eliberarea violatorilor sau a acelui criminal de care vorbesti. Se doreau modificari doar in favoarea politicienilor privind amnistiile si protejarea lor. Cat despre spectacolul arestarilor preventive stai linistit ca nu sunt de acord cu ele dsi nu asta era subiectul comentariului. Se pot face cercetari si fara sa fie tinuti in arest daca nu este vorba de fapte cu violenta dar vreau si moralitate din partea celor cercetati nu agatarea de superba prezumtie de nevinovatie si placa aia continua cu dosare politice. pana acum nu am auzit niciun politician sau aparator de politician, indiferent de tabara, sa se declare vinovat la stupida intrebare “sunteti vinovat?” dar am vazut destui cu sentinte definitive de vinovati. Nu te poti agata de politicieni, indiferent ce fac, caci ori sunt declaratii politice ori incep sa se vaite ca sunt dosare politice. Cred ca retragerea din functii si accelerarea nu tergiversarea proceselor in instanta le-ar aduce mult mai multe avantaje decat aceste tergiversari ale proceselor si atitudinea asta plangacioasa, daca ei chiar sunt nevinovati. Dar ei prefera sa se agate de prezumtia de nevinovatie sau dosar politic prelungind pe ani buni procesele in instanta cu amanari peste amanari pana se da sentinta definitiva care in marea majoritate a cazurilor le este defavorabila.

 2. :))) Pe stînga, pe dreapta, pe mijloc, ori toul vrei? Pui pe dreapta: cu dreapta faci sau dreapta e la colţul gardului cînd eşti faultată? Pui pe stînga: stînga te ”copleşeşte” cu darul turnării? Pe unde mai pui degeţelul sau mînuţa? De v-ar băga pe toţi la pandaimos şi cu averea plus conturile goale dar să nu vă mai vedem pe micile ecrane sau în politică, şi-ar face o pomană aplicatorii legislaţiei! Nu vă vor plînge mulţi, televiziunilor le trebuie adudienţă şi show!

 3. Oops! Aici e o problema serioasa pentru care Ms Kovesi nu crez sa gaseasca sprijin la ambasada ei de capatai. Americanii pot fi sensibili, si sunt, la taratul unui ex-presedinte in justitie (cazul Basescu) dar la scandaluri cu posibil iz sexual, legate de acelasi ex-presedinte, nu se baga din principiu. La ei presedintele e un soi de sfant laic ale carui ” scapari” morale se topesc urgent intr-un sos de “moralitate” generalizata: iese nevasta la rampa sa-l ierte, face el insusi sapte drumuri la biserica, in fine, se sfinteste la loc functia, daca nu omul care a desecrat-o (suna a barbarism dar nu gasesc alt termen pe moment). Martora scaparii, insa, dispare cu siguranta si cu ajutorul nemijlocit al justitiei, namely, cu banii de daune morale obtinuti dupa ce va fi semnat si o declaratie cu privire la perioada de tacere necesara pana sa-si poata publica memoriile.
  In concluzie: Ms Kovesi va trebui sa-si puna subalternii la treaba, sa gaseasca probe mai solide decat denunturile si prejudiciile fanteziste, daca vrea s-o infunde pe Udrea. Sau s-o lase in pace si sa se distreze in continuare cu Bica, cat mai tine figura cu “anti-coruptia” obligatorie, dat fiind ca unii din subalterni se amuza prea de tot cu taiatul insulinei la diabeticii de prin beciuri si e prea mare galagia in front.

 4. Udrea ne crede prosti! Nu denuntatorii trebuie sa demonstreze, ci justitia independenta a lui Basescu trebuie sa evalueze dovezile si declaratiile si sa demonstreze ca e ce e. Oricum e doar paine si circ pentru popor, iar mafia basista o sa scape basma curata.

 5. Omule, pregateste banii pentru kovesi, ca ati pierdut procesul. Prostia si minciuna se platesc intotdeauna.:))

 6. Se strange latul! Incepe sa urle in lant, tovarasha udrea. Inainte s o sugrume, ar fi bine Sa inceapa Sa vorbeasca, altfel suntem imuni la urletele ei!

Leave a Reply