Meciul de deschidere de la Campionatul European de Fotbal 2016 dintre România şi Franţa de pe 10 iunie, dar şi finala competiţiei, de pe 10 iulie, care se vor desfăşura pe Stade de France, ar putea fi vizate de terorişti islamişti, a anunţat Biroul poliţiei criminale federale germane, potrivit ziarului Bild, citat joi de DPA și preluat de Agerpres.

Potrivit Bundeskriminalamt (BKA), ameninţarea ar fi valabilă nu numai pentru acest meci, ci pentru întregul campionat european, potrivit unui raport care a ajuns la ziarul Bild.

Sa le luam pe rand :

  1. Daca Germania are informatii concrete cum ca vreunul sau mai multi din cei aproape 2000 de cetateni francezi cu inclinatii jihadiste si fundamentalist islamice planifica ceva, atunci situatia e cat se poate de serioasa
  2. Daca este vorba de un avertisment general, stiut fiind faptul ca astfel de evenimente pline de suporteri si turisti atrag dupa sine atentia jihadistilor, atunci niste masuri draconice de securitate ar trebui sa impiedice un atentat
  3. Intr-unul din atentatele de la Paris, jihadistii au incercat sa intre pe stadion in timpul meciului Franta-Germania unde se afla si presedintele Frantei Francois Hollande. Asadar intentii ferme exista, am fost avertizati deja !

 

 

Continuarea stirii : ‘Ţinte simbolice şi uşoare care se bucură de multă atenţie din partea media şi care, în consecinţă, s-ar putea solda cu un număr mare de victime’ sunt cele mai expuse, se menţionează în raport, care adaugă că membrii echipelor de fotbal din aşa-numitele ‘naţiuni cruciate’ ar putea fi vizaţi.

‘În special din cauza trecutului colonial francez în Africa de Nord, implicării sale militare în Mali şi susţinerii luptei împotriva aşa-numitului Stat Islamic în Irak şi Siria, Franţa este mereu în vizorul atacatorilor islamişti’, notează raportul BKA.

Măsurile de securitate franceze au fost intensificate în lunile care au urmat după atacurile de la Paris din noiembrie care s-au soldat cu 130 de morţi şi oficiali francezi, dar şi din cadrul UEFA au încercat să atenueze îngrijorarea privind producerea unor evenimente violente în timpul Euro 2016.

UEFA intenţionează să recruteze cel puţin 10.000 de agenţi de securitate privaţi pentru desfăşurarea turneului Campionatului European şi la fiecare dintre cele zece stadioane se vor afla la fiecare meci în jur de 900 de agenţi de securitate, notează DPA.

Partida Franța – România, în deschiderea EURO 2016 este programată vineri, 10 iunie.

Pe 13 noiembrie 2015, trei explozii s-au produs în apropiere de Stade de France, stadionul național din Paris, bilanțul victimelor fiind de patru morți, dintre care trei teroriști sinucigași. Atacurile au făcut parte din planul teroriștilor islamiști care a culminat cu atacul de la Bataclan.

3 COMMENTS

  1. Acum ce sa spun, s-a gasit vreun nedormit, chinuit de frustrari si unul mai bronzat de soarele desertului sa scrie pe undeva sau sa se laude ca va face si va drege.
    Este normal ca masurile sa fie unele exceptionale, avand in vedere ca este o manifestare sportiva de varf. Parisul se va umple de mii de sustinatori si spectatori iar, nebuni sunt peste tot.

  2. De cînd cu certitudinea capilor cu creier în colţuri ”refugiaţii vin în România, cote obligatorii sau în baza şantajului: amenzi” am scris că nici nu trebuie să ne gîndim la asemenea aberaţii, ei nu au nimic cu românii şi România! Ce s-a întîmplat ulterior şi cum s-a finalizat pînă la momentul de faţă? La fel şi cu acest mesaj în care este băgat românul ! Ai noştrii să-şi vadă de zona lor unde au biletele cît şi de liniştea lor în grup, nu au ce căuta în zona franceză sau altă zonă! Nimeni din cei care ameninţă nu au pic de ură faţă de români ! Dacă în timpul şi pînă la finalizarea meciului nu se întîmplă nimic rău şi începînd cu ziua următoare va fi grav? Gîndiţi-vă la varianta că mulţi din aceşti zişi atacatori mai cunosc limba română şi românii sar în ochi char dacă nu deschid gura să vorbească! E o compatibilitate invizibilă, un zid de respect partenerial între oameni şi naţiuni.

  3. “Potrivit Bundeskriminalamt (BKA), ameninţarea ar fi valabilă nu numai pentru acest meci, ci pentru întregul campionat european, potrivit unui raport care a ajuns la ziarul Bild.”
    Exceptionala descoperire a serviciilor germane sau ce-o fi acest BKA. Inteligentza germana cu adevarat.

Leave a Reply