Elena Udrea, arestată preventiv în dosarul “Gala Bute”, va fi mutată din Arestul central al Poliţiei Capitalei la Penitenciarul Târgşor, după ce a fost trimisă în judecată, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

DNA a notificat Arestul central al Poliţiei Capitalei că a încheiat actele procedurale în cazul Elenei Udrea, care, având în vedere că a fost trimisă în judecată, poate fi transferată la penitnciar.

Transferul ar urma să se facă joi, au precizat sursele citate.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în 21 aprilie, în dosarul cunoscut sub numele de “Gala Bute”.

11 COMMENTS

  • Si daca de fapt udrea e ,,transferata” intr-un loc mult mai confortabil ? (gen Scrovistea). Nu e suspect cum la fiecare aparitie tv udrea, bica & co zambesc de parca ar transmite ca fraierii care se uita la tv nu stiu de fapt care-i scenariul?
   Asa cum sarbu si-a facut ziua de nastere ,,la dentist” si udrea poate fi ,,in arest” unde vrea ,,noua putere”. Si daca te gandesti ca udrea, bica, georgescu au facut parte din gasca, daca ai urmarit ce ,,dosare tari” au pregatit procurorii poti sa constati ca-i totul o facatura.
   Cu spectacol intretinut de Base (de la Scrovistea !!!) pentru prostime.
   Acum pe bune,
   nu exista nici un jurnalist de investigatii in tara asta care sa dea totul pe fata?

 1. Primesc si barbati acolo ? Ma gandeam sa nu-i tina astia despartiti pe Udrea si pe Basescu. Lui sa-i faca o celula separat 🙂

 2. Ei şi? nu e tot femeie ca celelalte? dacă o dezbraci cred că arată femeie ca oricare! nicio problemă.

  • …Mai ales ….daca o dezbraci ! 🙂 Dar eu credeam ca o transfera la Boghis Bai….chiar daca mai e mult pana prin iulie…

 3. Parc-o si aud pe otreapa, la fel ca cealalta (Bica). In loc de Targsor, o sa zica de TargUsor. La cat de inculte si lipsite de educatie sunt boarfele, pe atat de jmechere, ambitioase si cu tupeu sunt pitipoancele astea …

  • Domnule iron,se pare ca nicu matale nu stai mai bine la capitolul cultura,din moment ce scrii “jmechere”…..

 4. Nenorocita nu a suportat niciodată polițiștii! Acum cred ca se simte mai bine, la penitenciar, cu gardienii. Nu stiu cat va sta la pușcărie dar sper sa stea suficient de mult cat sa nu-i folosească banii furați pe perioada tinereții! Cui lasă averea? Face copil in puscarie? Poate! Na, ca i-am dat idei!

