Se apropie alegerile și sărbătorile de iarnă, iar în spațiul public circulă diverse opinii cu privire la scenariile restrictive anti-COVID-19, care vor fi implementate în iarna 2020-2021. Medicul Adrian Marinescu, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, crede că măsurile dure se impun, de fapt, în lipsa testării masive.

Măsurile restrictive ar trebui stabilite în funcție de numărul de teste pe care-l facem zilnic. De ce spun asta? Dacă reușim să facem o testare extinsă și asta presupune izolare rapidă, cu anchete epidemiologice, care să fie foarte corecte, îți poți permite să iei și măsuri de prevenție mai puțin severe.

Dacă nu testăm suficient, venim cu măsuri restrictive, care practic, țin loc de testare. Depinde ce vrem să facem. Dacă mergem în varianta actuală, vedem ce se întâmplă. Zone mai mari sau mici intră în carantină. Prevenirea acestui lucru s-ar putea face prin testare„, a declarat medicul Adrian Marinescu pentru B1.ro.

De asemenea, în opinia medicului, cel puțin 100.000 de teste ar trebui efectuate zilnic în România, capacitate la care cel mai probabil, s-ar putea ajunge prin utilizarea testelor rapide. Varianta ideală ar fi 1% din populație, adică în jur de 194.000 de teste.

„Ar trebui făcute cel puțin 100.000 de teste zilnic și în mod ideal, 1% din populație. Indiferent dacă aceste teste sunt de tip PCR sau sunt completate de teste rapide, antigen, de bună calitate.

Testele rapide, cele antigenice, produse de companiile mari, au o acuratețe bună. Niciodată nu se vor putea compara cu PCR-ul, dar faptul că pot asigura un procent de peste 80-85%, cred că este suficient pentru a ne putea orienta. Oricum, este mai bine decât să nu facem deloc.

Posibilitatea de a face teste PCR este scăzută și aici vorbim despre numărul de laboratoare. Probabil că în mod real, ar putea să facem până la 50.000 de teste. Dacă nu vom putea crește suficient de mult capacitatea de testare, vom folosi testele rapide, așa cum se întâmplă în multe locuri din lume, ca să putem ajunge până la 100.000„, a mai punctat medicul infecţionist citat de psnews.ro

1 COMMENT

  1. Coronavirus este un “colectiv” înmulțit cu 1000 si cu toate acestea toti protestatarii din timpul guvernarii PSD au disparut, au disparut si cei care denunțau violenta jandarmilor, gazarea ilegala si multe altele.

    Toti aceia erau protestatari de guma, de balon, de culoare galbena, de multinationale, etc. In viitor cand vor mai iesi sa protesteze nu vor mai avea credibilitate pentru ca in aceasta perioada ingrozitoare de inactivitate a guvernului acesti luptatori ai drepturilor omului au disparut. Au disparut si “protestatarii” de la Bruxelles care erau foarte iritați de guvernarea rosie insa acum nu sunt iritati de guvernarea galbena.

    Pana si ambasada Americană e foarte tăcută pare ca are o stare de comă sau de orbire, nu vad ilegalitatile si incalcarile drepturilor omului.

Leave a Reply