Home Articole Ungaria continua jocul murdar cu Rusia

Ungaria continua jocul murdar cu Rusia

1586
0

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a face o vizită de lucru în Ungaria la 17 februarie, a declarat miercuri ministrul ungar de Externe, citat de MTI.
Putin va avea întrevederi cu premierul ungar Viktor Orban, a declarat Peter Szijjarto pentru postul public de radio. Printre subiectele abordate în cadrul discuţiilor se vor afla relaţiile bilaterale politice şi economice, securitatea energetică şi conflictul armat din Ucraina, a precizat ministrul.
Anterior, presa ungară afirmase că vizita oficială a lui Putin ar putea avea loc în martie.

Ultima vizită a lui preşedintelui rus la Budapesta a avut loc în 2006, în timp ce Orban s-a întâlnit cu liderul rus la Kremlin în noiembrie 2010 şi februarie 2013.

Ungaria lui Orban este singura tara UE si NATO care incalca regimul de sanctiuni politice si economice impus Moscovei dupa invadarea teritoriului Ucrainei si anexarea prin forta a Peninsulei Crimeea. Orban este privit ca un personaj autoritar, ce pune in pericol democratia in Ungaria si incalca sistematic drepturile omului in tara sa. La acest aspect se adauga jocurile murdare pe axa Budapesta-Moscova, fapt ce starneste ingrijorari in privinta securitatii europene.

Leave a Reply