Adina Anghelescu Stancu, jurnalist Antena 3 specializat in probleme de justitie, a publicat pe luju.ro un editorial foarte interesant despre jocurile de putere din Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie :

Licu, sapat din interior. Aberanta extindere “in rem” in dosarul “10 august” ii apartine lui Lazar

Asta da, joc murdar! Sectia Parchetelor Militare dovedeste, in opinia mea, slugarnicie fara precedent fata de politica facuta de fostul procuror general Lazar Augustin, incercand sa loveasca cu manta dosarului “10 august” fix in procurorul general interimar Bogdan Licu. Si implicit, in conducerea Jandarmeriei, fata de care a fost deschisa aceasta ancheta care, oriunde in alte tari europene nu ar fi existat. De ce fac aceasta afirmatie?

Practic, Bogdan Licu a preluat pentru doua luni de zile acest interminat incepand de ieri, ca zi lucratoare dupa Sfintele Pasti si dua ziua libera de 1 Mai. Dar domnii de la Sectia Parchetelor Militare aveau pregatita deja strategia asta cu dosarul “10 august” inca de miercurea trecuta, din miercurea Saptamanii Patimilor. Atunci au emis citatiile catre sefii Jandarmeriei. In 24 aprilie. Dupa ce, in 23 aprilie, au emanat ordonanta de extindere a urmaririi pe asa zise fapte noi in acest dosar.

Apoi, a aparut declaratia lui Bogdan Licu, care a spus presei, in prima lui zi de lucru efectiv, ca prioritara va fi discutia cu cei de la Sectia Parchetelor Militare ca sa vada ce si cum se desfasoara aceasta ancheta controversata si modul in care a fost realizat rechizitoriul dosarului “Revolutiei”. Ce s-au gandit domnii procurori militar? Daca tot zise Licu ca il intereseaza ce facem noi in dosarul “10 august”, ia sa-i dam noi o prima lovitura si sa apara stirea ca s-a extins urmarirea penala, ca toata lumea sa creada ca el este “complice” la aceasta strategie!

Intrebare: De ce domnii de la Sectia Parchetelor Militare nu au iesit cu aceasta informatie la data la care au extins urmarirea “in rem”, adica in 23.04.2019???? Cand inca mai era Lazar procuror Lazar?

Stirea acestei noi miscari procedurale in dosarul “10 august” a fost lansata abia acum, mai intai pe surse, inca de ieri, dupa ce Licu apucase sa declare jurnalistilor ce are ca prioritati in agenda. Multi s-au intrebat ce e cu extinderea asta aparuta din neantul creierelor cazone?!

Azi, conducerea PICCJ a fost nevoita sa lamureasca aspectele neclare printr-un comunicat de presa. Comunicat din care aflam ca procurorii militari condusi de alde Vaetis, au extins de fapt aceasta urmarire penala “IN REM”, introducand doua noi fapte, printr-o ordonanta din 23.04.2019.Complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva. Eu, personal, mi-am facut o mare cruce cand am vazut asa ceva. Ineptie mai mare decat aceste noi acuzatii nu am vazut pana acum, decat in unele dosare ale DNA unde niste procurori aserviti “Slujirii” au inventat genul asta de acuzatii.

In opinia mea, procurorii Sectiei Parchetelor Militare isi bat joc si de Ministerul de Interne, de Bogdan Licu si de opinia publica. La pachet. De Ministerul de Interne, tinand in sah imaginea acestei institutii prin impunerea aparentei vinovatiei sefilor Jandarmeriei in evenimentele de la mitingul din 10 august 2018, de procurorul general interimar Bogdan Licu, dupa cum va explicam in randurile de mai sus, si de cetatenii pe care ii manipuleaza in acest fel. Este, spuneam, un joc murdar!

PS – Libertatea de opinie este un drept. Deci si dreptul meu de a ma exprima liber. Iar eu cred, in continuare, ca Jandarmeria, in 10 august, si-a facut datoria ca institutie care trebuie sa restabileasca ordinea atunci cand imprejurarile impun asta. Sunt convinsa ca in Franta, Germania, Marea Britanie, in orice stat civilizat, Jandarmeria ar fi intervenit in forta inca de la orele 16, cand o parte violenta a manifestantilor instigatori au inceput sa traga de garduri ca sa incerce sa ajunga in cladirea Guvernului.

7 COMMENTS

  1. Și eu cred că în Franța, Germania, jandarmii scoteau oamenii din taxi și îi luau la bătaie. Și la final, mai băteau și un jurnalist austriac

    • Dacă accepți ca-n comunism imaginea fragmentata a realității, cred și eu că ai opinia din PS. Dacă însă ai fi mers să vezi cu ochii tăi ai fi putut avea o opinie bazată pe realitate, nu pe ce ți se livrează.

      • Și cum arată realitatea nefragmentata? Americanii au fost băieții buni în WW2,hai să uităm de Hiroshima.

  2. “au inceput sa traga de garduri ca sa incerce sa ajunga in cladirea Guvernului.”Ha ha!
    Deci, nici macar nu au incercat…He he!

Leave a Reply