Un document cu 1736 de fișe conținând date individuale ale jihadiștilor, difuzat de un site al opoziției siriene, relevă că unul dintre aceștia a tranzitat România în drumul său către Siria, a consemnat joi publicația belgiană Le Soir preluata de Agerpres.

Respectivul jihadist este un student belgian de origine algeriană și are domiciliul în localitatea Liege. El s-a alăturat grupării jihadiste Stat Islamic (SI) pe 6 februarie 2014, dorind să lupte ca ‘martir’. Conform sursei citate, el a călătorit din Belgia către Siria traversând și România. Cât despre identitatea sa, publicația Le Soir îi dă numele de cod în cadrul SI, acesta fiind Abou Nour al-Jazeri, la fel procedând și cu alți doi jihadiști care au cetățenie belgiană, identitatea lor reală nefiind menționată în document.

Documentul cu cele 1736 de ‘fișe de înscriere’ în SI a fost publicat din Qatar de site-ul Zaman al-Wasl. În paralel, postul britanic de televiziune Sky News a anunțat, tot joi, că un jihadist dezertor i-a furnizat o listă cu circa 22.000 de combatanți ai SI, proveniți din 51 de țări. Autenticitatea acestor liste este în curs de examinare, dar unii experți au exprimat îndoieli.

În cursul zilei de marți, și mass-media germane au relatat că serviciile secrete occidentale au obținut liste cu nume și date ale militanților grupării SI și a căror autenticitate a fost deja confirmată de Biroul Federal de Investigații Penale german (BKA).

4 COMMENTS

 1. Ce-ar fi ca mesajul cu boicotul spus de băsescu să-l folosim pentru telefonie?
  Ce, în perioada comunistă aveam telefon la purtător? Nu! Erau cartele pentru telefonie PTTR(poşta română) utilizate la posturile fixe cam 1 cabină la 200 metri şi nu a crăpat nimeni! Comunicarea era prin corespondenţă, un plicul obişnuit.
  Ar rămîne fără obiectul muncii toţi ascultătorii şi cu fondurile cheltuite pe aparatură aiurea!
  Semnele de limitare a oricăror drepturi sunt vizibile! Ai bani şi cunoştinţe: ai de toate! Nu ai: mori, că aşa vor guvernanţii!
  Îmi aminteşte perioada comunistă cu tot ce înseamnă bază de pornire, cam totul e identic.
  Ce-ar fi!(fiecare face ce vrea şi cum vrea)

 2. normal ca doar a tranzitat.omul a fost grabit sa ajunga in siria sa primeasca o bomba ruseasca sau americana in cap si sa ajunga martir.doar din cauza asta lupta acolo:sa omoare “necredinciosi”, sa ajunga martiri si sa ajunga in paradisul musulman unde papi toata ziua pilaf cu berbecut si ai enspe zeci de virgine la dispozitie.doamne,cat de cretin sa poti fi sa crezi asa ceva?si cand ma gandesc ca in ultima mie de ani au murit o gramada de idioti cu imaginea asta in cap.sunt curios ce moaca au facut cand au ajuns acolo.

Leave a Reply