Home Articole Un mare club de fotbal din Romania e de vanzare

Un mare club de fotbal din Romania e de vanzare

2900
3

Acționarul majoritar al FC Dinamo, Ionuț Negoiță, a anunțat, luni seara, la postul Digi Sport, că intenționează să vândă clubul de fotbal, prețul pentru care este dispus să îl cedeze ridicându-se la 4 milioane de euro.

“Decizia mea de a mă retrage e ireversibilă. 100% aceasta e decizia mea, chiar dacă în trecut am mai cochetat cu ideea însă am revenit. Prețul (n.r. — de vânzare) e unul modic, doar ca să luăm licența am dat câteva milioane. Am decis cu sufletul când am venit, pentru că nu era altă soluție. Mai am să îi dau domnului Badea (n.r. — Nicolae Badea, fostul acționar dinamovist) două milioane de euro și eu vreau încă două. Vreau să îi ofer celui care vine posibilitatea de a face performanța. Eu doar în Săftica am investit un milion de euro. Cumperi un club care are Săftica, care are autocar și zeci de mașini. Probabil doar partea materială valorează spre patru milioane”, a spus Negoiță într-o intervenție telefonică la postul citat.

“Într-adevăr, am înțeles că greșeala mea e că am preluat un club cu datorii foarte mari. După aproape 5 ani petrecuți la Dinamo, cu bune și rele, nu consider că sunt înfrânt. Nu am câștigat campionatul, nu am făcut mari minuni, dar Dinamo trăiește. Nu mai pot ține toată povara asta pe umeri, eu am vrut să salvez Dinamo. Negoiță nu a însemnat niciodată Dinamo și nici Dinamo, Negoiță. Nu am vrut să fiu niciodată asimilat cu Dinamo. Cluburile ar trebui să aparțină mai multor persoane. Eu voi rămâne alături de Dinamo cu sufletul. Dacă pot face și altceva să susțin clubul, cu mare drag. Cine vine trebuie să preia cârma lui Dinamo”, a adăugat omul de afaceri.

Acesta a adăugat că nu va vinde jucătorii din lot în grup, dar a admis că există discuții cu alte cluburi pentru transferul jucătorilor Steliano Filip și Ionuț Nedelcearu. De altfel, în urmă cu câteva zile, Negoiță a ajuns la un acord pentru cedarea fotbalistului Valentin Costache la CFR Cluj, parafarea transferului urmând să aibă loc în pauza competițională din iarnă.

Omul de afaceri Ionuț Negoiță a devenit acționar la FC Dinamo în august 2012 când a preluat pachetul deținut de Cristian Borcea. Ulterior, Negoiță a devenit acționar majoritar cu 90 la sută în luna martie a anului 2013 după ce a achiziționat și procentele deținute de Nicolae Badea și Dragoș Săvulescu, scrie Agerpres.

 

3 COMMENTS

  1. N-am tinut niciodata cu Dinamo dar sincer imi doresc sa fie preluat de un finantator adevarat, puternic financiar si care sa vada in aceasta preluare strict o afacere din care toata lumea sa iasa in castig in urma performantelor ce vor urma…Sa avem niste rivali la FCSB -ul lui Becali,doar asa fotbalul romanesc va iesi din fundatura in care se cam afla.Poate si Craiova va gasi,de ce nu si Viitorul pentru ca acestia din urma sub manageriatul lui Hagi au aratat ca se poate pleca de jos,de la zero si ajunge in acel moment in care te cauta toti cei care au bani sa-ti cumpere jucatorii formati.Nu cred ca exista pentru un antrenor o satisfactie mai mare.

  2. Vorba lu’ Mitică. În fotbal nu poți face bani dacă nu încalci legea. Al dracu’ Mitică!

  3. Negoita la inlaturat pe Badea cu sprijinul PSD crezind ca le stie pe toate.Ulterior a facut o gramada de greseli ,care au dus un club de traditie in pragul colapsului.Falimentul lui Dinamo va fi o pata uriasa pe obrazul PSD .Eu unul nu voi uita asta.

Leave a Reply