Ungaria continua sa spuna lucruri revoltatoare la adresa Romaniei. Iar guvernul PSD-ALDE tace malc, complice in relatia de prietenie cu cel mai nefrecventabil premier european : Orban Viktor.

„Trebuie să purtăm doliu după Trianon, deoarece este vorba despre cea mai mare tragedie a istoriei maghiarilor”, a declarat Zsolt Semjén, în cadrul unei emisiuni difuzate pe 4 iunie de televiziunea ungară ECHO TV și citată de Rador si blogul www.dantanasa.ro

Vicepremierul ungar a precizat că “Guvernul de la Budapesta îşi imaginează unificarea naţiunii prin extinderea acordării cetăţeniei ungare, deoarece aceasta este singurul răspuns posibil pentru Trianon”. “Scopul este ca fiecare maghiar – indiferent unde trăieşte în lume – să fie membru al naţiunii maghiare şi din punct de vedere juridic. Avem mijloacele necesare pentru păstrarea identităţii, iar în scopul asigurării posibilităţilor economice pe pământul natal, în statele succesoare sunt realizate investiţii nemaiîntâlnite până în prezent, cea ce înseamnă o schimbare reală de paradigmă”.

Politicianul creştin democrat susţine că există o şansă reală pentru stoparea şi a întoarcerea procesului de asimilare. “Numărul maghiarilor care trăiesc dispersaţi se micşorează, dar în cazul maghiarilor care trăiesc într-un procent mare într-o regiune, comparativ cu populaţia majoritară, în căsătoriile mixte noi suntem cei care asimilăm”, a spus Zsolt Semjén, care a adăugat că nu trebuie renunţat niciodată la autonomie, deoarece aceasta înseamnă dăinuirea maghiarilor, iar tot ceea ce conduce spre autonomie reprezintă salvarea naţiunii.

Zsolt Semjén a precizat: “Noi trebuie să purtăm doliu după Trianon, trebuie să fim mândri că am supravieţuit şi trebuie să prezentăm dreptatea istorică. Este important să subliniem că niciun stat succesor nu are prea multe motive pentru a sărbători. Neluând în considerare faptul că Adunarea Naţională de la Alba Iulia nu a fost legitimă din punctul de vedere juridic, cea mai “tare” chestiune o reprezintă România, deoarece în zilele noastre în conştiinţa naţională a românilor nu Transilvania este problema principală, ci faptul că români care trăiesc pe teritoriul Republicii Moldova, în Basarabia, pe teritoriul delimitat de Prut, Nistru şi de Delta Dunării nu vor să se unească cu România. Din cauza faptului că Republica Moldova nu a fost anexată de România, această ţară a suferit prima mare înfrângere în istoria sa, ceea ce românii nu pot accepta niciodată. A doua chestiune este posibila separare a Munteniei de Moldova, ceea ce este o teamă permanentă în conştiinţa naţională a românilor şi pentru politicienii români”, a subliniat Zsolt Semjén.

 

4 COMMENTS

 1. Cred ca pe asta se si bazeaza cei de la Budapesta, pe slabiciunea Bucurestiului. Orban -vuvuzea, topaitorul nu ia nicio atitudine ?
  Daca societatea civila romaneasca si nu numai ar raspunde cu aceeasi moneda, sa vedeti ce mare deranj ar fi.

 2. În toată istoria lor au încercat si au recurs la asimilarea celorlalți. Întotdeauna au fost minoritari in Transilvania, chiar si in Ungaria Mare. Aveau si au un institut pentru majoritatea numelor.
  Ungurii deplâng Trianonul însă să nu uite ceva : La Trianon, România a pierdut o parte din Crișana !!!

 3. Parca numai asta! Uitati-va in tara si comparati cu multe tari europene privind afacerile in graba si o sa dau cateva exemple:
  – Spania,datoare vanduta multor afaceristi ai unor state,a acceptat ca 99% din ce produc sa fie mdificat genetic(boli perfe te) si se exporta in orice tara pe glob! Ma uit si analizez,vad consistenta pamantului in alta tara,pamant care nu seamana cu pamantul negru consistent al romanicai noastre,aici e hranit cu orice ingrasamant pentru a scoate recolta fara sa tina cont de sanatatea consumatorului! Asa vreti sa ajunga romanica noastra!?
  – Asa zis-a retea de telefonie 4G,abia a daca este introdusa in multe tari si in romanica se baga in forta 5G! Ce obligatii au acesti parteneri mamuti de forteaza totul? E cumva o competitie in coordonare,control,afaceri si competitie?

Leave a Reply