Dupa arestarea sefului DIICOT Alina Bica, incep sa se dezghete dosarele acestei institutii speciale calificata de Traian Basescu drept “una din cheile justitiei”. Un dosar bomba nefinalizat cat timp prietena Elenei Udrea era in functie apare acum.

Azi noapte a fost retinut pentru 24 de ore Dan Besciu, unul din patronii firmei de asfaltatori Euroconstruct Trading ’98, considerata una din  companiile de casa ale familiei prezidentiale. O relatie solida s-a creat intre Basescu si patronii Euroconstruct – Besciu si Vulpescu – inca de pe vremea cand actualul viitor fost presedinte era primarul Capitalei.

Numeroasele sprituri pe care Basescu le-au baut de-a lungul anilor la restaurantul Golden Blitz ce apartine patronior Euroconstruct era doar semnalul public al prieteniei si slabiciunilor sale.

image

Asa a pornit sirul de “vanzari anterioare”, definitia elucubranta data de Ioana Basescu drept explicatie pentru achizitionarea apartamentului de 1.000.000 euro in complexul de lux din Baneasa detinut de cuplul de miliardari Popoviciu-Creteanu.

Povestea vilei de lux din Corbeanca “vanduta” de Euroconstruct familiei prezidentiale imediat dupa castigarea alegerilor in 2004 a fost una din concretizarile prieteniei.

Iata ce scria presa vremii despre afacerea Basescu-Euroconstruct

“Ioana Basescu – fiica cea mare a presedintelui Romaniei – si sotul sau, Bogdan Marin (Bodo), locuiesc intr-o vila care apartine lui Sorin Vulpescu, unul din patronii firmei Euroconstruct.
Ioana Basescu – fiica cea mare a presedintelui Romaniei – si sotul sau, Bogdan Marin (Bodo), locuiesc intr-o vila care apartine lui Sorin Vulpescu, unul din patronii firmei Euroconstruct. Societatea a fost implicata in scandalul acordarii de contracte cu bani publici pentru reabilitarea unor bulevarde din Bucuresti. Euroconstruct – dirijata de cuplul Dan Besciu si Sorin Vulpescu – are bafta la contracte semnate cu Primaria Capitalei, sumele castigate in baza acestora fiind de aproximativ 1.000 de miliarde de lei. Cei doi reprezentanti ai Euroconstruct mai sunt cunoscuti si ca fosti parteneri de afaceri ai lui Dorin Cocos, sotul ex-consilierului prezidential Elena Udrea. In plus, Besciu si Vulpescu detin si “restaurantul prezidential” Golden Blitz. Odata cu mutarea fiicei presedintelui si a sotului sau in ansamblul de vile de lux ce apartine lui Besciu si Vulpescu, legatura Basescu-Euroconstruct pare tot mai stransa.”

PS : Patronii de televiziuni basiste care au vile construite de Euroconstruct ar trebui sa se ingrijoreze si ei…

 

 

13 COMMENTS

 1. Ilegalitatile din guvernarile bocciene se rezolva in guvernarea Ponta, macar Ponta nu s a bagat in justitie cum a facut basescu si hotii lui. Sa se dea concurs in justie sa u mai intre tot felul de loze ca acum

 2. Domnule Tudor! Incercati sa ii trimiteti acest articol si doamnei Grecu. Poate dansa nu citeste articolele de aici. Si poate ii trimiteti si o lista cu cei saltati de DNA de cand au inceput curatenia de toamna-iarna sa inteleaqa ca nu doar PSD este tinta procurorilor, cum spuena aseara, si nu doar din PSD se fac arestari. Ca sunt mai multi de la ei e alta poveste dar asta se explica prin faptul ca sunt si mai multi hoti la ei.

  • Hoti mai multi ca la Penelea nu exista ca de aia s-au adunat acolo in dreapta unita si basista sub umbrela ppe .Valoarea a ce au furat ei bate de cateva bugete nationale pe ani intregi iar plangerile penale contra lor stau la DNA in gramada pana la tavan.

