Un “combatant al Statului Islamic” (SI) l-a ucis cu lovituri de cuțit pe polițist, precum și pe partenera acestuia luni noapte în fața casei sale din apropiere de Paris, a anunțat agenția de știri Amaq legată de gruparea extremistă, potrivit centrului american de monitorizare a site-urilor jihadiste SITE, informează AFP și Reuters.

“Un combatant al SI l-a ucis pe comisarul-adjunct de poliție din orașul Les Mureaux, precum și pe soția acestuia cu armă albă în apropiere de Paris”, a scris Amaq pe website-ul ei.

Atacatorul, care s-a baricadat în interiorul casei polițistului, a fost împușcat mortal de membrii unității de elită a poliției RAID, au declarat oficiali.

Poliția a găsit de asemenea în casă corpul unei femei și un supraviețuitor, un băiețel în vârstă de 3 ani, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, la BFM TV, la câteva minute după ce RAID a luat cu asalt casa.

Femeia era “cel mai probabil soția” polițistului, a declarat reporterilor procurorul Vincent Lesclous, citat de Reuters.

Crima a avut loc în suburbia Parisului Magnanville, la aproximativ 50 km nord-vest de capitala franceză și circa 20 km de Les Mureaux unde era staționat ofițerul de poliție.

La scurt timp după atac, Lesclous a declarat: “Nu avem o certitudine despre motivațiile” atacatorului.

Potrivit unor surse concordante, atacatorul a afirmat că acționează în numele grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în timpul negocierilor cu RAID. Martori au relatat anchetatorilor că el ar fi strigat “Allah Akbar” atacându-l pe polițist, adaugă Reuters.

UPDATE ORA 03.24 Polițist ucis lângă Paris: Atacatorul a afirmat că acționează în numele SI (surse concordante)

Bărbatul care a ucis luni seară un polițist înainte de a se adăposti în casa victimei sale la Yvelines în apropiere de Paris a afirmat că acționează în numele grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în timpul negocierilor cu polițiștii forțelor speciale Raid, au declarat surse apropiate anchetei, informează AFP.

“Secțiunea antiteroristă a parchetului din Paris s-a sesizat… în legătură cu ținta și afirmațiile făcute în timpul negocierilor cu Raid”, a explicat o sursă apropiată anchetei.

Bărbatul a afirmat că acționează în numele grupării jihadiste Statul Islamic, au precizat surse din poliție.

Partenera polițistului a fost găsită moartă după asaltul unității de elită, în care atacatorul a fost ucis, iar fiul cuplului, în vârstă de trei ani, a fost găsit nevătămat.

“Toată lumina va fi făcută” asupra asasinatului din apropiere de Paris al unui polițist și partenerei sale și ancheta va determina “natura exactă” a “acestei drame abominabile”, a asigurat, în noaptea de luni spre marți, președintele francez Francois Hollande.

—————–

Presupusul ucigaș al unui polițist francez este un tânăr de 25 de ani, Larossi Abballa, condamnat în 2013 pentru participare la o filieră jihadistă care acționa între Franța și Pakistan, relatează marți AFP, citând surse concordante.

Judecat împreună cu alți șapte inculpați, el fusese condamnat la trei ani de închisoare, dintre care șase luni cu suspendare pentru ‘asociere criminală în vederea pregătirii de acte teroriste’, conform unor surse apropiate dosarului. El este originar din Mantes-la-Jolie, localitate situată la 60 km vest de Paris, potrivit AFP.

Percheziții erau în curs de desfășurare marți dimineața.

Prezumtivul atacator a ucis luni seara, cu lovituri de cuțit, un polițist îmbrăcat în civil, chiar în fața casei acestuia, apoi s-a baricadat la domiciliul victimei din Magnanville (regiune a Parisului), unde a fost împușcat mortal într-un asalt al forțelor speciale Raid, care au descoperit la fața locului cadavrul unei femei și un copil de trei ani aflat în stare de șoc, dar nevătămat. S-a dovedit că femeia ucisă era soția polițistului, secretară administrativă la comisariatul din Mantes-la-Jolie, iar băiețelul — copilul cuplului.

Potrivit unor surse polițienești, individul ‘s-a revendicat ca aparținând unei grupări jihadiste’ în timpul negocierilor cu poliția. Martori au declarat anchetatorilor că acesta strigase ‘Allahu akbar’ în timpul atacului asupra polițistului.

La câteva ore după tragedie, agenția de presă Amaq, care are legături cu jihadiștii, a afirmat că ‘un combatant al Stat Islamic’ (SI) a ucis un cuplu lângă Paris, potrivit Centrului american de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE.

Parchetul antiterorist a preluat ancheta, deschisă pentru ‘asasinate de persoane învestite cu o autoritate publică în legătură cu activitate teroristă’, ‘tentativă de asasinare a unui minor sub 15 ani în legătură cu activitate teroristă’, ‘sechestrare fără eliberare voluntară în relație cu activitate teroristă’ și asociere criminală în vederea pregătirii de crime de natură să pună în pericol viața oamenilor, precizează o sursă judiciară.

La Palatul Elysee era preconizată o reuniune marți dimineață cu participarea președintelui Francois Hollande, premierului Manuel Valls, precum și a miniștrilor de interne Bernard Cazeneuve și justiției, Jean-Jacques Urvoas, scrie Agerpres.

 

3 COMMENTS

  1. Au facut bine rusii ca in Daghestan le-au evacuat familiile celor care s-au dus sa se alature gruparii ISIS din Siria&Irak. I-au dat afara din tara peste granita si le-au daramat casele. Rudele lor, jihadistii ISIS, s-au aratat foarte nemultumiti de aceasta masura. Cu idiotii si cu indivizii care ei sunt altfel niciodata nu te vei intelege. De aceea singura modalitate de a ii baga in seama este sa ii iei direct la picioare in cap, la injuraturi si la alergat pe strada. Cu golanii si idiotii n-ai ce discuta, nu te poti intelege. ISIS o sa dispara pana la urma si va fi redusa pana la urma la o simpla grupare terorista de doi bani. Daca li se taie finantarea, dispar pe cale naturala, lucru care pana la urma se va intampla.

  2. daca refuza sa ii arunce peste granita pe cei dovediti ca au simpatii jihadiste, e cam treaba lor – enjoy.

Leave a Reply