Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a povestit luni că a participat la o întâlnire cu fostul preşedinte al UNPR Gabriel Oprea, care i-a recomandat să îl susţină pe Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte interimar al social-democraţilor, după ce Victor Ponta îşi dăduse demisia din această funcţie.

Oprişan spune că ‘statul paralel’ l-a susţinut mai întâi pe Valeriu Zgonea pentru această funcţie, după care ‘s-a sucit’, pentru că Liviu Dragnea era sprijinit de marea masă a partidului, în special de liderii de filiale teritoriale, pentru experienţa pe care o avea în domeniul administrativ.

‘Eu nu am participat la nicio întâlnire cu Ion Mocioalcă, eu am participat la o întâlnire cu Gabi Oprea, cu Zgonea şi Liviu Dragnea. Şi la acea întâlnire dl Oprea mi-a recomandat şi mie să îl susţin pe Liviu Dragnea şi i-a recomandat şi lui Dragnea să fie foarte hotărât, pentru că ‘statul de drept’ a hotărât ca el să fie preşedintele interimar al PSD. Cine era statul de drept? După ce lui Victor Ponta nu i-a ieşit planul să ajungă preşedintele României, pentru că poporul ăsta e foarte inteligent, s-a întâmplat un singurul lucru – poporul l-a respins, dar i-a păcălit Coldea pe toţi, că a fost băiat deştept. (…) Ponta nu a iubit niciodată preşedinţii de consilii judeţene că erau cei care îl trăgeau tot timpul de mânecă să nu facă tot soiul de porcării, pentru că noi suntem interfaţa cu cetăţenii. (…) Victor Ponta nu mai era preşedinte, demisionase. Gabi Oprea a spus că mă roagă să îl sprijin pe Liviu Dragnea foarte clar, şi lui Liviu Dragnea i-a spus: ‘prietene, am vorbit cu ‘statul de drept’ şi ‘statul de drept’ este de acord să fii preşedinte interimar’ (al PSD – n.r.). (…) Sistemul s-a sucit în ultimul moment în ceea ce îl priveşte pe Dragnea, pentru că statul de drept l-a susţinut pe Zgonea de fapt. Dragnea avea susţinerea membrilor PSD şi a membrilor CExN’, a afirmat Oprişan, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, ‘Dragnea a fost executat în momentul în care i s-a făcut dosarul politic şi a fost condamnat la doi ani cu suspendare, ca să poată să fie folosit pe viitor într-o combinaţie în care ar fi putut fi eliminat foarte uşor’.

‘Dacă cineva crede că Dragnea are vreo legătură cu serviciile, în sensul negativ al lucrurilor, este nebun. (…) Liviu Dragnea era viceprim-ministrul Guvernului şi ca să scape de el într-un mod absolut oribil i-au inventat procesul cu ‘referendumul’ în urma căruia a fost condamnat într-un proces politic pe nedrept la doi ani cu suspendare’, a adăugat el.

Liderul CJ Vrancea a arătat că Dragnea a ajuns vicepremier, în perioada în care Victor Ponta conducea Guvernul, ‘la presiunea’ colegilor din partid, pentru că era unul dintre cei care cunoştea foarte bine cum funcţionează mecanismele administraţiei locale.

Întrebat dacă Dragnea mergea la acele petreceri private organizate de SRI, Oprişan a spus: ‘A mers că nu avea încotro, că altfel se ducea la puşcărie dacă nu făcea ce spuneau ei’.

El a recunoscut că ‘în PSD se tăcea pentru că le era frică de dosare’. ‘Da. Şi, dacă vreţi, luaţi foarte frumos, şi vi-l pun la dispoziţie, apelul pe care Victor Ponta l-a făcut la sentinţa mea de achitare în procesul pe care l-am avut şi care a fost ordonat de Traian Băsescu. Deci Ponta a ordonat Secretariatului General al Guvernului să scrie la sfârşitul apelului că susţine şi roagă instanţa de judecată ca să admită apelul DNA şi să procedeze la condamnarea mea în acel dosar. Da, Victor Ponta a vrut să mă bage în puşcărie. (…) Victor Ponta este singurul care s-a ocupat de această chestiune, pentru că el era componentă a jocului care s-a făcut la vremea respectivă, joc în urma căruia a ajuns preşedintele PSD’, a susţinut Marian Oprişan citat de Agerpres.

Săptămâna trecută, fostul preşedinte al UNPR Gabriel Oprea a afirmat că nu a discutat cu fostul director adjunct al SRI Florian Coldea despre ocuparea funcţiilor de conducere în PSD, adăugând că l-a susţinut pe Dragnea la Congresul formaţiunii politice din 2015.

