Pe fondul unei ofensive politico-mediatice relansata in forta asupra coalitiei de guvernare, a premierului Ciuca si a presedintelui Iohannis, vine prima victorie a opozitiei : demisia ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu. 

Cufundate intr-o comoditate vecina cu ignoranta, PNL si PSD isi inghit galusca infrangerii si persista intr-o inexistenta politica de comunicare. Despre activism politic n-are rost sa mai discutam, e mort si umplut cu paie.

USR si AUR si-au turat motoarele si de la 1 septembrie fac zilnic ceva. Nu discut aici pe fond valoarea demersurilor politice ale opozitiei, fiecare e liber sa o faca. Vad insa un prim succes al USR, prin demisia lui Sorin Cimpeanu.

Ocupati cu obiectivele de interes personal, sutele de politicieni ai coalitiei PNL-PSD-UDMR din Guvern, Parlament si de la sediul de partid pierd o lupta prin abandon, in plina criza energetica, economica, securitara. In numele lor vorbesc zilnic doar premierul si inca vreo 4-5 lideri, lasati de izbeliste de restul beneficiarilor politici ai guvernarii.

Vazand aceasta masa amorfa in materie de comunicare si activism politic, inteleg de ce in sondajele pe luna septembrie, scad PSD si PNL, creste mai mult AUR si ceva mai putin USR. Sunt 4 alergatori pe culoare diferite in cursa de atletism politic. Numai ca 2 dintre ei mimeaza competitia, alearga pe loc ca un bondoc si s-au ingrasat chiar in timpul cursei.

Cei mai agili profita.

Leave a Reply