Liberal care pleadeaza pentru dictatura. Doar de aia vine din PDL, in care a sustinut dictatura lui Basescu. Mai are PNL multe astfel de creaturi in conducere?! Dorin Florea este prim vicepresedinte PNL !

————————-

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că România are nevoie de legi dictatoriale, cel puțin în problemele administrative, astfel încât proiecte importante ale autorităților publice locale și județene să nu mai fie blocate de probleme legate de exproprieri sau de către organizații neguvernamentale de mediu.

“Astăzi, România are nevoie, cel puțin în problemele administrative, de legi dictatoriale. Dacă vrei să transformi un oraș medieval, care are o infrastructură de timp medieval și vrei să îl transformi în ceva de altă etapă istorică, ai nevoie de legi foarte dure privind exproprierile, demolările și de tot ce ține de asta. În România astăzi nu facem decât să gestionăm haosul și bătaia de joc. De asta România nu va fi capabilă nici să absoarbă fonduri europene și în continuu orice act administrativ va fi tradus prin procese în instanță. Asta au reușit să facă politicienii, să nu ai nicio strategie și nicio viziune în ceea ce înseamnă administrațiile publice locale'”, a afirmat edilul.

 

13 COMMENTS

 1. Este nefericit cuvantul ”dictatoriale” si improprie folosirea lui de catre un politicial. Dar pe fond are mare dreptate. Legile romanesti nu fac decat sa incurce proiectele de infrastructura si de dezvolare urbana. Poate in mod voit sunt si raman asa.
  Faceti referire numai la sistematizarea Caii Buzesti, un proiect absolut necesar si dovedit extrem de util orasului. De cati ani a fost nevoie pentru finalizarea acestui proiect? Si cati ani din acestia s-au pierdut datorita stagnarilor generate de procese de contestare?

 2. Cred ca s-a exprimat gresit.Peste tot in lume exista reglementari ce tin in primul rand de interesul public chiar daca astfel se incalca anumite drepturi individuale.Tari care arata intr-un mare fel,tari democratice,tari civilizate cu un crescut nivel de trai.Noi traim in Ferentariul Europei dar tinem coada sus ca suntem mari democrati.

 3. “proprietatea privata, un moft!” (Ion Iliescu)
  Micii Ceausesti, frustrati ca nu ne pot ei face bine cu forta. Se mai refuleaza cind pun taxe si impozite, acolo intr-adevar, nu e nici o opreliste.

 4. Poate îl întreabă cineva pe liderul respectiv, ce interese îl animă, legate de exproprierile pentru realizarea centurii orașului

 5. Cristian si Jax,
  Pentru treburi de utilitate publică, există consiliile locale și județene (alese de cetățeni).
  Procesele îndelungate sunt o problemă a sistemului judiciar.
  Despagubirile sunt firești în orice democrație; vrei modernizare? Plătești!
  Vă rog, nu vă mai lăsați seduși de idei eronate, fiindcă e simplu să aprobăm derapajele atâta timp cât avem falsa impresie că nu ne vor afecta niciodată. V-ar conveni să fiți aruncați în stradă peste noapte doar fiindcă unui primar i-a venit ideea să facă ceva fix în locul unde locuiți, în numele “utilității publice”?

  • Nu asa se pune problema.Nimanui nu i-ar conveni dar daca un proiect de dezvoltare o cere trebuie sa respecti legea.Binenteles contra unor despagubiri corecte.Din pacate coruptia a lovit si aici nu mai intru in amanunte.

   • Ba da mosule,asa se pune problema.Rechinii astia penelisti care pentru interesul lor ar demola si Roma antica,sub pretextul “modernizarii”,in realitate vor sa fure terenurile oamenilor pe care acestia locuiesc,asta in schimbul unor sume de rahat pe care sa nu le mai conteste nimeni.Cu banii dati de ei,(pentru ca vor lege cu sume prestabilite si nu dupa pretul pietii cum deja este acum si sa nu mai poata fi contestata suma de nimeni), oamenii nu pot sa isi mai ia decat cel mult o amarata de garsoniera in care sa stea gramada cu toata familia sau sa ramana chiriasi pe viata din tata’n fiu .Si atunci de ce modernizare beneficiaza ei?De dormitul pe sub poduri? De zeci de ani se smiorcaie vagabonzii astia de rechini de terenuri ajunsi prin primarii ca nu le merge cu expropierea cum vor ei,ca romanii sunt in proportie mult prea mare propietari ai caselor in care locuiesc si ca le este mult prea bine ca au si impozitele pe case prea mici. Multi au uitat cand liberalul fesenist Petre Roman spunea ca “romanii nu au vocatie de propietari” si ca nu este de acord cand s-a pus problema ca oamenii demolati de Ceausescu sa isi cumpere apartamentele date dupa expropiere(pana si Ceausescu le asigura alta casa si nu-i arunca pe oameni in strada ,asa cum vor vagabonzii astia acum).Norocul oamenilor atunci a fost interventia lui Iliescu ce a dispus ca apartamentele sa fie cumparate de locatari si nu de rechinii post revolutionari,fesenisti,istorici,”investitori” arabeti si de toate neamurile. Acum cu Iohannis si GUVERNUL LUI la butoane rechinii simt ca le-a venit momentul sa iasa iar la JAF,ca toti sunt o gasca cocotzata iar pe spatele populatiei amarate si flacaii si-au inceput ofensiva cu expropieri,taieri de pensii si salarii,salarii cat mai mari pentru maharii lor,somaj si “ajustari”, “restructurari” ,”modernizari”,”SCHIMBARI”,etc pentru fraieri,toate fiind doar jaf in favoarea rechinilor “de dreapta”.Asa ca romanasi,voi astia carora vi s-a urat cu binele care va mai ramas, bagati incredere CAT MAI MULTA la Iohannis si cu maxima incredere si voiosie VOTATI PNL pe oriunde aveti ocazia.

 6. Nu as vrea sa fiu in pielea lui cand “dictatura” alta decat cea pe care o sustine se va intoarce impotriva lui si il va uri, 😀 .

Leave a Reply