De cand are discutii ample si aranjamente cu Moscova, administratia de la Budapesta se umfla in pene si lanseaza atacuri murdare la adresa Romaniei. Cand vom avea un guvern cu personalitate, ar trebui ca acest comportament al Ungariei sa fie pus in discutie in Comisia Europeana.
—————–
Nemeth Zsolt, presedintele comisiei de politica externa a parlamentului și Semjen Zsolt, viceprim-ministru al Ungariei, responsabil cu politica nationala au sustinut, luni, 5 decembrie, o conferinta de presa intr-o nota foarte ofensiva, care mai, mai a adus aminte de timpurile razboinice, transmite index.hu. .Potrivit sursei citate, evenimentul s-a referit la alegerile din 11 decembrie din Romania.

  • Ministrul ungar de externe, Szijjarto Peter, a interzis diplomatilor maghiari sa participe la manifestarile organizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie, aratand ca maghiarii nu au motiv sa sarbatoreasca.

In acest context, Nemeth si Semlyen au aratat ca relatiile diplomatice maghiaro-romane sunt proaste, si au devenit din ce in ce mai proaste dupa 2012. La intrebarea daca pentru aceasta situatie are vreo responsabilitate si partea maghiara, Semjen a declarat urmatoarele: “Am constiinta curata, trebuie sa spun ca nu.”

Dupa care viceprim-ministrul a declarat că in chestiunea romana partea maghiara nu poate fi “deloc„ criticata, maxim poate fi criticata ca nu a dat cu pumnul in masa mai devreme. A se vedea inregistrarea video. 

http://index.hu/belfold/2016/12/05/semjen_zsolt_romania_erdely/

Potrivit Hotnews. Nemeth Zsolt nu s-a delimitat de actiunea ministrului de externe Szijjarto Peter, aratand ca decizia cu privire la Ziua nationala a Romaniei nu este in sfera lui de competenta, raspunderea trebuie asumata de ministru.

Atmosfera apasatoare a fost resimtita in special prin faptul ca ambii politicieni au repetat de mai multe ori cat de proaste sunt acum relatiile diplomatice maghiaro-romane iar cand a vorbit de situatia comunitatii maghiare din Romania, Semjen a subliniat ca “suntem pusi la zid!”

Semjen a declarat “sincer„ ca si el a avut un rol in faptul ca la alegerile din Romania concureaza o singura formatiune maghiara prin coalitia UDMR-PCM, respectiv in faptul ca PPMT nu sustine niciun candidat independent.

4 COMMENTS

  1. Ungaria isi urmeaza cu consecventa politica pasilor marunti. Le si iese avand in vedere inflatia de cozi de topor din politica romaneasca. Oficialii maghiari vorbesc de dat cu pumnul in masa, desi au facut-o de nenumarate ori, chiar pe teritoriul Romaniei(Baile Tusnad, Sumuleu Ciuc). Politicienii romani de 2 bani amesteca realtiile bune, firesti, dintre cetatenii obisnuiti romani si maghiari cu pozitiile ofensatoare, iredentiste si sovine ale oficialitatilor maghiare. Si nu de ieri de azi, ci permanent. Nu le-ar strica o noua incursiune in istoria mai veche sau mai noua in relatiile dintre cele doua state.

  2. Nu cred ca au nevoie de Moscova. Sunt dusmanii nostrii dar la capitolul curaj nu au probleme ca noi.
    Si uite ca nu i-a scos nimeni din UE si NATO in timp ce noi nu mai stim cum sa ne aratam adeziunea fierbinte. Iar amabsadorii drept recunostiinta ne calca in picioare si parlamentul si referndumul si democratia, ne premiaza cozile de topor si impostorii numiti de basescu.

  3. Ardealul e marul discordiei si va fi in veci Ungaria nu poate accepta farmitarea teritoriala si nationala facuta de Diktatul de la Trianon cu ajutorul invingatorilor din primul razboi mondial si se straduiesc sa aduca argumente istorice documentate asupra teritoriilor pierdute ei considera ca acel pact e o rusine nationala si nu i reprezinta deoarece a fost semnat de evrei minoritati ai Ungariei vezi URA fata de evrei in Ungaria de azi ei considera ca un ungur adevarat nu ar fi semnat niciodata acel pact …

Leave a Reply