Ungaria nu susţine noul pachet de sancţiuni impus de Uniunea Europeană Rusiei, care include un embargo referitor la importurile de petrol rusesc, în forma sa actuală, deoarece ar echivala cu o ”bombă atomică” aruncată asupra economiei ungare, a declarat, vineri, premierul Viktor Orban, relatează Reuters.

 Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email

Orban a afirmat că actuala propunere a Comisiei Europene de a interzice importurile de petrol din Rusia ar echivala cu o ”bombă atomică” aruncată asupra economiei ungare. El a adăugat că Ungaria este pregătită să negocieze o nouă propunere care să răspundă intereselor sale.

Comisia Europeană a propus, miercuri, cel mai drastic pachet de sancţiuni de până acum împotriva Moscovei pentru războiul său din Ucraina. Drept urmare, mai multe state îngrijorate de impactul întreruperii importurilor de petrol din Rusia se opun propunerii. Câteva ţări din estul UE sunt îngrijorate de faptul că această decizie nu le va aloca timpul necesar să se adapteze, chiar dacă diplomaţii au spus că Ungaria şi Slovacia vor fi exceptate de la această regulă până la sfârşitul anului 2023, scrie news.ro

Leave a Reply