Uniunea Europeană a impus luni sancţiuni împotriva şefului serviciului de informaţii militare al Rusiei (GRU), a adjunctului acestuia şi a doi agenţi consideraţi responsabili de otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal şi a fiicei acestuia cu o substanţă neurotoxică, Noviciok, în martie 2018 la Salisbury, în Marea Britanie, transmit AFP şi dpa

Potrivit unui comunicat difuzat de Bruxelles, Consiliul miniştrilor de externe al al UE a decis interzicerea călătoriilor în Uniunea Europeană şi îngheţarea activelor pentru ‘doi oficiali ai GRU (…) responsabili de posesia, transportul şi utilizarea la Salisbury (Marea Britanie) a unui agent neurotoxic’, de aceleaşi sancţiuni fiind vizaţi şeful GRU şi adjunctul acestuia, scrie Agerpres.

Identităţile persoanelor sancţionate vor fi publicate în Jurnalul Oficial al UE.

GRU este condus de Igor Kostiukov, care are mai mulţi adjuncţi. Fostul sef al GRU, care a coordonat agresiunile asupra spatiului NATO din Marea Britanie, a murit subit la finalul anului trecut.

Culisele unei morti subite la varful serviciilor secrete rusesti
UE a impus sancţiuni similare şi împotriva entităţii siriene responsabile cu dezvoltarea şi fabricarea de arme chimice, Centrul de studii şi cercetări ştiinţifice (SSRC în engleză), precum şi a cinci responsabili sirieni 'implicaţi direct' în activităţile Centrului.

Aceste sancţiuni sunt primele dictate în cadrul noului regim de măsuri restrictive împotriva folosirii şi proliferării armelor chimice, adoptat de UE la 15 octombrie 2018, a precizat Uniunea.

Decizia Consiliului a fost luată ‘pe baze juridice foarte solide’, a dat asigurări şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, într-o conferinţă de presă.

4 COMMENTS

  1. Cand e vorba de sovietici faci scut,dar ce te faci cu uneltele lor care functioneaza in spiritul lor stalinist si acum!Macovei,un procuror comunist a fost ascultat si dat apa la moara vorbelor ei multi au cascat gura,ma intrebam cum e posibil?!Cati formati asa au influentat viata politica?Vii si spui acum ca influenta sovieticului asupra politicii europene e intensa si activa tu care ai ascultat pledoaria inepta n-ai reactionat!Cand spuneam noi se dadeau destepti acum sa se confrunte cu o plaga greu de disolutionat si extinsa ar fi o satisfactie pentru mine,o mica satisfactie,dar nu infrange pericolul a ceeace inseamna asta!Pentru ei erau vorbe,pentru noi fapte!Drept care sa mai lupte si ei,cu adevarat si sa faca fata cu tot ce inseamna propaganda rusa!

    • Asa este fratelemeu, monica macovei este fiica lui soros. Seamana si la fata, iti zzic eu. La puscarie cu ea! Jos iohanis.
      Votati psd!

      • Tu ori esti tamp ori te faci,baga-te in alta ciorba si nu mai arunca isterii cand nimic nu ai a spune!Macovei e produsul odios al comunismului si a tot ce rezulta din asta!Bascalia functioneaza in puterea ta de a scrie si intelege,minim,trei fraze!Crezi ca,casul de la gura ta inspumata va convinge pe cineva?

Leave a Reply