Sincer, nu inteleg excesele frecvente de limbaj prin care se face remarcat Ludovic Orban de cand a fost ales presedinte al unui partid istoric. Dupa abandonarea doctrinei liberale si aderarea la grupul PPE, s-au amplificat mesajele contondente, a fost abandonata abordarea decenta si ferma prin care seniorii liberali s-au facut remarcati in politica liberala romaneasca. 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liberalii trebuie le facă opoziţie social-democraţilor, “dând cu parul” în aleşii locali ai PSD iar cine nu are puterea să o facă trebuie să abandoneze şi să lase locul altcuiva.

“Sunt un om blând, iubesc oamenii, întotdeauna am preferat în acţiunea politică să conving, să-i determin pe oameni să facă ceea ce trebuie prin argument. Nu mi-a plăcut niciodată să fiu sau să fim noi, conducerea, ascultaţi de frică, dar vă spun un lucru: eu sunt responsabil pentru performanţa PNL. Nu voi mai accepta ca 75%-80% din partid care munceşte să bată pasul pe loc pentru că există 25% din partid care nu munceşte, pentru că altfel înseamnă că toţi cei care muncesc muncesc degeaba. Nu mai vreau să se facă opoziţie numai la nivel naţional sau unii lideri judeţeni să facă opoziţie, dar numai cu mesaje legate de palierul naţional. Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos. Nu-mi doresc să iau nicio măsură de sancţionare a nimănui, dar nici nu pot să accept ca unii să demită pe nepusă masă primari de municipii aflaţi în funcţie. Ce alt serviciu mai mare poţi să-i faci PSD într-un municipiu decât să-l demiţi din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale pe primarul PNL? Să terminăm cu astfel de prostii şi cu astfel de decizii care sunt luate fără nicio noimă. Dialog, comunicare, solidaritate sunt fundamentale. Nu o luaţi ca un avertisment, dar voi lua măsurile care se impun pentru a avea garanţia că PNL va câştiga alegerile”, a spus Orban duminică, la reuniunea Consiliului Naţional al PNL de la Palatul Parlamentului.

El a arătat că PNL trebuie să pornească o ofensivă aşa cum nu a făcut niciodată.

“Trebuie să lăsăm de-o parte agendele personale. Cea mai bună modalitate ca obiectivul tău de carieră să fie realizat este să fii într-un partid puternic, care câştigă alegerile. Trebuie să pună toţi osul la treabă, nu numai unii să ducă greul bătăliei, în timp ce alţii stau binişor şi se uită, aşteptând eventual să-şi rupă gâtul cei care se bat pentru partid”, a afirmat liderul PNL.

Orban a transmis în cadrul reuniunii că nu mai accepte “blaturile” cu PSD.

“Sunt un nostalgic după vremea cavalerismului. Mi-aş fi dorit foarte mult ca bătălia între noi şi PSD să se câştige printr-un duel între mine şi Dragnea, numai că Dragnea fuge, normal. Niciodată nu o să accepte să intre într-o bătălie şi într-o dezbatere unu la unu cu mine, fiindcă el se simte bine acolo, în spatele gardurilor, în spatele cordoanelor de jandarmi, cu o mulţime de indivizi care îl adulează numai pentru ceea ce le oferă. Bătălia cu PSD nu se va câştiga aşa. Se va câştiga cu infanteria, cu fiecare membru, cu oastea, iar oastea trebuie trezită şi ridicată la luptă. (…) Gata cu blaturile cu PSD! V-o spun din capul locului”, a spus el citat de Agerpres.

 

7 COMMENTS

  1. Cred că sintagma potrivită ar fi “Un liberal convins cu parul”
    Plecând de la asta putem înțelege de ce dl. Orban face ce face.

  2. Mesaj clar pentru toti liberalii din teritoriu, nu mai e loc de nuante, ori va deziceti public si raspicat de tot ceea ce inseamna actuala coalitie de guvernare ori plecati. E o increngatura atat de mare de interese intre liberali si pesedisti incat nu mai sti care-s unii si care-s altii. Vrei sa arati ca esti de la PNL si nu ai treaba cu ceilalti atunci da-le cu parul “political” … metaforic. Nu mai acceptam jumatati de masura, asta a fost mesajul pe care a vrut sa-l dea ca sa-l priceapa toti.

  3. Chiar ii credeti in stare de asa ceva pe liberali? Dar cum ramane cu intelegerile ascunse si tacite in consiliile locale/judetene,in functiile in care au fost numiti prin intelegere?! Gata cu prosteala,nu mai tine! 99% din tot ce inseamna politicieni romani, pur si simplu “e” doar caricaturi si caricatura! Daca nu arunca unii cu invective,arunca ceilalti, pe rand,sa fie memoria alegatorului imprastiata,fara reper!

  4. Singurul răspuns adecvat la îndemnul lui Orbán este: Doamne ferește! Nici măcar monumentul de obrăznicie, numit Danca, n-a reușit sa pareze aceasta lovitura a președintelui PNL, declarand-o, pur și simplu: “efect retoric” in emisiunea lui Răzvan Dumitrescu. E foarte adevărat ca retorica national-liberalilor a scăzut înfiorător, in calitate, de când Johannis a căpătat acces la tribuna prezidențială, dar, măcar, Johannis spune prostii, da cu bata in balta, la propriu, in timp ce urmașul lui la carma PNL, L. Orbán anunța ca va da cu bata in populație, de pe poziția de liberal “vechi”/om cu școala și educație, se presupune. Probabil, ideea este ca PNL sa recupereze discursul USR, ca sa atragă electoratul sensibil la ieșirile de tip Chichirau—o idee “slabista” (ca sa păstram vocabularul președintelui in funcție, vremelnic președintele PNL-ului” fuzionat”) care nu va face altceva decât sa îndepărteze publicul fidel national-liberalilor, deja jenat la culme de limba de tinichea a lui Johannis (lemnul e prea nobil, ca material, pt a fi acuzat ca susține trăncăneala scrâșnita a președintelui) și lovit de perplexitate in fatza servilismului covârșitor al actualilor lideri PNL. Am cunoscut, pe vremuri, un actor al TNI, care-și marca plictisul la ședințele de partid (PCR) cu mici discursuri bufone debutând cu fraza: dacă nu v-am spus-o, v-o repet (afara ploua, aduc pui la cafeteria, etc); așa și cu Orbán, dacă nu v-am spus-o, v-o repet: Doamne ferește-ne de prosti!

  5. Pe Tudose l au sanctionat repede cu”atarnatul de steagul ilegal”, pe violentul asta nu l sanctioneaza nimeni ?
    Nu iese nimeni in strada?

Leave a Reply