Potrivit site-ului stiripesurse.ro care citeaza un interviu din transilvaniareporter.ro, sociologul si membrul PSD Vasile Dancu il face praf pe Victor Ponta in calitate de premier si presedinte PSD.

“Avem un scor al partidului care este de peste 40% în ultima vreme, într-o stabilitate care ne şochează şi pe noi sociologii. Are un profil de partid de stânga prin rezultate, nu prin ideologie: reducerea CAS, pensii mai mari, amnistie fiscală pentru micii datornici. Toate acestea au produs o emulaţie populară şi un sprijin popular care fac ca partidul să evolueze prima dată în istoria lui independent de încrederea în lideri. În acest moment, PSD are un lider informal, care este Liviu Dragnea, şi, dincolo de asta, evoluează prin rezultatele guvernării şi prin eforturile organizaţiilor locale. Nu mai sunt nici baronii locali despre care se spunea înainte că ţin partidul, pentru că cei mai mulţi au ajuns acum într-o situaţie care dezavantajează. Cu toate că Victor Ponta se află undeva la sub 30% încredere, PSD depăşeşte 40% intenţie de vot. Deci, este o disjuncţie între leadership şi evoluţia partidului. (…) Victor Ponta a greşit în primul rând că, după pierderea alegerilor, nu a mai dat semnale consistente, nu a organizat, nu a reorganizat solidaritatea internă din partid în jurul unor noi valori, a unor oameni noi. (…) Victor Ponta a luat singur decizii în ultima vreme. Deciziile luate de unul singur nu sunt bune, chiar dacă pe termen scurt pot avea efecte bune. Victor Ponta, dacă ar fi lucrat împreună cu conducerea partidului la o soluţie strategică bine gândită, testată, privind retragerea de la guvernare, atunci ar fi putut fi o soluţie bună. Sau dacă şi-ar fi dat demisia de la început, fără să urmeze săptămânile acestea de presiuni internaţionale, naţionale, în care se discută foarte mult de fuga lui, de faptul că se sustrage unei discuţii cu procurorii. Aceste lucruri nu cred că sun adevărate, dar au creat suspiciune şi fac rău scorului partidului, fac rău încrederii în domnia sa ca preşedinte al PSD”.

 

20 COMMENTS

 1. Dancu face jocurile grupului de la Cluj care vrea sa-l inlature pe Ponta de la sefia PSD pentru ca acest partid sa devina un fel de cal de corvoada la caruta lui Jihannis. Atat Dancu cat si Rus si alti clujeni ca ei din PSD ar trebui exclusi din partid.

  • Poate ca ai dreptate! Dar ai luat in calcul faptul ca in Transilvania si Banat exista un puternic curent anti regat (Muntenia, Oltenia, Moldova si Dobrogea). Exista sentimentul ca pentru o mare parte din Romania ora exacta ar trebui data de la Cluj sau Alba Iulia si nu de la Bucuresti de unde se impart banii facuti de altii!

   • Stimate domn, cu tot respectul, dvs. nu stiti sa scrieti! Dvs. scrieti “excroc”, “ne mai comentand”, “bine inteles”, “pe deoparte”, “chesti”, “sa fi sigur”, “nichname” etc. Meritati premiul Pulitzer pentru contributia ta la nenorocirea gramaticii si a limbii romane! Sunteti un analfabet! Ziceti-ne si noua cate clase aveti, ca vor internautii sa stie! Aveti macar 10 clase?! Sau aveti doua si vagon de posta, ca trenul personal? Puneti mana pe gramatica mai bine! Va doresc din suflet toate cele bune!

 2. Este dl. Dancu din trupa de la Cluj (Napoca), in schmb le spune pe nume prin ancheta sociologica efectuata. Suntem in fata unui fenomen interesant pardidul evolueaza independent de increderea de care se bucura conducatorul lui. Totusi sa nu uite dl. Dancu ca toate masurile bune luate, cu rezultat relansarea economiei, tot oamenii/conducatorul partidului le-au luat.
  Din pacate de cate ori au avut ocazia cei din grupul de la Cluj n-au confirmat ci s-au facut remarcati prin tradari rasunatoare.

  • Sa-i manance ungurii cu fulgi cu tot pe acolo de fraieri cocliti ce sunt cu totii.Sa nu se mai vaite apoi ca le iau grofii casele si pamantul. cu orase si sate cu tot.Le-a mai platit o data pielea toata Romania inainte de razboi,dar ei tot cretini au ramas.Au vocatie de sclaveti si-atat.

