Moartea lui Ioan Gyuri Pascu are un element pe care autoritățile l-au ținut secret până azi. Artistul de 55 de ani a murit de infarct luni, la 5 dimineața, dar, cu doar două ore înainte, în noaptea de duminică spre luni, 25 spre 26 septembrie, Gyuri Pascu și fosta lui soție, în casa căreia se afla, au făcut un apel de urgență, scrie Cătălin Tolontan.

”Au trimis o ambulanță de tip AMD, de consultații la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un șofer și un medic. Gyuri era agitat și medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică și a plecat”, a spus o sursă a ziarului, chiar de la Ambulanța București, potrivit tolo.ro.

Peste mai puțin de două ore, a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de această dată, trei mașini: două de la SMURD și oambulanță de tip C, cu medic, de la Ambulanța București. Gyuri Pascu nu a mai putut fi resuscitat.

Decesul a survenit în urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil. Ioan Gyuri Pascu a murit acasă, în jurul orei 5.00 dimineaţa. Manevrele de resuscitare au durat aproximativ o oră.

Fostul membru al trupei Divertis suferea de diabet.


Copresedintele PNL Alina Gorghiu :

<Citesc cu uimire, nici nu mai ştiu a câta oară, că Ambulanţa Bucureşti ar putea să aibă din nou pe conştiinţă o moarte. De data asta cea a lui Gyuri Pascu. Cred că e momentul ca directorul să îşi asume şi să demisioneze. Prea multe cazuri, prea multă incompetenţă, prea multe derobări de responsabilitate.
”Facem o anchetă să vedem dacă medicul de la ora 3 a făcut tot ce trebuia să facă. Dacă a respectat protocolul. Și vom lua măsuri. Înțelegeţi-mă, dacă n-a respectat, ce pot face eu?”, spune managerul Ambulanţei.>

 

6 COMMENTS

 1. ar fi fost corect sa dati toata declaratia sefei de la ambulanta. cat despre ineptiile spuse de tolontan in asa zisele lui anchete ma refer la discutia din studioul antenei 3 in care a recunoscut ca a facut greseli in mult mediatizatele anchete gen gala bute sau hexipharma dar cu ce pret? cu distrugerea unor vieti?

 2. Îmi amintesc un material scris cu lege şi interviu în Jurnalul.ro prin care ”în lege” medicii nu li se dă voie să salveze bolnavii! Nu e băşcălie sau la mişto!
  Încercaţi şi analizaţi parcursul unui student la medicină în timpul facultăţii(unde se face şi dacă se face practică) şi după ce termină facultatea unde este ”aruncat”! Faceţi analiza şi a unui asistent medical în perioada cursurilor şi după finalizare şi veţi rămâne şocaţi: practica se face după absolvire direct pe bolnavul cobai !
  E normal şi e bine domnule ministru??? Înainte de 1989 prctica se făcea în timpul facultăţii pe orice dar sub nicio formă pe bolnavul cobai !!! Cât despre controversă, sunt destule argumante care demonstrează adevărul !

 3. Privesc la Sinteza zilei și constat cu stupoare că șefa Ambulanței București susține sus și tare că diagnosticul și la pus însuși Ioan Gyuri Pascu. Nu cumva Diazepamul administrat a făcut ca stopul cardio respirator să fie iresuscitabil?

 4. Ioan Gyuri Pascu i-a declarat medicului sosit să-l consulte, după apelul făcut de fosta soţie în jurul orei 03.00, că are frecvent atacuri de panică.
  Doctorul Zilei : Cum faci diferenta intre un atac de panica si infarct.
  “De multe ori, însă atacul de panică este confundat cu infarctul miocardic. Dacă atacurile de panică se înmulțesc sunt indicate totuși investigații amănunțite deoarece pot avea la bază alte afecțiuni. ” Elena Oceanu
  Dacă atacurile de panică se înmulțesc sunt indicate totuși investigații amănunțite. Toate aceste simptome pot avea la bază o condiție medicală (de exemplu: hipertiroidism, hipoglicemie, tulburari cardiovasculare precum prolaps de valvă mitrală, astm, edem pulmonar)
  Gyuri Pascu : “i-a declarat medicului ca are frecvent atacuri de panica”
  “Dacă atacurile de panică se înmulțesc sunt indicate totuși investigații amănunțite.
  Simptomele atacului de panică pot fi asemănătoare cu ale infarctului”- Monica Burcea
  Atacul de panica mimeaza infarctul atat de bine incat de multe ori doar un EKG poate lamuri medicul daca este intr-adevar infarct sau doar un atac de panica.
  Atacurile de panica cresc riscul de infarct miocardic.
  Concluzia : evident trebuiau investigatii amanuntite + EKG
  Sunt convinsa ca daca medicul i-ar fi spus lui Gyuri Pascu exact ce scrie in acest articol, Gyuri Pascu nu ar mai fi zis ca nu doreste sa mearga la spital.
  Alis Grasu ”Domnul Gyuri Pascu nu a dorit să meargă la spital. “

  • pai Alis Grasu e o incomopetanta chiar si numai prin afirmatia ca “Pascu nu a dorit sa mearga la spital” si “medicul nu are dornta pacientului SCRISA cu semnatura”
   Practic, Alis Grasu a legiferat euthanasia in Romania.: Daca un nebun, schizofernic, om fricos etc nu vrea sa mearga la spital, atunci mediul se (ma scuzati) pipi pe el de juramant lui Hypocrate si il pupa pe frunte si pleaca convins ca el e un medic bun “de 16 ani fara incidente majore”
   Jizassss…. Alis asta trebuie urmarita penal, nu invitata la emisiuni in care sa disculpe o crima!

 5. Este foarte greu de judecat acum dupa ce iubitul artist a plecat dintre noi. Din cate am constatat Pascu avea mari probleme de sanatate. Probabil ca la prima apelare a ambulantei, intrebarilor puse de operator, raspunsurile n-au fost pe masura gravitatii situatiei asa ca s-a hotarat trimiterea unei ambulante “tip AMD”. Sa asteptam anchetat interna a celor de la ambulanta, apoi sa tragem concluziile. Nu cred ca este benefic sa se aduca acuzatii de multe ori gratuite medicilor si asa deficitari ca numar, in sistemul medical romanesc.

Leave a Reply