Faimosul jurnalist Carl Bernstein aduce acuzatii extrem de grave presedintelui american Donald J. Trump, intr-un interviu la CNN.
Afacerea Watergate este denumirea atribuită unui scandal politic și unui succes mediatic din anii 1970 din Statele Unite care a dus la o criză politică majoră, culminând cu demisia președintelui Statelor Unite, Richard Nixon. Ziarul Washington Post și reporterii Bob Woodward și Carl Bernstein au primit premiul Pulitzer pentru ancheta desfășurată.
Si Bob Woodward a scris recent o noua carte – FEAR – in care dezvaluie lucruri grave petrecute la Casa Alba de cand Donald Trump este presedinte.
FBI, prin compartimentul sau de contraspionaj, analizeaza daca Donald Trump a favorizat Rusia in campania sa electorala si dupa ce a devenit presedinte, scrie New York Times.
Seful de campanie al lui Trump, Paul Manafort, este judecat pentru legaturi nedeclarate cu Rusia si sume uriase incasate, iar fostul consilier pentru securitate nationala al lui Trump, generalul Michael Flynn este si el acuzat de actiuni in favoarea Rusiei si de sume incasate ilegal.
Decizii extrem de controversate si intalniri dubioase ale lui Trump intaresc suspiciunea privind favorizarea Rusiei in plan economic, militar si politic.
Trump a declarat luni că nu a “lucrat niciodată pentru Rusia”, după dezvăluirile cotidianului New York Times privind deschiderea, în 2017, a unei anchete a poliției federale (FBI) care urmărea să afle dacă miliardarul american a lucrat în contul Moscovei, scrie AFP.
“Nu am lucrat niciodată pentru Rusia”, a declarat cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, de pe peluza Casei Albe. “Oamenii care au lansat această anchetă au făcut-o pentru că l-am demis pe (James) Comey”, fostul șef al FBI, a adăugat Trump.
Potrivit New York Times, ancheta poliției federale americane a fuzionat rapid cu cea deschisă de procurorul special Robert Mueller privind suspiciunile de înțelegeri secrete între Moscova și echipa de campanie a candidatului republican la alegerile din 2016.
Întrebat despre informațiile publicate de Washington Post și potrivit cărora Trump ar fi încercat să ascundă detalii din conversațiile sale cu omologul său rus Vladimir Putin, președintele american a negat.
“Nu știu absolut nimic, sunte multe Fake News (…) A fost o întâlnire încununată de succes”, a spus el, părând să se refere la summitul de la Helsinki din iulie 2018 cu Putin.
La capătul acelei întâlniri, Trump a stârnit un adevărat scandal, inclusiv în rândul republicanilor, după ce s-a arătat foarte conciliant față de Vladimir Putin, într-o conferință comună de presă, în special în chestiunea ingerințelor rusești în campania prezidențială americană din 2016.
Donald Trump, care neagă categoric orice înțelegere cu Rusia, critică în mod regulat ancheta lui Mueller, pe care o numește o “vânătoare de vrăjitoare”.
Această anchetă, în curs în continuare, a condus la multiple inculpări și condamnări pentru foști colaboratori apropiați ai președintelui.