Profesorul dr. Florin Mihălțan, unul din cei mai buni pneumologi ai Romanjei, a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv Antena 3, acordat Adinei Anghelescu, despre miturile de prevenție împotriva infecției cu coronavirus.

De asemenea, prof. Mihălțan a mai vorbit și despre situația legată de coronavirus din Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală.

“Noi nu am fost în prima linie de la început, am fost puțin mai târziu. Avem un avantaj. Fiind multipavilionar, am putut să organizăm un pavilion de COVID-19, un paviolion de suspecți și alte paviolioane care sunt pentru pacienții respiratori, care nu sunt contagioși. Pentru fiecare din aceste pavilioane a fost alocat un personal care s-a rotat, fără a fi stresat excesiv. De aproape o săptămână e posibilă și testarea. Sunt testați și la intrare și la ieșire. Deci, avem condiții care au permis până acum să nu avem niciun infectat în aceste secții”.

Din nefericire, aceste fake-news-uri au circulat și circulă în continuare. Ele perturbă modul de reacție al individului în fața coronavirusului. OMS a enunțat câteva lucruri care au desființat aceste mituri. Sunt cele care spuneau că o soluție, Salina, aplicată la nivelul nasului, gargară, ar putea să evite această contaminare.

-Apoi s-a vorbit despre folosirea foehn-ului ca să își încălzească sinusul la temperaturi care ar putea ucide coronavirusul. Nu are niciun efect.

-S-a vorbit despre ultraviolete. Sunt folosite pentru spații, dar nu pentru afecțiunile care sunt pe piele. Acolo nu aduc niciun beneficiu.

-S-a vorbit despre efectul benefic al usturoiului. Nu există așa ceva.

-S-a vorbit despre vitamina C, care într-o anumită doză e protectivă. Vitamina C crește imunitatea, dar nu e protectivă pentru COVID-19 în mod special.

-La vitamina D3 sunt discuții pro și contra. Se mai vorbește și de niște soluții oferite de medicina alternativă chinezească, care au susținere doar din tabăra specialiștilor chinezi.

-S-a mai vorbit de această diferență de vârstă dintre bătrâni și tineri. Tinerii au un risc mai mare de infecție, iar vârsta a treia are afecțiuni mai dese. Deci aici este diferența.

https://www.antena3.ro/coronavirus/interviu-exclusiv-cu-profesorul-dr-florin-mihaltan-miturile-de-preventie-impotriva-infectiei-cu-568107.html

3 COMMENTS

  1. Frumosa emisiune, felicitari !
    Dnul prof.a facut ceea ce trebuia facut de la inceput in toate spitalele : testare la internare, testare la iesire si stabilirea unui circuit clar in spital.De aceea nu a avut personal medical infectat.

  2. Pe lângă testare, este nevoie de specialiști care să interpreteze corect testele. Am văzut destule cazuri în care, după un anumit număr de rezultate negative, pacientul a murit de Covid. Nu am observat pe nimeni să demoleze mitul că în lume nu se moare decât de acest virus… Nu avem prevenție, izolare sau stări de urgență în cazul unei gripe sezoniere, care face o mulțime de victime anual, iar victimele sunt tot majoritar persoane vârstnice și / sau cu probleme grave de sănătate… Anul trecut auzeam zilnic la radio despre cazurile de oameni răpuși de gripa sezonieră. Acum, de la începutul anului, brusc, aceasta și-a luat vacanță? Auzeam ieri că, de fapt, nu este vorba despre o pneumonie propriu-zisă, ci despre o tromboza…Până la urmă, cei care au citit niște radiografii pulmonare ce scuză ar avea?

  3. Încă ceva…poate că o să spuneți că există vaccin pentru gripa sezonieră. Sunt foarte multe cazuri, sunt convins că știți și dumneavoastră, în care vaccinul a făcut mai mult rău…

Leave a Reply