Home Articole Ungaria : gardul de sarma cu Romania va avea 70 km

Ungaria : gardul de sarma cu Romania va avea 70 km

2699
5

Ungaria plănuieşte să construiască un gard lung de 70 de kilometri de-a lungul frontierei sale cu România, pentru a preveni intrarea imigranţilor clandestini, a declarat ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto, joi dimineaţă, pentru postul public de radio Kossuth, transmite MTI.

Szijjarto a anunţat încă de marţi intenţia Guvernului ungar de a construi un gard pe un segment “rezonabil” al frontierei cu România.

Explicând această decizie, ministrul a precizat că traficanţii de persoane care acţionează de-a lungul frontierei cu Serbia îşi schimbă ruta din cauza gardului construit acolo, iar presiunea ar urma să se mute în direcţia României.

Gardul va începe de la graniţa dintre Ungaria, Serbia şi România, a adăugat el.

Ministerul român al Afacerilor Externe a transmis că ridicarea unui gard între două state membre ale UE şi care sunt parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic, în conformitate cu spiritul european, precizând că această poziţie a fost comunicată părţii ungare.

5 COMMENTS

 1. Nu inteleg ce il deranjeaza p’ala de la Externe? Gardul ungurilor cu Romania ii va descuraja pe asazisii refugiati sa vina in Romania de unde nu mai au catre ce sa treaca.Mai bine fac si ai nostri un gard macar pana la Dunare in loc sa stea de cerut explicatii diplomatice, proteste si alte A(i)ureli,Ponteli si Iohanneli.Daca nu s-au gasit si nu se gasesc alte solutii contra acestei migratii intr-o zi ne vom umple toti peste tot de garduri,chiar si pe plaja la Mamaia.

 2. foarte bine sa faca. valurile de refugiati, adica aia 2 afgani nimeriti din greseala pe teritoriul nostru, au inceput sa planga atunci cand au aflat ca au ajuns din greseala in romanica noastra draga.deocamdata autobuzele cu refugiati se indreapta catre croatia. eu zic sa faca ungurii gard pe toata granita indiferent de vecini si sa ramanaei, ungurii, acolo dupa gard, sa nu mai vina pe la noi sa incalce legea, sa faca orice pot pentru realizarea autonomiei pe criterii etnice iar autoritatile romane sa stea cu mainile in san.

 3. Nu este corect ca tocmai Ungaria, cu o istorie destul de scurtă în Europa, să fie atât de înverşunată împotriva migraţiei!

 4. Sa-l faca,…care-i problema noastra???
  Domnule Tudor, daca Romania ar fi fost in locul Ungariei cum ar fi procedat???
  Ei nu pot accepta ideea ca maghiarii trebuie sa plateasca dezastrul lasat de americani in Siria…si nu numai de ei..si alte state care au avut si au interesse mari in Siria si Orientul Mijlociu.
  Mie mi se pare ca maghiarii, spre deosebire de noi, stiu ce vor si nu se vor lasa calcati in picioare de nimeni si nimic.
  E drept ca, in opinia mea, lobby-ul maghiar din SUA si Europa le tine spatele asigurat, insa prezentarea maghiarilor ca fiind excesiv de “sangvini” in subiectul imigrantilor sirieni e mai degraba rezultatul memoriei istorice nefaste de care, in mod obiectiv, nu ne putem debarasa asa usor, neavand insa nicio legatura cu realitatea in care ungurii sunt implicati cu forte si mijloace pe care, noi, nu cred ca suntem in stare sa le mobilizam.

 5. POPORUL MIGRATOR ”HUNII” VENITI DIN MONGOLIA AU INVADAT ACUM 1000 DE ANI PARJOLIND EUROPA IAR ACUM PRIN NEO-FASCISTUL VICKTOR ORBAN CETATEAN MAGHIAR CU SRAF DE EUROPEAN CIVILIZAT??? SE APARA ACUM IMPOTIVA UNUI VAL MIGTATOR MUSULMAN SUNT ABSOLUT DEZGUSTATORI VOR SA CREEZE HAOS IN EUROPA LA INITIATIVA LUI PUTIN CARE DORESTE DESTRAMAREA UNIUNII EUROPENE
  UNGURII SE PROSTITUEAZA IN FATA RUSILOR NUMAI CA SA OBTINA GAZE MAI IEFTINE DAND LA SCHIMB DESTABILIZAZA EUROPEI SUB OCROTIREA DOAMNEI MEKEL CARE DUPA CE I-A MINTIT PE SIRIENI CA II PRIMESTE CU BRATELE DESCHISE IN GERMANIA S-A SPERIAT SI LA PUS PE SLUGA SA ORBAN SA SPELE PODELELE CU REFUGIATII ESTE EXACT CE A FACUT HORTY IN TRANSILVANIA CU EVREII SI CU ROMANII LA ORDINULUI LUI HITLER,ISTORIA SE REPETA

Leave a Reply