Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit în exclusivitate în cadrul emisiunii “Punctul de întâlnire”, moderată de Radu Tudor la Antena 3, despre presiunea din partea valului trei al pandemiei şi posibilitatea ca şcolile să rămână deschise în contextul în care specialiştii medicali vorbesc deja că noile tulpini COVID-19 sunt şi în România.

“Îmi place să cred că vom respecta un principiu simplu: școlile se închid ultimele și școlile se deschid primele.

Deci ne-am exprimat speranța, încă suntem cu rata de infectare în școli mult sub rata de infectare a populației generale și avem desigur și această măsură a introducerii focarelor în rata de infectare după care vor lucra școlile.

Cîmpeanu: Şcolile vor întra în scenariu în funcţie de rata de infectare

“Şcolile vor intra în scenariu în funcție de o rată de infectare care să includă și focalele. Am luat acum aproape două săptămâni această decizie la nivelul Guvernului urmând să fie aplicat în două săptămâni.

Această includere a focarelor va crea dificultăți mai mici în localitățile mari, pentru că dacă este vorba de introducerea unui focar a unui cămin de bătrâni, sau unui spital într-o localitate mică din mediul rural sigur că va avea o incidență foarte mare și este posibil, din păcate, pentru acea localitate să o ducă direct în scenariul de carantină, adică peste șase la mie rata de infectare. Nu același lucru se va întâmpla și cu localitățile mari.

Deci influența nu va fi nici pe departe atât de mare prin introducerea focarelor în rata de infectare după care vor funcționa școlile”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

3 COMMENTS

  1. Total discriminator atribuind unei tulpini virale care nu are de a face cu Romania, nici nu exista probe temeinice ca ar fi aparut prima data in Romania, ca ar fi provenit din Romania.
    Nu i se atribuie Chinei provenienta initiala si i se atribuie Romaniei ?De ce presa din Danemarca ne jigneste in baza unor” studii” din Danemarca, studii nerecunoscute de specialisti internationali ?
    MAE tace ?

  2. Mama mea are peste 60 de ani dar nu s-a putut vaccina pentru ca nu are peste 65. Nu poate sta izolata pt ca are in grija pe cineva si trebuie sa se duca sa cumpere alimente etc.. Ea respecta toate masurile sa se protejeze dar constat ca oamenii din jur in special cei tineri nici nu mai poarta masca. Stau cu friica in suflet pentru ea mai ales acum ca circula o varianta mai periculoasa a virusului si ma enervez cand vad ca din nu stiu ce motive se tot baga in fata la vaccin diverse categorii de oameni, in log sa se dea drumul in functie de varsta cum s-a facut si in Marea Britanie, dupa ce au fost vaccinati cei peste 65 s-a trecut la cei intre 59-65 ani etc. Cand o sa inceapa etapa a treia iar o se bage in fata nu stiu ce categorii inventate de persoane.

  3. Profesorii sub 55 ani se vaccineaza cu Astra-Zeneca.Rapelul e la 2 LUNI-sfarsitul lui APRILIE.Cum v-ati gandit sa-l intrebati pe tovarasu ministru daca la sfarsitul lui martie vor fi vaccinati majoritatea profesorilor cu a doua doza?

Leave a Reply