Mihai Busuioc, până în prezent secretar general la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a fost numit secretar general al Guvernului, scrie news.ro.

Numirea a fost decisă de noul premier Sorin Grindeanu, aceasta fiind şi prima lui decizie semnată în calitate de prim-ministru.

Busuioc va avea rang de ministru. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Anterior, Mihai Busuioc a fost şef al Oficiului de Cadastru şi membru PDL, postură din care a fost preluat de liderul PSD, Liviu Dragnea, la Ministerul Dezvoltării.

———————–

Pe 14 mai 2012, premierul Victor Ponta il demitea pe Busuioc : Premierul Victor Ponta a dispus ca Mihai Busuioc să fie revocat din postul de director general al Agenţiei Naţionale de Cadastru, atribuţiile de conducere fiind preluate temporar de către directorul general adjunct, Ileana Spiroiu.
Inspectoratul de stat în Construcţii şi Oficiul pentru Cadastru au fost transferate, în prima şedinţă a noului Guvern, din gestionarea Ministerului Dezvoltării în subordinea executivului, premierul Victor Ponta afirmând că cele două structuri au fost trecute anterior la minister “mai mult pe criterii personale” decât funcţionale.

———————-

Noul secretar general al Guvernului este nimeni altul decât cel care devenea, în urmă cu doi ani, membru în Consiliul de Administrație al Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia. Iată ce nota cotidianul “Replica” de Constanța la momentul respectiv: “Ioan Griguţă a fost revocat din Consiliul de Administraţie (CA) al Şantierului Naval 2 Mai SA Mangalia, după 5 ani de mandat, în locul său fiind numit Dan Lucian Georgescu, actual director al Goldterm SA. Odată cu Griguţă a fost scos din CA-ul şantierului controlat de stat, în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) de pe 19.12.2014, şi consilierul local PSD, ex-PDL, Marius Lucian Popescu, în locul acestuia fiind adus Mihai Busuioc, secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) condus de Liviu Dragnea (…) Lucrurile sunt mai complicate însă de atât, din moment ce secretarul general adjunct de la MDRAP ar fi, la rândul lui, membru PDL în Sectorul 4 şi unul din apropiaţii fostului lider Vasile Blaga. Informaţia a fost oferită vara aceasta chiar de deputatul Sebastian Ghiţă, care îi reproşa colegului Dragnea că menţine în sistem un membru PDL. În vârstă de 40 de ani, pedelistul Mihai Busuioc a mai fost administrator la Transgaz, dar şi director al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), de unde a fost preluat de Liviu Dragnea şi numit secretar general adjunct la MDRAP”.

3 COMMENTS

  1. Un fost PDL-ist om de incredere al lui Dragnea ? Interesant,cine stie cati o mai avea pe acolo,poate-l intrece chiar si pe Ponta la capitolul asta.

Leave a Reply