Liviu Dragnea a fost întrebat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, dacă se poate construi o punte între el și președintele țării, dacă se poate realiza o coabitare. ‘Eu nu suport acest termen, pentru că după părerea mea o coabitare nu are nici un final fericit. Eu, în fiecare zi și cu orice ocazie mi-am exprimat dorința de dialog, numai că trebuie să înțelegem că e nevoie de două părți, nu ajunge o singură parte’, a spus Liviu Dragnea.

El s-a referit și la comentariile președintelui Iohannnis de la învestirrea noului guvern și a spus că nu i-a fost ușor să nu reacționeze.

‘În ceea ce privește atitudinea președintelui, eu nu pot să fac mai mult decât am făcut și o să fac în continuare. Nu mi-a fost foarte ușor în seara asta să nu reacționez. Nu am reacționat și nu am de gând să reacționez, pentru că oamenii nu așteaptă de la noi, nu ne-au votat să mergem la televizor sau la diverse ocazii și să ne certăm. Așteaptă să facem pentru ei lucruri bune, să aibă o viață mai bună. De la aceasta n-o să mă abat, indiferent de provocări’, a subliniat președintele PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că el și PSD vor colabora ‘fără nici un fel de rezervă’ pe proiecte cu președintele României și că există câteva priorități referitoare la interesul național.

‘Cel mai important lucru care trebuie definit rapid este de fapt: care sunt componentele interesului național, care este conceptul interesului național, care este interesul național al României. Noi am trimis oameni de la partid imediat cum s-a solicitat astă vară, chiar dacă nu aveam o relație bună, la acea echipă de la Cotroceni care să lucreze la proiectul de țară. (…) În schimb, vreau să vă spun ceva. Noi nu putem să punem între paranteze activitatea Guvernului sau a Parlamentului, pentru că în fiecare zi în România trebuie să se întâmple ceva, oamenii vor să trăiască și astăzi, vor să aibă bani și haine și astăzi, copiii au nevoie de cărți și de haine și astăzi, românii au nevoie de medicamente, de educație. Nu putem să așteptăm. În schimb, suntem deschiși la orice fel de colaborare. Chiar dacă astăzi în Parlament toți colegii mei au fost foarte deschiși, au făcut invitații complete la dialog, răspunsul pe care l-am primit de la opoziție este greu de repetat, este greu de caracterizat. Cu toate astea, noi mergem înainte’, a mai spus Liviu Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că noul Guvern are promisiuni complicate de îndeplinit și le-a solicitat membrilor Cabinetului Sorin Grindeanu să livreze ceea ce a fost promis în campania electorală.

“Din acest moment, dumneavoastră sunteți Guvernul României. Aveți o misiune grea, aveți de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livrați ceea ce a fost promis în campania electorală. Așa îmi imaginez că după alegeri trebuie să pornească un Guvern. Campania electorală nu este doar un circ mediatic, cu toate că și asta este, ci în campania electorală s-au făcut promisiuni. De asta ați fost votați și mă adresez aici celor care sunt parlamentari și șefi în Parlament și asta trebuie să livreze Guvernul”, a afirmat șeful statului după ce membrii Cabinetului Sorin Grindeanu au depus jurământul de învestitură.

El și-a exprimat speranța că membrii Guvernului îi vor explica modul în care vor fi realizate unele măsuri.

“Sper ca într-o zi să-mi explicați cum veți face în așa fel încât să vă încadrați într-un deficit bugetar de 3%, să creșteți salariile, să scădeți impozitul, TVA și multe alte lucruri. Eu îmi doresc să faceți aceste chestiuni”, a spus șeful statului.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis i-a solicitat miercuri, la Palatul Cotroceni, președintelui PSD, Liviu Dragnea, să-i învețe pe membrii Executivului programul de guvernare.

“Domnule președinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteți singurul care cunoaște programul de guvernare din scoarță în scoarță. Vă rog eu frumos, învățați-i și pe ei”, a afirmat șeful statului după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Cabinetul Sorin Grindeanu, scrie Agerpres.

13 COMMENTS

 1. Ce dialog cu Opozitia vrea Dragnea ? Opozitia nu e acolo sa dialogheze cu Puterea ! E acolo sa le cenzureze eventualele derapaje,sa urmareasca daca-si respecta programul de guvernare etc Ce e fitza asta ca “opozitia trebuie sa dea mana cu puterea in problemele importante” ?!? Toate problemele sunt importante iar daca se va identifica una de real interes national atunci fiti sigur ca vor vota in consecinta. Mai lasati-ma cu propaganda asta paguboasa,desprindeti-va de campania electorala,treceti dracului la treaba !!!!

  • Ce ai nene,ce te-ai aprins asa deodata,ce nu-ti convine ???!!!Nu ti-ai luat pastilele astazi si esti “agitat” ? Calma ragazzi !!!!

  • Era doar o formula de politete. Oricum PSD-ul n-are nevoie de voturile pedelistilor, ca-l doare la basca cu 62% majoritate! Ca sa intelegi si tu, cam urineaza cu bolta peste turcan&comp.
   Sa vedem acum noile masuri din justitie, ca baietii sunt bine pusi pa treaba in legatura cu belirea mafiei de acolo!

  • Ce să spun…ia uite cine vorbeşte ,nu ai vrea să numărăm penalii pdl-ului(pardon pnl) ? Care sunt băsiştii ?

  • Basisti n-am observat, insa penali DA. Tu pe ce lume traiesti? N-ai aflat inca cine a castigat alegerile?
   Exact, penalii, deci au tot dreptul sa fie in Guvern!
   Nu-ti convine: emigreaza sau incearca cu Furadan!
   Long live Dragnea&Tariceanu!

 2. Opozitia are un rol foarte important in statul de drept.opozitia constructiva.opozitia care o avem noi acum reprezinta un atac la siguranta nationala

 3. Ca de obicei si aseara prestatia locatarului de la TroCoceni,a lasat de dorit !…de fapt a mai bagat un cui PDL ului( ca pnl nu poci zice) !

 4. Domnule Radu Tudor, sa-mi fie cu iertare ca voi comenta un alt subiect. Nu stiu in ce masura cunoasteti faptul ca a fost organizat un concurs pentru directori. Unii dintre ei au fost numiti directori prin detasare, pe o perioada de timp, dar ceea ce s-a intamplat este de-a dreptul strigator la cer. Oamenii acestia trebuiau sa respecte anumite criterii formulate foarte clar chiar de inspectorate, dar ce credeti? Au fost numiti directori oameni care nu au avut dosare, care nu indeplineau nicio conditie dar care s-au dus de manuta cu primarii, fosti PDL-isti si PNL-isti, pentru a fi numiti in functie! E strigator la cer ce se intampla in tara asta! In frunte, toata lumea se agita cum cu noul Guvern si cu discordia dintre pre;edinte si Dragnea si la nivel local suntem ”ucisi” de astfel de oameni care profita de situatie pentru a pune mana pe functii.E umilitor pentru dascalii acestei tari, pentru oamenii valorosi din scoli. Nu se poate ca fostii PD-isti sa continue sa detina puterea si sa conduca EDUCATIA!

 5. “Aflaram” mai de mult de la tv ca Iohannis are nu stiu cate case din meditatii, pt ca e singurul care stie fizica din scorta-n scoarta!
  Domnu Iohannis, cand aveti timp poate ne invatati si pe noi sa facem asa ca dvs…

Leave a Reply