Gigantul american din domeniul Internetului – Yahoo! a anunţat luni că a ajuns la un acord cu operatorul de telecomunicaţii Verizon Communications Inc pentru a-i vinde operaţiunile sale de bază în schimbul sumei de 4,83 miliarde de dolari, informează AFP.

Operaţiunile de bază ale Yahoo! includ renumitele servici online precum Yahoo News sau Yahoo Mail. Achiziţia, care ar urma să se finalizeze în 2017, exclude însă lichidităţile Yahoo!, un portofoliu de licenţe precum şi participaţiile pe care grupul le deţine la grupul chinez Alibaba şi Yahoo Japan.

‘Yahoo este o companie care a schimbat lumea şi va continua să facă acelaşi lucru prin combinaţia sa cu Verizon şi AOL’, a declarat directorul general de la Yahoo!, Marissa Mayer, într-un comunicat de presă.

La rândul său, directorul general de la Verizon, Lowell McAdam a precizat că operaţiunile de bază ale Yahoo! vor fi incluse în aceaşi divizie cu cele ale AOL, în ideea de a creşte veniturile din publicitatea online. Verizon, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, a achiziţionat anul trecut AOL, alt nume important din sectorul Internetului, pentru 4,4 miliarde de dolari.

Yahoo! a fost înfiinţat în 1994 şi în prezent este unul din giganţii Internetului cu aproximativ 11.000 de angajaţi la nivel mondial. Marissa Mayer, numită în fruntea Yahoo! în vara lui 2012 pentru a relansa afacerile companiei, a anunţat la începutul lunii februarie că are intenţia de a analiza mai multe ‘alternative strategice’ pentru operaţiunile de bază din domeniul Internetului şi de asemenea să reducă efectivele companiei cu 15%, scrie Agerpres.

 

4 COMMENTS

 1. ce interesant ca cei trei mari giganti web, Yahoo, Google si Facebook au toti trei doi de o legati in nume. se pare ca este o solutie de marketing impusa de yahoo 🙂
  sunt curios daca urmatorul gigant va avea tot doi de oo 🙂

 2. Hă hă hă hăăăă!
  Citez:”’Ministrul Educației: Dacă ministrul de Interne primește verdict de plagiat și nu e demis, eu mă retrag din Guvern””
  Serios?
  Dar madamei care e considerată ca fiind ”cea mai puternică femeie din România”, asta ca s-o perie să se simtă ea bine(încurajare gen: pe mine nu), nu i-aţi analizat…plagiatul după cum scriu ev.zilei şi destule bloguri?
  Vă e teamă de ea încăt nu-i veţi analiza lucrarea? Pampersul plătit din buget băieţi! Întro lună nu mai achiziţionaţi hârtie igienică, înlocuiţi cu cereri cu dop din laxative şi pamperşi, se poate vărui pereţii săptămânal cu ajutorul plăcerii degetelor care prin ştergere zgârie pereţii colorându-i! Să vă fie-n bafta voastră, leneşilor chiulangii!
  Pentru ea, cu ce mai şantajezi nenicule?
  De fapt, Ponta a fost miza!
  Punct ochit, punct lovit!
  Misiune îndeplinită!
  Dar nu e ea singura şi unica! Sunt enorm de mulţi care au profitat de pe urma acestul titlu chiar gras!

Leave a Reply