Coronavirusul COVID-19 a provocat 107 morţi în Italia de la începutul epidemiei, conform ultimului bilanţ oficial anunţat miercuri seară, ce ridică la 3.089 numărul cazurilor de infectare confirmate în această ţară, a treia din lume cea mai afectată de epidemie, după China şi Coreea de Sud, relatează AFP şi EFE.

Numărul persoanelor spitalizate este de 1.346, dintre care 295 se află la terapie intensivă, informează Agerpres.

Majoritatea cazurilor de infectare, respectiv 1.497, sunt în regiunea Lombardia, a doua cea mai afectată regiune a Italiei fiind Emilia-Romagna.

Precedentul bilanţ, anunţat marţi de Protecţia Civilă italiană, indica 79 de morţi şi 2.502 infectări.

În acest timp, guvernul condus de premierul Giuseppe Conte pregăteşte un decret cu noi măsuri excepţionale de limitare a epidemiei. Pe lângă închiderea temporară a şcolilor şi universităţilor, se preconizează anularea evenimentelor publice, închiderea teatrelor şi cinematografelor etc.

Ministrul italian al Educaţie, Lucia Azzolina, a confirmat închiderea şcolilor şi universităţilor pe tot cuprinsul Italiei începând de joi şi până pe 15 martie.

Criza legată de epidemia de coronavirus din Italia, cea mai afectată ţară din Europa, influenţează semnificativ turismul şi se estimează că acest sector va pierde, în următoarele trei luni, circa 32 milioane de turişti şi 7,4 miliarde de euro, relatează agenţia EFE.

Conform datelor difuzate miercuri de Confturismo-Confcomercio, între 1 martie şi 31 mai sunt aşteptaţi cu 31,625 milioane turişti mai puţini în Italia, ceea ce va presupune pierderi de 7,4 miliarde de euro.

“Situaţia este dramatică pentru tot sectorul”, a semnalat preşedintele Confturismo-Confcommercio, Luca Patane, care a adăugat că “din păcate, plătim consecinţele unei comunicări din partea media mult mai letală decât virusul”.

Italia este ţara cea mai afectată din Europa de coronavirus, cu peste 2.000 de îmbolnăviri şi 79 de decese, conform ultimelor date, de marţi.

Numeroase companii aeriene au decis să suspende zborurile în această ţară din cauza epidemiei de coronavirus, care afectează în special regiunile din nord, mai ales Lombardia, a cărei capitală este Milano.

Societatea care gestionează aeroporturile Milan-Linate şi Milan Malpensa a precizat pentru EFE, în urmă cu câteva zile, că 32,5% dintre turişti şi-au anulat biletele la Milano, în trei zile.

Compania britanică low-cost easyJet a anunţat că va suspenda zborurile spre Italia din cauza cererii reduse, în timp ce Alitalia a fost nevoită să întrerupă 38 de curse naţionale şi internaţionale, iar Iberia şi Vueling şi-au reorganizat capacitatea zborurilor spre Italia.

De asemenea, Brussels Airlines a redus frecvenţa zborurilor cu 30% spre destinaţii precum Milano, Roma şi Veneţia, Bulgaria Air a suspendat cursele spre şi dinspre Milano până pe 27 martie, iar Ryanair este ultima companie ce a anunţat reducerea rutelor spre Italia.

Masurile de urgenta medicala, pericolul extinderii noului coronavirus dar si efectele economice pot afecta serios pe cei 1 milion de romani care traiesc si muncesc in Italia.

 

Leave a Reply