 3. Deja a început prigoana asupra românilor din străinătate, nu ştiu pe unde vor scoate camaşa scăunarii care i-au alungat prin lege!!! Există posibilitatea ca toţi românii să vină înapoi în ţară, unde vor găsi loc de muncă, casă pentru locuit că acum, mai toţi deşi avem proprietate, suntem chiriaşi pe proprietatea cumpărată cu acte în regulă!!! Această temă este valabilă pentru absolut toţi politicienii! s-au crezut veşnici şi eterni pe funcţii, au crezut că nu se va afla adevărul despre ceea ce au făcut în complicitate cu străinii şi marile puteri, să vedem pe unde scot camaşa, inclusiv foştii preşedinţi, debutanţii politicii de denigrare şi bătaie de joc!(asta se simte şi se vede pe micile ecrane de 25 de ani de zile)

 4. Salut Radu,
  Stii, m-as bucura enorm daca aceste dosare s-ar finaliza cu niste ani de inchisoare si recuperarea prejudiciului de la inculpati.
  Fix ca in cazul Voiculescu si A3.
  Ba mai mult, vreau sa apara figuri si din PDL, mai nou spoiti in pnl -isti, gen Videanu, Blaga, Anastase, Igas etc. Sper ca acestia nu se vor bucura de protectia data de castigarea alegerilor si migratia “structurilor” catre castigatori.
  Base merge la intimidare si santajeaza pe cine si cum poate pentru as isi pastra niste parghii de putere. Iohannis si compania au 2 variante: fie se lasa santajati, fie contraataca si il distrug pe santajist.

 5. Repet: atata timp cat nu scapam de sheletii santajabili din..ccr, csm, iccj, dns si justitie…locatarul de la TroCoceni,nu va pati nimic. Nu i am pronuntat numele niciodata..mi as musca limba!!!

 6. În legătură cu bugetul, toţi trebuie să ia în considerare, că :
  – Ministerul Educaţiei poate cheltui anul viitor cel mult 8,95 miliarde de lei (8,56 miliarde de lei şi 8,8 miliarde de lei în 2014).La educaţie şi învăţămînt s-au tăiat permanent fonduri şi din această cauză am ajuns un popor needucat! Vezi exemple peste tot, şi din această cauză nici nu se pot angaja tinerii!!!
  – Bugetul Ministerului Sănătăţii scade la 6,73 miliarde de lei.La sănătate se plăteşte en-gros, toţi plătesc din salarii sau pensii la CNAS, cam toţi pacienţii cumpără ceea ce nu există în spitale şi nu se decontează niciun leu, plus fondurile din buget allocate şi tot nu ajung din cauza furăciunilor permanenete
  – DNA-ul şi-a făcut şi-şi face treaba, nu zic, dar, au pus sechestre pe bunuri fără a fi valorificate, ANI, pierde process după proces, poliţia, deşi dă amenzi pe bandă rulantă, pierde în instanţe, primările la fel ca celelalte instituţii, pierd în instanţă din cause obiective, şi, toate aceste acţiuni costă bani, bani pierduţi prin dezinteres(nu vreau să se simtă cineva jicnit, dar acesta e adevărul) , din această cauză nici nu se adună banii din amenzi, procese, pierzătorii adevăraţi sunt oamenii cinstiţi cărora nu li se face dreptate!
  – Serviciul Român de Informaţii va avea 1,39 miliarde lei .La SRI, obligatoriu trebuiesc fonduri, doar pentru informarea şi prevenirea evenimentelor contra românilor,
  – Creşterea pentru STS, dacă este la comun cu SIE şi STS, e destul. Dar este prea mare numai pentru o singură instituţie, chiar dacă atacurile sunt dese, e prea mare bugetul alocat lor
  – Pentru BOR, unde sunt alocaţi euroii, că şi-au pregătit SEIFURILE!!!
  – Pentru investiţii în infrastructură, chiar dacă vor aloca fonduri, nimic concret şi rezistent, totul se va cără afară
  – La preşedinţie, bine că au micşorat fondul alocat, prea multe plimbări fără sens, fără nicio viziune pro-schimbare,
  – Ministerul Mediului, la ce s-a mai dat aici bani dacă nimic nu se vede concret, să se piardă fondurile aiurea? Vedeţi inundaţiile/nu se face nimic concret: vaduri lărgite, adîncirea cursurilor apei rîurilor
  – Bugetul Ministerului Muncii pentru 2015 este de 36,71 miliarde de lei (29,69 miliarde de lei alocate inţial în 2014 şi 28,89 miliarde de lei după trei rectificări).La ce se mai dau fonduri dacă nu se prea mai munceşte în ţară, totul se import şi majoritatea tinerilor(pînă în 45 de ani sunt în străinătate)???

