Deputatul PNL Gheorghe Tinel pe Facebook :

Militarul mort la datorie, în noaptea de 2 spre 3 septembrie, la Ambasada României din Kabul, este de la mine din Fierbinti! Îl cheamă Vasile Rădună, avea 43 de ani și era tatăl unei fetițe de 9 ani! În aprilie anul acesta, îi murise tatăl! Este o dramă pentru familie! 
Cuvintele sunt de prisos!
Dumnezeu să-l ierte!
Condoleanțe familiei!


Mesaj de ultima ora al MAE :

„Ca urmare a atacului terorist care a avut loc la Kabul, din dispoziţia Ministrului afacerilor externe a fost activată Celula de criză din cadrul MAE. Colegul nostru rănit în timpul atacului din Afganistan este acum în afara oricărui pericol. Starea sa de sănătate este stabilă şi urmează să fie transferat în Europa, pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate.Totodată, în acest moment, sunt în curs de realizare formalităţile necesare pentru repatrierea corpului neînsufleţit al colegului decedat. Suntem alături de familia îndoliată şi ne exprimăm regretul profund faţă de acest deznodământ tragic”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

Sursa citată mai precizează următoarele: „Conform datelor de la faţa locului, mai multe persoane şi-au pierdut viaţa şi peste o sută au fost rănite. Atacul terorist a fost revendicat, în mod oficial, de către talibani. Pierderile noastre reprezintă o parte din cele suferite de comunitatea internaţională, de partenerii şi de aliaţii României. Clădirea Ambasadei României la Kabul a fost distrusă în proporţie de 80%. Atacul terorist a avut loc într-o zonă rezidenţială în care lucrau numeroşi cetăţeni străini şi în care îşi desfăşurau activitatea mai multe organizaţii internaţionale, inclusiv misiunea diplomatică a României.
Personalul misiunii diplomatice care se află în Afganistan este determinat să rămână pe plan local şi să îşi continue activitatea. Acest subiect se află încă în discuţie la nivelul autorităţilor române”.

MInisterul de Externe adaugă că România continuă să se implice în combaterea terorismului.

„România continuă să fie implicată, alături de aliaţii săi, în lupta împotriva terorismului. Implicarea României are la bază atât angajamentele ţării noastre, parteneriatele noastre strategice şi calitatea de stat membru NATO, cât şi convingerea fermă că terorismul este un flagel destructiv, ce ameninţă întreaga omenire, în faţa căruia nu putem rămâne indiferenţi. Nu ne vom lăsa descurajaţi. Mulţumim pe această cale reprezentanţilor corpului diplomatic străin acreditat la Kabul, care au oferit sprijin şi asistenţă pentru gestionarea acestei tragedii”, completează sursa menţionată.

Ţinând cont de natura sensibilă şi complexă a situaţiei, precum şi din respect pentru familiile colegilor noştri afectaţi de această tragedie, MAE recomandă ca informaţiile pe această temă să fie tratate în spaţiul public cu maximă responsabilitate şi prudenţă”, conchide MAE, în comunicatul de presă.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc, luni seara spre marţi, în Kabul.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis, miercuri, să-l decoreze post-mortem pe diplomatul românul ucis la ambasada României de la Kabul cu ordinul naţional Steaua României în grad de cavaler cu însemn de război.

2 COMMENTS

  1. Dragi militari care luptați în Afganistan cu riscul de a nu vă mai revedea copiii, pentru ca România să-și îndeplinească angajamentele asumate spre beneficiul tuturor, puteți să vă serviți patria în continuare pentru acești parveniti de politicieni care vă nesocotesc la bătrânețe riscurile și efortul depus? Voi vă acoperiți de glorie, știu, și gloria vă ține loc de orice. Puneți-le glorie în farfurie copiilor voștri, încercați să luați cu gloria voastră credit de la bancă pentru o amărâtă de mașină, iar de 8 Martie cumpărați un cadou frumos cu gloria voastră iubitei soții care vă plânge de dor cu lunile… Fiți fericiți chiar și atunci când veniți în sicriu acoperiți de glorie! Căci în acea zi un politician ,,oarecare,, care v-ar fi vrut umilit la bătrânețe, vă salută în grabă sicriul vostru acoperit de drapel. Va fi mândru să vină pentru niscai imagine la catafalcul vostru și va fi plătit gros pentru ziua în care vă dă salutul morții. Politicianul, va încasa doar pentru acea zi, cât pensia militară de urmaș pentru o lună a copilului rămas fără tată. Acum poate înțelegeți dragi concetățeni, de ce sunt ei speciali, militarii!

Leave a Reply