Continentul european se afunda intr-o insecuritate fara precedent, iar cei din Comisia Europeana fac filozofie in loc sa anunte implicare directa si masuri concrete. Jean Claude Junker este un presedinte slab, iar sub mandatul sau lipsa de actiune a devenit cronica.

————————————

Compasiunea Uniunii Europene pentru refugiați nu trebuie să fie în detrimentul securității sale, a avertizat luni Comisia Europeană, după seria de violențe din Germania comise între alții de către solicitanți de azil, relatează DPA.

“Porțile Europei sunt deschise pentru toți cei care fug din calea războiului și a persecuțiilor și care caută să obțină azil, dar ne vom apăra împotriva atacurilor asupra modului nostru de viață. Sentimentul nostru de compasiune nu este și nu trebuie să fie în detrimentul securității noastre”, a declarat, la Bruxelles, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

UE își va controla granițele, va face ca achiziționarea de arme să fie mai dificilă și va ameliora cooperarea între securitatea națională și serviciile de informații, a precizat Margaritis Schinas.

17 COMMENTS

 1. aaa. pai daca va face achizitionarea de arme mai dificila m-am linistit, pt ca e stiut ca toti teroristii vor sa obtina legal armele 😀
  “political corectness” e mai periculoasa decat nazismul

  • UE a permis sa intre pe teritoriul ei milioane de migranti fara nici o verificare. In plus au de-a face cu indivizi care nu mai vor sa traiasca, se arunca in aer. Deci practic in aceasta situatie se mai poate asigura nici o securitate. Problema trebuie rezolvata politic in Orientul Mijlociu.

 2. faza e ca filosofie sau nu, la un moment dat, destul de repede, va fi un razboi! intre UE si restul. Si UE va trebui sa-si securizeze granitele f bine, daca vrea sa faca fatza. Iar cei care nu vor putea pazi SI APARA granitele tereste personale, pt folosul lor si al UE, vor disparea din UE. Asa ca poate investim ceva acolo…
  oricum, aceasta invazie a europei nu putea sa aiba loc atunci cand existau cele doua superputeri. Acum granitele europei de vest sunt pazite de europa de est. Banuiesc ca vesticilor nu o sa le convina prea mult. mai ales ca nici nu prea mai avem putere de cumparare pt produsele lor. Devenim curand, un paria si un balast al UE daca nu vom avea niciun atu.

 3. :)))))))
  Te aşteptai la altceva după atâta manipulare prin minciuni?
  Reforma pentru combaterea concretă a terorismului si imigratiei e la colţul gardului, e pe vine!
  Nu ai observat că deocamdată sunt destabilizaţi din toate punctele de vedere de parcă au tras pe nas şi asta din cauza aiatolahului? Acum nu ştiu să vorbească aceeaşi limbă şi nu ştiu cum să reacţioneze pentru că sunt departe de umanizare şi om! Crezi că se afişează cu altceva în afară de halucinaţii verbale(a se citi manipulare prin minciuni), încât iar se fac de râsul curcii! De fapt, continuă serialul: râsurile de râsul curcilor, alt episod!

 4. Este alesul Germaniei, care in 2015 a invitat 800.000-1.000.000 de refugiati, dupa care a facut presiuni pentru impunerea de cote pe fiecare tara. Germania nu se dezice. Politica sa devine din ce in ce mai periculoasa. Care UE : Germania, Franta si satelitii Olanda si Belgia ?! Anglia, perfida cum a fost in intreaga sa istorie. Nori negri deasupra Europei. Care pe care ! Concluzia : nationalism rational, uneori chiar agresiv.

  • De ce este Anglia perfida? Pentru ca s-a saturat de porcariile pe care le face Germania si satelitii sai? Iar cand a tot atras atentia ca nu merge treaba bine pentru europeni si trebuiesc schimbate unele lucruri, ii s-a spus:Sorry,NOI am votat altceva,bye,bye,”tovarasi si pretini”.

 5. Dar cum ar fi totuși ca porțile Europei sa NU mai fie deschise celor care “fug din calea războiului si a persecuțiilor si care caută azil”? Adică pana unde mergem cu umanismul, compasiunea, toleranta, iubirea de “refugiați” etc? Pana la propria sinucidere?

  • @Cristian: nici până la ora actuală nu ai înţeles manevra şi manipularea minciunii ”“fug din calea războiului si a persecuțiilor si care caută azil”’ şi ”’umanismul, compasiunea, toleranta, iubirea de “refugiați” etc?”’???
   – Cum să nu fugi din ţara ta dacă marile puteri atacă şi ucid în masă doar pentru controlul şi posesia bogăţiilor subsolului ţărilor respective?
   – Nu cumva marile puteri îi omoară sau îi alungă forţat din ţările lor de origine?
   – Cum crezi că au ajuns acei refugiaţi pe plaiuri germene sau franceze dacă toate graniţele sunt puricate de-a fir-a-păr de grăniceri, fără invitaţii de la reprezentanţii statelor respective?
   – Pentru ce i-au invitat pe refugiaţi în ţările lor dacă nu este războiul lor, adică a marilor puteri?
   – Pentru ce vor să-i distribuie obligatoriu pe refugiaţi în alte ţări care nu au niciun interes de afaceri în ţările arabo-musulmane şi nici nu atacă acele ţări din zonă ???
   Cred că trebuie să nu îţi lipsească informaţia din surse sigure cât de cât!
   Nu vă mai lăsaţi manipulaţi oameni buni de mincinoşii profesionişti!