 5. Domnule “iron”, se pare ca si mataluta ai oaresce probleme de cultura,devreme ce scrii “jmechere”…..

 6. Rise Project. Ce ASCUNDE Udrea. E in AFACERI cu firma straina anchetata de Alina Bica, asupra careia sustine ca gen. Coldea facea PRESIUNI
  Elena Udrea a sustinut in interviul acordat HotHews ca seful SRI, Florin Coldea, a facut presiuni asupra Alinei Bica, care instrumenta o ancheta oficiala, pentru a elimina de pe piata o firma cu actionariat strain in favoarea unor mari comercianti de grine. Jurnalistii de la Rise Project sustin ca firma la care face aluzie Udrea este societatea Agro Chirnogi, parte a consortiului de forme Maria Group, al carei proprietar este cetateanul libanez Jihad El Khalil, anchetat de DIICOT pentru spălare de bani și constituire a unui grup infracțional organizat. Ce nu a spus Udrea este ca interesele ei s-au intersectat cu cele ale gruparii El Khalil chiar pe terenul agricol de la Nana, unde a devenit reprezentantul oficial al familei Basescu. Nu a spus nici ca raposatul Culita Tarita, cel care a rugat-o in 2013 sa-l informeze pe presedintele Basescu asupra presiunilor facute de Florian Coldea, era un vechi partener al al libanezilor din El Khalil si nici ca ea personal a incheiat un contract de consultanță pentru cele 290 de hectare cu administratorul Insulei Mari a Brailei, Agricost – o firmă apropiată familiei lui Culiță Tărîță- care a pasat mai departe contractul gruparii El Khalil.
  Udrea susține că ar fi aflat personal de la Alina Bica, fostul procuror-șef al DIICOT, acum arestata că generalul Florian Coldea, director interimar al SRI, ar fi făcut presiuni într-o anchetă oficială pentru a elimina din piață o firmă cu acționariat străin. Astfel, spune Udrea, SRI ar fi acționat în beneficiul marilor traderi de cereale.
  RISE Project a analizat documente care arată că interesele Elenei Udrea s-au intersectat cu cele ale grupării El Khlail chiar la firul ierbii, pe terenul agricol de la Nana, aflat în proprietatea familiei Băsescu.
  Declarațiile Elenei Udrea au venit la o zi după ce aceasta a fost pusă oficial sub învinuire la DNA pentru spălare de bani și fals în declarații în dosarul Microsoft. Tot DNA o anchetează și pe fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, arestată în mai multe dosare de corupție, împreună cu fostul soț al Elenei Udrea, afaceristul Dorin Cocoș.
  Elena Udrea povestește cum Culiță Tărîță, un vechi partener al libanezilor din gruparea El Khalil, a rugat-o în anul 2013, să îl informeze pe președintele României că generalul Florian Coldea, pe atunci prim-adjunct al SRI, face presiuni într-un dosar instrumentat de DIICOT. Înainte de a-l informa pe șeful statului, Elena Udrea pretinde că a confruntat informația cu Alina Bica, pe atunci procuror în dosarul comercianțiilor libanezi de cereale.
  Citeste INTEGRAL ANCHETA RISE PROJECT
  Fragment din intgerviul acordat HotNews
  Elena Udrea: “M-am dus la doamna Bica si am intrebat-o daca poate sa fie adevarat ce mi-a spus domnul Culita Tarata, Dumnezeu sa-l ierte, ca sa nu merg sa spun un lucru macar neverificat inainte. Doamna Bica mi-a spus ca este adevarat, ca se fac presiuni asupra ei in acest dosar pe care nu stiu cum il coordona sau ce facea in calitate de consilier al procurorului general, si ca se mai fac presiuni – nu stiu daca atunci mi-a spus sau ulterior – dar mi-a spus si asta, in dosarul lui Ioan Nicolae. “
  Hotnews: “Presiuni din partea cui?”
  Elena Udrea: “Din partea generalului Coldea.”
  CE NU SPUNE UDREA În același an, în octombrie 2013, Elena Udrea a intrat în afaceri cu una dintre companiile conectate la Culiță Tărîță și, prin mijlocirea acesteia, chiar cu Jihad El Khalil. Fosta consilieră prezidențială a devenit reprezentantul oficial al familiei Băsescu în cazul terenului achiziționat de fiica președintelui, Ioana Băsescu, în localitatea Nana. Din documentele financiare rezultă că firma nou înființată a Elenei Udrea, Agro Green Nana, a încheiat un contract de consultanță pentru cele 290 de hectare cu administratorul Insulei Mari a Brailei, Agricost – o firmă apropiată familiei lui Culiță Tărîță, decedat între timp.
  Pentru acest contract, Agricost a încasat de la Elena Udrea o primă tranșă de bani în valoare de aproximativ 91 de mii de lei. Agricost nu a lucrat însă direct terenul familiei prezidențiale, administrat de Elena Udrea ci, așa cum o arată aceleași documente, a subcontractat lucrarile de la Nana libanezilor de la Agro Chirnogi pentru suma de 44 de mii de lei. Aceștia sunt cei care au pus primul răsad pe terenul familiei Băsescu din județul Călărași. Anul trecut, în campania de primăvară, Elena Udrea a mai trimis în conturile Agricost alți bani, 225 de mii de lei. Jihad El Khalil nu a mai preluat însă lucrările, ci un alt furnizor tradițional de cereale al libanezului.