  – Ministerul Dezvoltării are la dispoziţie 5 miliarde de lei (4,8 miliarde de lei alocat, 4,55 miliarde de lei după rectificări).ce dezvoltare? / De 25 de ani de zile se vorbeşte de dezvoltare, unde e dezvoltarea ţării??? Sau banii aruncaţi/dosiţi prin diferite buzunare???
  -Ministerul Finanţelor are un buget de 3,46 miliarde de lei (3 miliarde de lei alocat iniţial pentru 2014 şi 2,92 miliarde de lei după rectificări),
  -Ministerul Agriculturii primeşte 23,59 miliarde de lei (19,4 miliarde de lei alocate pentru 2014, 18,57 miliarde de lei după rectificări).
  -Ministerul Fondurilor Europene va avea un buget de 1,76 miliarde lei, mult peste nivelul de 166,37 milioane lei alocat pentru 2014.
  -Ministerul Transporturilor va beneficia de 8,66 miliarde de lei (6,46 miliarde de lei, respectiv 6,82 miliarde de lei în 2014)./ Helloooo!!! Ce transporturi? Trenul şi autocarul, microbuzul şi şoseaua este la aceeaşi calitate, nimic performant, dar se aruncă cu lovele!!!
  -Ministerul Economiei are un buget de 1,53 miliarde de lei (1,07 miliarde de lei alocat pe 2014, respectiv 1,32 miliarde de lei după rectificări în 2014).
  -La Secretariatul General al Guvernului noul plafon este de 6,96 miliarde de lei (7,2 miliarde de lei şi 5,96 miliarde de lei în 2014).
  -Ministerul Justiţiei va avea un buget de 2,72 miliarde de lei (2,56 miliarde de lei şi 3,1 miliarde de lei în 2014)/ cumva,(pentru drepturile ,,nemernicilor“ care cîştigă cu acte fabricate?)
  -Ministerul Apărării are alocată suma de 7,36 miliarde de lei (6,8 miliarde de lei iniţial, 7,09 miliarde de lei după rectificări în 2014).
  -Pentru Ministerul de Externe bugetul a fost fixat la 681,5 milioane lei, faţă de 673,27 milioane lei pe 2014 sau 791,8 milioane lei după rectificări./ pentru ce??? Că niciun ataşat nu-şi face treaba conform statutului, taxe enorme pentru acte pe la ambasade!!!
  -Ministerul Tineretului şi Sportului va putea cheltui până la 441,6 milioane lei (372,33 milioane lei alocat pe 2014, 383,53 milioane lei după rectificări), iar Ministerul Culturii 537,16 milioane lei (562,58 milioane lei alocat pe 2014, 584,81 milioane lei după rectificări).
  -Pentru Ministerul Public suma pe 2015 este de 709,28 milioane lei (690,7 milioane lei alocat pe 2014, 908,95 milioane lei după rectificări)./ Ooooooo!!! Aici e locul unde se plătesc taxele juridice/judiciare în rate sau en-gros!!! Aşa oameni buni, daţi en-gros, nu destul plătim noi prin hotărîri judecătoreşti!!!
  -La Senat plafonul de cheltuieli pentru anul în curs a fost stabilită la 104,7 milioane lei, peste cea de 101,62 milioane lei alocatăă pe 2014 şi cea de 104,17 milioane lei după trei rectificări.
  -În ceea ce priveşte însă Camera Deputaţilor, bugetul este de 241,7 milioane lei, sub cel de 252,18 milioane lei alocat pe 2014 sau cel rezultat după rectificări, de 242,75 milioane lei. La astea două, nu s-au alocat fonduri pentru reîntregirea tăierilor de către PDL-işti? Ori pensii speciale ???
  -Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va putea cheltui 65,5 milioane lei (66,23 miioane lei alocat pe 2014, 85,48 milioane lei după rectificări), iar Curtea Constituţională 12,45 milioane lei (14,69 milioane lei alocat pe 2014, 16,1 milioane lei după rectificări)./ aici puţini au dreptul, no coment.
  -Pentru Consiliul Legislativ suma totală este de 5 milioane lei (5,52 milioane lei alocat pe 2014, 5,46 milioane lei după rectificări), pentru Curtea de Conturi 203,5 milioane lei (194,86 milioane lei alocat pe 2014, 219,95 milioane lei după rectificări), Consiliul Concurenţei 39,2 milioane lei (64,91 milioane lei alocat pe 2014, 61,81 milioane lei după rectificări), Avocatul Poporului 7,7 milioane lei (5,92 milioane lei alocat pe 2014, 6,06 milioane lei după rectificări)./ E ceva/undeva /cumva, aici se chiuleşte, sau nu se prestează în folosul poporului???
  -Radioul Public a bugetat 192,94 milioane lei (188,78 milioane lei alocat pe 2014, 207,63 milioane lei după rectificări), iar TVR 180 milioane lei (179,96 milioane lei alocat pe 2014, 191,54 milioane lei după rectificări)./ Ohohooo!!! Parcă aici era cea mai periculoasă ,,mafie”, s-a furat en-gros ani de zile, scrie prin ziare şi nimic, nicio răspundere, nicio pedeapsă!!!
  -În ceea ce priveşte Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, bugetul însumează 10,89 milioane lei (faţă de 263,42 milioane lei alocat pe 2014)./ ce şi care restituire a proprietăţilor??? În ţara asta nu-ţi respect nimeni dreptul de proprietate, chiar dacă ai cumpărat legal 100%, nici moştenirea nu se respectă, e un fel de,,excrocherie legală”!
  Tare mult m-aş bucura şi nuu numai eu, să nu mai facă parte niciun politician din consiliile de administraţie al oricăror societăţi de stat!!!