   • @parere ai perfecta dreptate. multi se fac ca nu stiu sau nu inteleg cine e in spatele celor care “fug din calea războiului și a persecuțiilor și care caută să obțină azil”. tot se incearca manipularea aia nenorocita cu sua care implementeaza democratia dar ce chestie, o implementeaza acolo unde are interese. tot suntem bombardati cu rusia face, rusia drege, putin e nasol, chestii adevarate, dar aia care ne bombardeaza cu porcariile facute de rusi se fac ca nu vad magariile si mai mari facute de americani! sa ne explice care sunt rezultatele primaverii arabe declansate de americani. de unde este valul asta imens de refugiati! ce se intampla in siria, dezastrul din irak, miile de morti din afgansitan etc etc. ceva rusi pe acolo sau doar americani? cine a distrus practic egiptul? rusii? dar libia? tot rusii?dar…. oare e greu de inteles ca marile puteri, fie americani fie rusi, isi urmaresc propriile interese si? numai ca unii pentru reprezentantii mass media sunt niste dumnezei pe pamant care pot face tot ce vor in numele democratiei iar ceilalti sunt din start condamnati ca doar sunt neocomunisti imperialisti rusi etc. pentru niste amarate de voturi si ca sa puna mana pe niste amarati care vor lua orice slujba amarata prin germania( s-a constatat ca marea majoritate a imigrantilor sunt prost pregatiti si cu studii putine) o neofascista merkel a decis distrugerea ue. ba mai mult a impus “cote” de imigranti pentru statele ue de parca ar repartiza vaci sau oi prin tarile uniunii. sau pentru noul fuhrer cum e alintata merkel imigrantii asta sunt? in rest manipulare la greu si cine stie ce exista in spatele acestei manipulari, ce interese au cei care fac manipularea asta grosolana.

  • Aiurea compasiune.Toata debandada declansata de Merkel a fost cu gandul la voturile milioanelor de turci si musulmani aflati deja in Germania pe care vrea sa-i castige pentru apropiatele alegeri de la ei.Mizeaza pe recunostinta alora ca i-a luat pe refugiati de pe capul patriei lor mama si ii arunca in capul europenilor care europeni nu o voteaza pe ea si gasca ei din Germania.Numai ca babei nu i-a iesit pasenta nici cu impunerile si amenintarile la adresa altor tari din UE, mai ales dupa rezultatul de la Brexit dupa care si alte state stau gata sa plece daca mai sunt fortate cu povesti nasoale, si nici cu buna intentie a emigrantilor de a se comporta cat de cat civilizat odata ajunsi chiar si in Germania,la capatul de drum mult dorit si visat de refugiatii asazis neintelesi si persecutati, victime ale razboiului de care au fugit.Si acum ce sa facem,sa mergem noi sa luptam cu raul islamismului in locul lor,pentru tarile lor? Multora dintre ei li s-a dat arme si ajutoare si au fugit cu ele la ISIS sau le-au vandut ca sa aiba bani de drum spre “fericirea blonda”. Dintre barbatii refugiati,pentru ca ei sunt potentialul pericol,nu ar fi trebuit acceptati decat cei cu familii si/sau peste o anumita varsta.Sau trebuiau distribuiti in egala masura si la rusi si la americani,pentru ca ciondaneala alora sta la baza tuturor problemelor.

 6. si radicalizarea political corectness-ului e tot terorism. doar ca pasiv si impotriva propriilor popoare

