Home Articole Utilizatorii avioanelor militare Spartan, reuniune la Bucuresti

Utilizatorii avioanelor militare Spartan, reuniune la Bucuresti

2752
1

In perioada 17-19 mai 2016 a avut loc la Bucuresti Conferinta Utilizatorilor de C-27J Spartan, aeronave produse de Alenia Aermacchi, actualmente integrata in concernul italian Finmeccanica SpA.

Aceasta Conferinta se desfasoara anual si a avut ca scop intalnirea personalului navigant si tehnic al Fortelor Aeriene din cele 12 natiuni care detin si opereaza aeronave C-27J Spartan, printre care amintim: Italia, SUA, Australia, Grecia, etc.

Fortele Aeriene Romane au fost desemnate sa gazduiasca in 2016 acest eveniment pentru prima oara in afara Italiei urmand ca in 2017 acesta sa aiba loc in Australia si in 2018 in SUA.

Romania detine o flota de 7 aeronave C-27J Spartan, capabile sa desfasoare, misiuni tactice specifice atat in tara cat si in teatrele de operatiuni unde este prezenta si tara noastra ca membra NATO.

Pe langa aceste misiuni militare aeronavele Spartan efectueaza si o serie intreaga de misiuni umanitare si de protectie civila: evacuare medicala, evacuare si transporturi speciale in situatii de urgenta, precum si stingerea incendiilor de padure si a celor cu grad ridicat de pericol si greu accesibile.

Aeronavele Spartan au dovedit deja prin nenumarate misiuni sprijinul pe care pot sa-l acorde societatii civile in situatii de urgenta, actionand eficient in coordonare cu celelalte autoritati guvernamentale abilitate.

1 COMMENT

Leave a Reply