“Adevărul este că, înaintea Congresului PSD din 2015, Liviu Dragnea m-a sunat şi m-a invitat la sediul PSD, spunându-mi că doreşte să mă roage ceva. I-am răspuns că îl aştept la sediul UNPR din aceeaşi curte. (…) Liviu Dragnea ştie foarte bine că nu am vorbit la telefon nici cu Florian Coldea, nici cu altcineva. În schimb, la finalul discuţiei cu Dragnea, l-am sunat pe Vali Zgonea, în contextul în care între cei doi era o competiţie pentru nr. 1 şi nr. 2 în partid. L-am sunat pentru că am considerat că e fair-play să discut deschis cu el despre acest subiect. Din păcate, la telefon mi-a răspuns aghiotantul domnului Zgonea, care mi-a comunicat că preşedintele Camerei Deputaţilor, aflat la acel moment la vila RAAPPS din Neptun, este ocupat. Atunci am bătut palma cu Dragnea, i-am promis sprijinul meu”, a scris Oprea pe Facebook. El a spus că la întâlnirea cu Dragnea de la un restaurant din Capitală a fost însoţit de Marian Oprişan şi Ion Mocioalcă, în timp ce actualul lider
al social-democraţilor a venit împreună cu Vasile Dîncu.

9 COMMENTS

 1. Faca e asa cum zic ei,asta inseamna ca nu mai trebuiesc votati! Singuri isi taie craca de sub picioare,singuri se cer sa fie eliminati prin vot!

 2. “Liderul” PSD Vrancea este un nabab lucrând la stat și totuși nimeni nu l intreaba de unde are atâția bani.

 3. Despre ce spune Ponta nimic?

  “Eu n-am auzit in viata mea vorbe mai urate despre Liviu Dragnea decat de la Oprisan”. “Eu vorbesc de un anumit tip de baron care intotdeauna se pune bine cu seful desi il uraste pe sef. Eu banuiesc ca Oprisan ma ura si pe mine. Dar vai ce imi facea, ce ma astepta la Focsani!” “Oprisan e genul de rama politica, el tot timpul se taraste pe langa[putere]”

  “Langa Geoana erau vreo 100 de oameni, langa mine doar cativa, la un moment dat m-a insfacat cineva puternic de haina, era Oprisan si spune “Victore, am invins!”. Mi-a venit sa vomit pentru ca stiam ca el nu ma votase si ca nu-i lasase pe cei de la Vrancea sa ma voteze, dar a zis “Victore, am invins!”. Asta e genul de oameni pentru care de fiecare data PSD desi a guvernat bine, desi a avut oameni buni, de fiecare data a fost atat de urat pt ca acesti gen de oameni care cad tot timpul in picioare, care te pupa unde au scuipat… asta e o problema structurala pe care eu nu am reusit sa o rezolv in 5 ani de leadership”.

  Aa, din nou Vasile Dancu! Nu il intreaba nimeni de la Antena 3 pe Dragnea de Dancu?

 4. Cat timp o sa le mai acordați atenție acestor tovarăși din PSD.Chiar nu este clar că PSD a fost și este un partid condus de niste oportuniști .Ce este așa de special în ce spune Oprișan?Singurul adevăr spus este că poporul inteligent a votat johannis .Ar fi cazul că Mihai Gâdea sa își pună cenușă în cap public pentru mizeriile din 2014 când la susținut pe ponta apelând la niste manipulări mizerabile și grețoase.Cu ponta nu va ieșit în 2014 sper sa nu va iasă nici cu Dragnea in 2019 că văd că antena 3 îl cultiva pe Dragnea președinte .Chiar nu vedeți că că Dragnea este din același film cu ponta,oprea,Băsescu,ghita,maior……?Sau nu vreți să vedeți?

   • Poate ar fi bine sa îl întrebi pe Mihai Gâdea .După ce vezi sinteza zilei din 3 martie și 13 noiembrie și multe alte emisiuni poate realizezi că ori ați fost foarte departe de realitate ori ponta și Mihai Gâdea au avut o înțelegere mai mult decât profesională că sa îl denigreze pe johannis și ponta să beneficieze de presă favorabilă în campania prezidentiala.Parerea mea este că Ponta Dragnea și PSD v-au mințit și atunci și va mint și acum .Si culmea tot le mai acordați credit . Succes in continuare in acest haos regizat de tovarăși din PSD ..

 5. prea puțin mă interesează dezvăluirile dl Oprișan.
  este un personaj greu de digerat.
  prioritatea actualei majorități parlamentare ar trebui să fie guvernarea țării / de când au câștigat alegerile livrează opiniei publice doar scandaluri.

Leave a Reply