Un mesaj socant al Kremlinului : Ucraina nu are dreptul sa se apere in fata invaziei noastre.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat luni Uniunea Europeană că livrările de armament către Ucraina sunt considerate de Rusia un comportament ostil, fiind periculoase şi destabilizatoare. Ele dovedesc în acelaşi timp că Rusia a avut dreptate să facă eforturi pentru demilitarizarea statului vecin, potrivit lui Peskov.

Reuters reaminteşte că Occidentul a intensificat înarmarea Ucrainei ca sprijin pentru această ţară în războiul de apărare pe care este obligată să îl poarte în faţa invaziei ruse.

SUA, UE si alte tari in plan bilateral ajuta Ucraina cu armament usor, munitie, veste antiglont, casti de protectie pentru a rezista in fata invaziei rusesti, dupa ce in primele 5 zile de razboi majoritatea bazelor militare ucrainene au fost distruse de Rusia.

Rusia susţine în continuare că atacul asupra Ucrainei este o “operaţiune specială” cu scopul de a proteja populaţia civilă.

Acest gen de mesaje halucinante au venit cu sutele din partea oficialilor Federatiei Ruse in ultimul an.

Incalcari grave ale dreptului international, interpretari aberante si ilegale, fake news, manipulare, rasturnarea realitatilor – toate fac parte din arsenalul oficial al Moscovei.

#Rusia, #atac, #razboi, #invazie, #Ucraina, #aparare

Leave a Reply