 7. Domnule Radu Tudor,

  Ca sa nu greșiti ca acum un an , sau așa cum a facut-o și deunăzi cu gazele, astăzi cu bugetul, și de ”n” ori…. Maria Coman la Antena 3, nu mai afișați și dați etichete, ca anul trecut, urmare doar enunțării cifrelor bugetului fără a le privi in raport cu bugetul anului trecut de necesități , de priorități de …anvelopă 😀 . Chemați-l pe Vâlcov (așa cum a făcut-o Kovesi 😀 ) pe Ponta (pe care il va chema cât de curând tot Kovesi 😀 ) sau Ioana Petrescu, să vă explice ei , ce și cum, pentru că lucrurile simple pentru unii sunt foarte complicate pentru alții.

 8. oricum, e de Breaking news!

  ”KOVESI DISCUTA ACUM CU VÂLCOV DESPRE BUGETUL DNA”(Antena 3)
  Să înteleg, deci, că acest ”procoror șăf” ar face oarece presiuni asupra Guvernului. Și băsista ailaltă de stanciu o tot tragea astăzi dimineață cu ”separarea puterilor in stat”. Nu le-ar fi rușine de băsiste ce sunt. Adică tu, justiție, ai voie să mă be(ște)lești și eu pe tine, oricine ai fi …nu.
  ”Mama ei de rânduială. Ăia hoti, ăstia hoti,….mama lor la hoți”

 9. o glumă, dacă-mi permiteţi,,dă ponta o ordonanţă de urgenţă şi s-a rezolvat!” ..asta pentru că se conduce prin ordonanţe, leneşii stau acasă dar încasează veniturile şi bonusurile, mai vor şi pensii speciale!!!

Leave a Reply