Home Articole Un cetatean l-a adus pe Basescu in justitie pentru minciuna

Un cetatean l-a adus pe Basescu in justitie pentru minciuna

2469
13
SHARE

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost audiat, joi dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar în care în anul 2007 a fost reclamat de o persoană că nu şi-a ţinut promisiunea de a demisiona, aşa cum afirmase.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut instanţei supreme confirmarea redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care un bărbat din Craiova, Ioan Şerb, l-a reclamat pe fostul preşedinte în 2007 pentru declaraţii privind o eventuală demisie a sa.

Traian Basescu a spus, la finalul şedinţei de judecată, că este vorba despre un cetăţean care a făcut o reclamaţie pentru că în 2007 a afirmat că va demisiona în cinci minute şi nu s-a ţinut de cuvânt.

”A fost o declaraţie verbală asupra căreia am revenit imediat după votul dat în Parlament (…) Parchetul îmi face un program extrem de alert. Nu e o fericire, dar mă voi supune oricărei chemări”, a spus Băsescu.

 

13 COMMENTS

 1. Imi place cum procurorii astia independenti ii deschid lui basescu numai panarame d’astea de dosare, asa de ochii lumii, iar despre furturile de miliarde de euro din timpul mandatelor lui de ministru, primar si presedinte, nimic. Aceasta declaratie a demisiei va fi catalogata drept declaratie politica, ce nu intra sub incidenta legii, si se va da NUP.
  Acum ca ma gandesc, eu nu cred ca a existat in istoria Romaniei, ba chiar si a Daciei, vreun personaj care sa fi facilitat si participat la jaful unei sume atat de mari cum a facut-o basescu. Ar fi interesant de facut un total al tuturor jafurilor din primaria Bucuresti in timpul lui basescu, in timpul in care a ocupat functia de ministru al transporturilor si apoi in mandatele sale de presedinte, in timpul guvernarilor Boc-Predoiu. Eu zic ca se va ajunge undeva la ordinul a cateva zeci de miliarde de Euro.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/09/07/cate-campuri-tactice-are-serviciul-roman-de-informatii-oprescu-si-mascatii/

  • foarte adevarat! Jafurile patronate de Basescu nu vor face obiectul vreunui dosar nici intr-o mie de ani! Procurorii independenti pun in piata publica doar “panarame” ca sa dea poporului usoara satisfactie si ocupatie, dupa principiul ” panem et circenses”. Ma intreb doar cine e in spatele ” sistemului”.

 2. Băsescu e un puiuț de securist

 3. ar fi trebuit si pe ponta sa-l dea in judecata! numai ca nitu precis nu s-ar fi sesizat! astea sunt de rasul curcii

 4. Soarta marilor dosare care il implica pe fostul presedinte Basescu a fost pecetluita odata cu condamnarea lui Liviu Dragnea in procesul referendum-ului. Proces simbolic, sentinta simbolica, imposibil de “casat” chiar cu demonizarea procurorului sau a curtii din moment ce imunitatea presedintelui, initial o inventie, a devenit o realitate palpabila, reconfirmata prin aceasta sentinta. Deci, presedintele Basescu nu poate fi tarat in instanta, ramane insa omul, persoana civila care poate fi “hartuita” (Basescu,op.cit) de instante si de adversari pe masura, adica de oameni obisnuiti, pensionari care nu au “alta treaba” decat sa ceara socoteala pentru trecutul unuia si al altuia. Si, uneori, hartuiala poate folosi, buturuga mica poate rasturna carul mare, s-a vazut si-n cazul lui Berlusconi (ca sa pastram proportiile).
  In privinta demisiei, mecanismul respectiv s-a erodat inca de la demisia, imediat, reversibila care l-a facut pe Johannis sef de partid (istoric) si mai apoi presedinte.

 5. Ce ar fi sa îi facă cineva plângere lui Ponta ca nu si-a dat demisia deși a zis la A3 ca dacă e urmărit penal o sa își dea demisia :)))). O vara veselă :))

 6. Uite ca s-a revoltat si un simplu cetatean. Restul l-au votat bine merci la primul referendum.

Leave a Reply