Un rezultat la care ar trebui sa se uite anumiți oameni politici si sa se uite, sa se uite, sa se uite, până li se intipareste pe retina:

18 – 30 de ani
Klaus Iohannis 87,3%
Viorica Dăncila – 12,7%

31 – 60 de ani
Klaus Iohannis – 72%
Viorica Dăncila – 28%

Datele sunt din Exit Poll-ul Curs – Avangarde!

3 COMMENTS

    • PSD și PDL nu se pot reforma, de aceea au nevoie unul de celălalt sunt interconectate. În presă, cele două entități se vor afișa ca inamici de-o viață, simulând atacuri frenetice la fiecare ocazie, dar odată ce ies din scenă începe adevărata politică, cea la mica înțelegere romînească, înțelegere firească ținând cont de originea comună a celor două găști, și anume FSN. Ceea ce se vede prin ziare, TV, și alte medii de presă, reprezintă doar maculatură electorală pentru un public îndoctrinat, incapabil să penetreze masca modernă pe care socialismul o poartă azi, chiar și la nivel european. Uniunea Europeană, poate la fel de bine să se intituleze Uniunea Populară Europeană, ea nefiind în realitate cu nimic diferită de sora sa chineză situată mult la est, iar sub masca democrației și a „valorilor” europene, a crescut în pântecul politic european această structură globalisto-socialistă, partidul pupularilor europeni cu o doctrină puternic socialistă și un comportament pe măsură. În acest context nu este de mirare poziționarea liderilor europeni față de federația din est, fapt ce dovedește schimbarea totală de politică și doctrină la nivelul uniunii.

      În politica internă se încearcă într-adevăr edificarea partidului mastodont nou, o structură după chipul și asemănarea celui european, un partid popular românesc. În această ecuație s-a creat o nouă formațiune, USR, cu rolul de a testa reacția opiniei publice la o propagandă de tip goebbelist, experimentul fiind încununat de un succes neașteptat. Fără a mai pierde timp, aripa PDL a FSN, și-a însușit rapid modelul de propagandă și l-a rostogolit în societate pentru a obține scorul de mai sus într-un proces electoral major. Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla, cu siguranță, PSD va suferi o transformare radicală, o „dispariție” de pe scena politică și o „renaștere” phoneixiană într-o structură de entități mai mici, dar care să nu afecteze major echilibrul stabilit în anii ‘90 prin scindarea FSN întru „democratizarea originală” a României. Asistăm în esență doar la o schimbare a rolului forțelor politice de odinioară, o rearanjare pentru noua etapă socialisto-globalistă. Despre doctrine nu se poate vorbi în această țară, nicidecum în contextul dispariției tuturor partidelor ce au marcat scena politică românească înaintea deceniilor socialiste.

      Nu mă surprind deloc scorurile, și nici într-un caz nu mă va surprinde absolut nici un eveniment ce va urma. Mentalitatea românului este încă puternic afectată de umbra socialismului dictatorial pre ‘89, partidul unic, tătucul, propaganda și lozinca, fiind adevăratele valori ale acestui popor. Este exact ceea ce se aștepta de la această țară, un experiment în aer liber. Ce să mai vorbim despre democrație în acest context, este un vis demult apus. Toate bune!

  1. Despre mediul urban vs rural nu sunt date? Si acolo sunt miscari importante. Cum a reusit PSD sa piarda ruralul? Daea cu oaia nu le-a folosit electoral.

Leave a Reply