În contextul dezvoltării capacităților operaționale și de gestionare a situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2 și ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul Coronavirus în cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în data de 9 iulie 2020, prima unitate de terapie intensivă mobilă, ajunsă de curând în dotarea IGSU, a fost operaționalizată în curtea spitalului anterior menționat.

Preşedintele Klaus Iohannis : Unitatile mobile ATI - o mare ...

Această unitate de terapie intensivă mobilă, achiziționată de Fundatia pentru S.M.U.R.D. cu sprijinul Lidl Romania, este prima din cele 4 astfel de unități care au intrat în cursul lunii trecute în dotarea strategică de protecție civilă a IGSU, prin eforturile conjugate ale societății civile, mediului privat și ale guvernului.

Terapie Intensivă în TIR! Cum arată noile spitale pe roți care pot ...

În acest moment, 13 iulie 2020, pe secția de ATI din cadrul unității de terapie intensivă mobilă sunt internați 5 pacienți, 4 dintre aceștia fiind intubați. Pe parcusul celor doar câteva zile de la intrarea în funcțiune, numărul pacienților cărora li s-au acordat îngrijiri a variat, funcție de necesități, fiind chiar de 11 la momentul amplasării și implicit punerii în funcțiune, când capacitatea maximă de internare pe secția de terapie intensivă a spitalului a pacienților în stare gravă atinsese pragul critic.

Terapie Intensivă în TIR! Cum arată noile spitale pe roți care pot ...

La acest moment, personalul medical este format din 4 cadre de specialitate ATI, 3 rezidenți cu specialitatea ATI și 1 specialist ATI detașați din Timișoara și Sibiu, spitalul din Ploiești neavând personalul necesar pentru a asigura funcționarea adecvată a unității mobile.

4 COMMENTS

 1. “se trimit tirurile! spitalele sunt pe muchie!”
  Noroc ca ne lamureste textul: e vorba de un singur tir trimis (logic) la un singur spital…

  Maladia asta se cheama “brechiniusita”, e putin contagioasa (se transmite indeosebi prin microfoane, lavaliere) afectind – adesea iremediabil – mai ales aparatul audiovizual. In popor era descrisa prin sintagma “sa faci din tintar armasar”

 2. Buna seara,
  Din curiozitate, ce s-a întâmplat cu respectivele spitale improvizate din perioada stării de urgență, la care au facut mare publicitate si s-au cheltuit o mulțime de bani?
  Din ce cauza tin blocate spitalele pentru pacienții non-covid si spitalele improvizate sunt goale, sau nu mai există? Vad ca nimeni nu mai discuta despre ele, nici o televiziune.
  Va multumesc.

Leave a Reply