Un proeminent analist și jurnalist rus critic la adresa regimului Putin a fost găsit mort în apartamentului său de la Moscova. E vorba de Vladimir Pribilovski, care era în vîrstă de 59 de ani. Anunțul a fost făcut pe Facebook și pe o altă rețea de socializare de un coleg al jurnalistului, istoricul Iuri Felștinski, care a precizat că nu are alte informații pentru moment. Oficialitățle ruse nu au comentat știrea.

În 2007, poliția a perchiziționat locuinșa lui Pribilovski, de unde au confiscuat mai multe computere și materiale electronice legate de cartea sa „Corporația: Rusia și KGB în era președintelui Putin”, scrisă în colaborare cu Felștinski și tipărită la New York în 2009. Volumul a fost reeditat în 2012 cu titlul „Corporațoia: Rusia și KGB la răscruce de secole”. În 2010 Vladimir Pribilovski a semnat o petiție a opoziției intitulată „Putin trebuie să plece”, precizeaza Radio Europa Libera.

Multi critici din media si din politica ai presedintelui Vladimir Putin au murit in mod suspect in ultimii 10 ani.

 

 

7 COMMENTS

  1. Ce rau Putin asta…cu ISIS…si ce bun licuriciul cu ISIS…S-a chinuit mult Merkal cu propaganda contra rusului…si tot criticand rusii ,madam merkal asta ..s-a apucat afaceri cu ei pana s-a invartit de un gazoduct. Si uite asa nu se mai face gazodulctul Sud ci Nord……. noi am ramas cu critica , securimea si perdanti pe deasupra …ca noi suntem de regula perdanti…dar ne pricepem la critica..

  2. Un articol tendentios specific democratului si capitalistului pro american, Radu Tudor! De jurnalistul Garry Web ati auzit ? Ei bine, acest om a fost asasinat dupa ce a dezvaluit, utilizand documente clasificate ca, CIA fac trafic de droguri, punand Casa Alba si pe George W. Bush, aflat la primul mandat intr-o situatie delicata. Pot continua cu altii, William Cooper, asasinat dupa dezvaluirile sale despre totalitarismul SUA. Cooper a fost ofiter al Serviciului Secrete al Marinei Militare SUA. Avem pe Phil Schneider, asasinat dupa o serie de dezvaluiri cu privire la aceleasi tendinte totalitare ale globalistilor SUA.

  3. Lumea mai si moare, mor si simpatizanti si adversari. E o problema daca statistic au inceput sa moara adversarii mai mult decat normal. Ofi fost bolnav de inima.

  4. Dupa poza nu pare un om sanatos tun. Nu inteleg de ce si ar omori adversarii jurnalisti, fiecare scrie ce vrea.

  5. cati l-au criticat pe putin? o gramada! cate demonstratii de mii de oameni au fost contra lui putin? o gramada? dar cata incredere au rusii in putin? prin sondaje, la fel de credibile ca alea de la noi, o gramada de peste 80% atunci ce sens ar avea, conform celor pe care le lasa articolul sa se inteleaga, putin sa-l omoare pe istoric? absolut nici unul! in rest refrenul ala invechit cu pro-putin, pro-rusii sau pro uniunea sovietica nu e deloc productiv si arata ca autorul nu prea intelege cand cineva e contra opiniilor sale gen @mucky sau @ion. vorba aia sa fie o axioma pe blogul asta tradusa peinlesul tuturor: rusii “e” rai iar americanii ‘e” buni! si atunci toata lumea stie despre ce e vorba si nu mai comenteaza nimeni nimic despre americani sau rusi. ce zice autorul e litera de lege si nu ai voie, nici cu argumentele date de mass amedia americana, sa zici nimic de rau de americani! clar da? cazul jurnalistului garry web e unul din multele cazuri de jurnalisi americani care nu au inteles ca nu e bine sa te pui cu “puterea” fie ea si abscunsa gen nsa sau cia.. probabil ca indexul libertatii presei pe anul 2015 in care sua este inregistrata abia pe locul 49, o scadere de trei locuri fata de anul anterior spune multe de tara care exporta “democratie” .iar trendul este descendent, mai cu seama de la 11 septembrie incoace, dupa cum arata the intercept: u.s. drops to 49th in world press freedom rankings , worst since obama became president . In 2013, pentru prima oara, comitetul pentru protejarea jurnalistilor a acuzat administratia sua de practici de intimidare care pun in pericol tocmai aceasta libertate. si astia sunt pro-rusi, pro-putin sau pro – uniunea sovietica? un pic de moderatie nu ar strica. ceilalti trebuie sa inteleaga ca rusia e cu vreo 100 de locuri mai jos iar romanica noastra e pe locul 52. cam asta cu libertatea presei in lume.

Leave a Reply