  AGRO
  Anul trecut, în timp ce documentam afacerile din piața cerealelor, RISE Project l-a întrebat pe Culiță Tărîță dacă el este cel care i-a acordat consultanță Elenei Udrea și implicit șefului statului. Omul de afaceri a răspuns: “În primul rînd, eu nu am nicio legătură cu Agricost. În al doilea rînd, aș fi fost bucuros, vorba aceea este vorba despre președintele țării. Dacă mi-ar fi soclicitat consultanță tehnică înseamnă că am valoare, dar din păcate nu mi-a solicitat. Și cînd dai o consultanță tehnică pentru unul care trudește pe o bucată de pămînt, indiferent că-i președinte, că-i fiica președintelui, că-i a primului ministru sau oricare, trebuie apreciat că vrea sa facă ceva. Sa-i dea pămîntului ce-i trebuie și să-i smulgă pămîntului o valoare, de pîine.”
  Ieri am întrebat-o și pe Elena Udrea la ce dosar și la ce companie s-a referit în interviul acordat Hotnews. Politicianul susține că nu își amintește exact dacă este vorba despre compania libanezilor, dar știe că în acel dosar, instrumentat de DIICOT, era implicat și Culiță Tărîță, așa că e posibil ca despre ea să fie vorba. Elena Udrea susține că nu își amintește nici dacă libanezii de la Agro Chirnogi au lucrat terenul de la Nana, deoarece domnia sa ar fi negociat contractul cu Culiță Tărîță: “Am auzit și eu lucrul acesta dar nu sunt convinsă că au fost ei. Ar trebui să verific pentru că nu eu i-am contractat pe cei care au lucrat terenul. Am auzit chiar cînd se lucra terenul că ar fi un cetățean libanez, care lucrează. (…) Eu știu sigur că de contractat am contractat prin domnul Culiță Tărîță. Mai departe nu mai știu, lăsați-mă să mă informez, “ ne-a declarat Elena Udrea.
  GRUPAREA ȘI ANCHETA În timp ce Agro Chirnogi semăna terenul familiei prezidențiale, reprezentantul firmei, Jihad El Khalil, era cercetat într-un dosar instrumentat încă din anul 2010 la DIICOT pentru evaziune fiscală, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat.
  JIHAD EL KHALIL
  Iar, potrivit unei ordonanțe emise de DIICOT în acest dosar, unul dintre procurorii de caz a fost Alina Bica.
  Anchetatorii, printre care și Alina Bica, cereau atunci verificarea legalității tranzacțiilor dintre grupul de firme administrat de libanezi și mai multe societăți comerciale. Printre furnizorii de cereale verificați, se regăsește și TCE 3 Brazi, controlată de fiul omului de afaceri Culiță Tărîță.
  Ancheta a devenit publică în luna august 2014, când procurorii DIICOT au făcut percheziții în mai multe județe din tară, după ce au calculat un prejudiciu de 30 de milioane de euro. Anchetatorii susțin că libanezii ar fi exportat, în perioada 2010-2011, cantități uriașe de cereale disimuland proveniența reală a mărfii. Astfel că, deși cerealele proveneau din Turcia sau Liban, membrii gruparii declarau că acestea au fost produse în România, după care le reexportau în tări extra-comunitare și își deduceau ilegal TVA-ul.
  Jihad Al Khalil este identificat de procurori ca fiind capul rețelei, dar împarte calitatea de învinuit și cu Liviu Ghebaur și Cătălin Trandafir, reprezentanții a doi operatori portuari. Cei doi sunt suspectați că ar fi declarat, în acte, că au exportat cerealele libanezilor, dar că, de fapt, acestea nu au părăsit niciodată depozitele lor din Portul Constanța.
  Ordonanța din dosarul libanezilor semnata de fostul șef DIICOT, Alina Bica
  Ordonanța din dosarul libanezilor semnata de fostul șef DIICOT, Alina Bica
  Grupul de firme controlat de Jihad El Khalil ocupă o poziție dominantă în piața cerealelor din sudul țării, și un loc fruntaș între agricultorii României. Administrează peste 30 de mii de hectare de teren agricol și exportă anual între 800 de mii și 1 milion de tone de cereale achiziționate de la fermierii din toată țara. Iar potrivit documentelor financiare, oamenii de afaceri Culiță Tărîță și Ioan Niculae, patronul InterAgro, anchetat și el de DIICOT într-un alt dosar, sunt principalii clienți ai libanezului.
  Alte documente arată că SRI a monitorizat, la rândul său, activitatea libanezilor înainte ca aceștia să fie investigați de DIICOT. Concluziile ofițerilor de informații au fost incluse într-un raport asupra evaziunii fiscale, prezentat în anul 2010 într-o ședință CSAT. Ședinta a fost prezidată de șeful statului de la acea dată, Traian Băsescu. Potrivit documentelor, grupul Maria Trading și Agro Chirnogi realizau tranzacții fictive cu cereale folosindu-se de un mecanism sofisticat de fraudare. Documentele, care acoperă perioada 2008-2009, descriu amanunțit metoda practicată de libanezi și menționează societatea TCE 3 BRAZI ca principal complice al acestora.

Leave a Reply