Declarații controversate făcute de un preot invitat la Radio Trinitas. Vasile Răducă, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă din București și profesor universitar la Catedra de Teologie Morală din cadrul aceleiași facultăți, a declarat că dacă o femeie rămâne însărcinată după un viol este posibil să-i fi plăcut, potrivit paginademedia.ro.

În plus, acesta a mai susținut că sexul cu prezervativ este ”masturbare” și i-a mai transmis unei ascultătoare să se roage la Dumnezeu ca fiica ei să termine relația pe care o are cu un musulman.

„Sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate. Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul. Așa că ideea, cum am văzut-o de curând la cineva, că pruncii obținuți sau că o femeie are dreptul să avorteze fătul care s-a constituit în urma unui viol, nu este întemeiată și nu este acceptată de Biserică. În utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare.

Mai bine mai rar, dar cumsecade și să-i oferi soției ceea ce organismul ei are nevoie, din punct de vedere biochimic, decât să o masturbezi și să trăiești într-o succesiune de acte de masturbare de care să-ți fie, practic, scârbă și silă și rușine”, a declarată Răducă.

CNA a sancționat postul cu somație, iar Patriarhia s-a delimitat ferm de afirmațiile făcute de Răducă, adăugând că acesta nu va mai fi invitat la postul de radio. 

„Nu reprezintă în niciun fel un punct de vedere ortodox și insituțional, poate fi cel mult un punct de vedere personal. Din păcate, în cadrul emisiunii, a ignorat faptul că se află în fața unor mii de ascultători. Formulele sale jignitoare punctual, folosind un termen pe care îmi e și jenă să-l reproduc, legat de o persoană care aparține cultului islamic și cele legate de viol sau sexualitate, reprezintă puncte de vedere private ale părintelui. Instituția pe care o reprezentăm nu are nicio legătură cu asemenea viziune. Relațiile Patriarhiei Române cu Cultul musulman sunt riguros impecabile, bazate pe respect reciproc. Regret că sunt în fața unei astfel de situații. Atât eu cât și instituția pe care o reprezint. Postul nostru nu a ieșit în evedință cu astfel de poziții”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei.

Emisiunea a fost difuzată pe 27 mai, la Radio Trinitas și a fost reclamată de unii ascultători, scrie Antena 3.

https://www.antena3.ro/actualitate/prodecanul-facultatii-de-teologie-despre-viol-daca-se-soldeaza-cu-o-sarcina-poate-i-a-placut-530971.html

PS : De acest personaj nu e suficient sa le delimitezi. El trebuie urgent scos din randurile formatorilor de preoti. Ma intreb ce fel de credinta crestin-ortodoxa a fost predata ani la randul, daca mai sunt si altii care gandesc la fel. Am aflat aberatiile din capul acestui individ profesor de teologie cu functii inalte printr-un interviu intamplator. Banuiesc ca ani de zile a raspandut ideile sale socante, venite de undeva, din hrubele inceputului omenirii. Sper ca BOR si Patriarhul Daniel sa inteleaga pe deplin pericolul urias al mentinerii unui astfel de personaj in vreo functie de formare teologica sau chiar a preotilor.

2 COMMENTS

  1. Catedra de Teologie….morala!
    E posibil ca acest individ sa si scuze involuntar vreun pacat dand astfel de raspunsuri publice ?

Leave a Reply