 7. Personal, crec ca “political corect”e o prostie. E normal ca un politician ales de o comunitate sa reprezinte, sa se lupte pt promovarea intereselor firesti a acelei comunitati. Daca interesele unei comunitati cu interesele altei comunitati se bat cap in cap( sa zicem) atunci se poate face o negociere in care pt ca primesti un favor, trebuie sa cedezi altceva si invers. Doar ca in acest caz concret, acesti refugiati nu prea sunt refugiati. Nu zic nimic de sirieni, care or fi fugind ei de moarte, nu zic nu, dar odata ajunsi in vest , nu inteleg nimic din cultura, obiceiuri, norme morale si juridice( majoritatea). In conditiile astea, pt ei e normal sa se comporte asa cum se comporta. Veniti dintr-o comunitate, sa zicem inchisa( existenta legilor specifice religiei mahomedane) odata ajunsi in civilizatia occidentala, mai libertina, mai putin formala, au impresia ca au, nu numai dreptul ci datoria sa sanctioneze normalitatea vestica. La asta se adauga credinta ca au datoria sa ne duca la( spre) “dreapta credinta”, prin orice mijloace. E adevarat ca nu toti sunt fundamentalisti. Dar la cati mahomedani sunt azi in Europa, e destulsa inebuneasca 1 din 100000. Si tot e destul. In aceste conditii, cred ca daca guvernele din tarile europene nu rezolva problema, la urmatoarele alegeri din tarile europene( si sunt alegeri anul asta si urmatorul in Europa) partidele nationaliste si ultranationaliste, vor castiga teren si vor rezolva ei problema. Dar cred eu, cu masuri putin democratice. Si ei nu au in vocabular notiunea de “political corect”.

 8. Waw! În legătură cu subiectul din emisiune, e cam târzie această descoperire. Acest ”serviciu” are vechime tocmai din 1992-1994 şi cine credeţi că erau capii traficului de persoane? Chiar poliţiştii, procurorii, judecătorii şi nu numai, pentru că doar ei puteau să-ţi promită şi să te oblige să pleci din familie la vârsta de 14-15-17 ani(ei au avut primii pistoale la domiciliu dar la vedere) traseul era pe la vamă şi sejurul rea în Belgia-Germania-Polonia-Franţa şi multe au ajuns în america cu paşapoarte la secundă. În 2013 m-am speriat câte fete erau la prostituţie în Elveţia zona murdară din Zurich! Din Călăraşi şi de pe linia Dunării plus Timişoara şi multe pe care le-am auzit spuneau că politicienii sunt sprijinul lor! Dar nu se gândeşte nimeni la atrocităţile care sunt supuse aceste fete, peştii sunt interesaţi doar de venituri! De asta am scris permanent de traficul de persoane în cea mai legală formă posibilă! Şi e lege interpretabilă!
  Cât despre centrele de plasament, am mai scris destule şi chiar în zona mea m-am luat de toţi clăpăugii despre care ulterior am înţeles că au fost premiaţi pentru ”limitarea sărăciei”(de aici în mocirlă) sens invers al corupţiei. Cine să-i salveze dacă mulţi iau copii doar pentru venituri şi ajutoare? Când se mai aduc donaţii, deândată sar cu perierea colaboratorului din străinătate şi în a 2-a zi nu mai găseşti un fruct destinat copiilor pentru că şi-au împărţit între marii jegoşi. Vă scriam în primăvară că nu găsesc un cămin copii până în 10-12 ani pentru donaţii. Toate sau majoritatea sunt arondate pe lângă biserici sau membrii politici ai partidelor. Până la urmă au găsit o şcoală în care au adunat copii din sat şi i-au îmbrăcat de la piele plus fructe şi dulciuri. Nu vă închipuiţi ce invidie a fost în jur, şi nu de la copii bucuroşi, ci de la maturii care nu se mai satură de acaparări!
  Incredibil ce s-a schimbat atitudinea omului faţă de aproapele! Ce înseamnă să fii hapsân!

 9. … poate fi combatuta, chiar extinsa chestiunea pana la expulzarea masiva a persoanelor considerate periculoase, dar terorismul sau ,,razboiul fantoma,, nu poate fi impiedicat, este imposibil.Intradevar senzatia de insecuritate este destul de mare acum pentru vestici insa, asa cum spuneati, trebuiesc luate masuri concrete.Nu trebuie sa uitam un fapt, lumea islamica de astazi este o lume a intunericului, a fanatismului religios si o lume preponderent analfabeta, cu accente tribale si primitive.Primitivismul acesta, salbaticia si nebunia multor islamisti ramane adanc inradacinata, chiar daca cineva crede ca ei sunt partial integrati sau asimilati de societatile democratice ale Europei.Tot la fel cred in nebuniile religiei lor, tot la fel ne vad pe noi europenii ca pe necredinciosi, tot la fel se comporta in casele lor din Europa ca si in corturile din lumea lor.Islamul nu poate fi schimbat in mai bine, nici nu merita tolerat, islamul trebuie tinut departe de lumea europeana civilizata.Cum vom reusi, noi europenii, lucrul acesta, ramane de vazut.

 10. Ce este deranjant este faptul ca UE face filozofie si cu noi care suntem pregatiti, ne-am facut “temele” mult mai bine ca ei.

 11. ue face ce stie mai bine! face jocurile celor de unde vin banii! vezi si ultima decizie a curtii de justitie europene privind banii deponentilor la banci! dupa dezastrul produs de bancile americane in anii 2008 care au dus la criza care ne-a facut praf tara cu ajutorul gastii baseala-boc-blaga iata ca acum justitia europeana pregateste terenul pentru alte nenorociri in preziua marii crize care paste europa!

Leave a Reply