   • Stimate domn, dvs. aveti vocatie de analfabet. Dvs. scrieti “excroc”, “ne mai comentand”, “bine inteles”, “pe deoparte”, “chesti”, “sa fi sigur”, “nichname” etc. Meritati premiul Pulitzer pentru contributia ta la nenorocirea gramaticii si a limbii romane! Sunteti un analfabet! Ziceti-ne si noua cate clase aveti, ca vor internautii sa stie! Aveti macar 10 clase?! Sau aveti doua si vagon de posta, ca trenul personal? Puneti mana pe gramatica mai bine! Va doresc din suflet toate cele bune!

 3. Exagerezi mult in titlu, Radu Tudor! Dancu isi poate pastra sfaturile pentru el, ceea ce a realizat la Cluj ca lider local PSD, nu-l recomanda drept cineva capabil de idei si sfaturi demne de urmat!

 4. categoric da are dreptate ,a pus partidul intr-o lumina foarte proasta si prin plecarea lui intempestiva a dat apa la moara dusmanilor PSD si mai ales ,,vuvuzelei ”de Gorghiu care nu se mai opreste din denigrarea PSD .A dat loc la interpretari ca ,,exil” ca etc .Oare cum se mai poate repara situatia asta ?Nu crede nimeni ca asta de la Cluj o fi vreo perfectiune dar uite ca aici are dreptate .

  • Si de ce i-ar interesa pe oamenii normali la cap ce spune vuvuzeaua Gorghiu care imprastia prin Parlament fluturasi cu care isi indemna basistii sa nu scape vreo vorba despre infractiunile facute de ea si Atanasiu la Electrica? Ce credibilitate are?

   • Dar ce credibilitate ar putea avea unul ca dvs. care scrie “excroc”, “ne mai comentand”, “bine inteles”, “pe deoparte”, “chesti”, “sa fi sigur”, “nichname” etc. Meritati premiul Pulitzer pentru contributia ta la nenorocirea gramaticii si a limbii romane! Sunteti un analfabet! Ziceti-ne si noua cate clase aveti, ca vor internautii sa stie! Aveti macar 10 clase?! Sau aveti doua si vagon de posta, ca trenul personal? Puneti mana pe gramatica mai bine! Va doresc din suflet toate cele bune!

 5. Părerea lui şi punct. Părerea nostră e cu totul alta. Se pare că face jocuri cu opoziţia(l-am văzut cu ceva timp pe la rtv unde a lăsat să se vadă înţelegerea cu opoziţia şi clămpăii psd care vor la ciolan).

 6. Cind un anonim sau Noname vorbeste sigur da cu sopirleau cu telefonul de transeu bruiat.Dincu e UN membru nici mai mare nici mai mic, problema-i pentru cine rage, ca lovitura de stat Iohahannis printr-un papitoi DNA strict comandat de independent ce-i de Madam Kioruvesi dincolo de PRIM PROCURORUL REPUBLICI, se facu ca n-o vazu, cit despre interesul PSD din satelit se vede ca “pealtabeleste”.Sincer cred ca daca Iohahanis mai ss vorbeste politrucic pe alte fituici internationale ca de dobitoc nu intelege un acuzat de ce nu demisioneaza, atunci dreptu-i ca papitoiul generator de instabilitate sa fie masurat ori de psihiatri ori de PRIM PROCURORUL REPUBLICII. Tinem o justitie imbecila pe iresponsabilitate dar nuppentru acel nivel de stat de drept.

 7. Vasile (A)dancu e un imbecil! Macar Ponta a facut ceva palpabil in viatza lui, si-a asumat niste responsabilitati, dar ”sociologul” cu marja de eroare de 30% nu se poate lauda cu vreo plus valoare in domeniul cercetarii. A primit functii de la prostii din PSD, in clusiv de ministru, dar a produs numai gangaveli penibile. E provincialul-standard: se baga in seama pe unde apuca si ”editeaza” fraze complet imbecile, ca un alt mare clujean, emil boc!

 8. Dancu, o sulfa politica ! Un cacat , cu mot de orice culoare politica , numai sa-i fie bine lui ! Il doare-n cot de Ponta sau de partid ! Banii sa-i iasa ! Tradatorul asta a avut intotdeauna saptezeci de fete !

 9. Daca am ajuns sa citam astfel de jartele, inseamna ca le facem jocul jegos. Cine e acest Dancu, pentru PSD? Ce a produs bun, pentru PSD, acest neica nimeni? A cui sopirlita e, plantat in PSD din timpuri imemoriale? Adica daca tot ni se spune in fata ca presa e plina de acoperiti, de ce am putea crede ca partidele nu?

Leave a Reply