Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat joi, la Târgu Mureș, răspunzând unei întrebări, că invitarea rezerviștilor la Centrele Militare este o activitate care se realizează permanent, care a fost realizată și înaintea declanșării crizei din Ucraina.

“În conformitate cu legea, invitarea rezerviștilor la Centrele Militare este o activitate care se realizează permanent, anual și este o activitate care a fost organizată dintotdeauna. Se invită pentru a se actualiza baza de date, nu are nicio legătură cu ceea ce se întâmplă (în Ucraina, n.r.) este o activitate permanentă pe care am desfășurat-o și acum doi ani, și acum trei ani și în fiecare an”, a arătat Dușa, citat de Agerpres.

Precizarea ministrului vine după ce în presă au apărut informații potrivit cărora verificarea rezerviștilor s-ar face în contextul situației tensionate din estul Ucrainei.

 

17 COMMENTS

 1. Intervențiile lui Crin Antonescu n-ar trebui să mai conteze.A ieșit din politică,acum a devenit un formator de opinie,are dreptul la opinia lui,putea deveni președinte,a ales să nu…
  În ciuda a tot,va fi cea mai fierbinte vară politică a istoriei României,mai fierbinte decât vara lui 2012:
  Prognozez vara JOS IOHANNIS-PONTA-PNL-PDL
  Ar putea urma și JOS ARAFAT (n-a făcut rost de saltea pneumatică,ceva)
  JOS DNA,CSM
  UNIȚI SALVĂM TOATĂ ROMÂNIA,NU NE TĂIAȚI VIITORUL/STOP DEFRIȘĂRILOR ILEGALE
  Sper că n-am uitat nimic
  Cum vi se par aceste prognoze?

 2. Serios? Nea Duşa, nu te crede nimeni mai ales cei care avem vecini sau avem în familie militari. Că au fost antrenamente cu cei care au plecat în războiul altora(afganistan…) este adevărat, că din toamnă sunt trageri/antrenamente, este realitatea, dar nu mai tăia arătura că nu are rost, cazi în penibil.

   • Radu am vecini care lucrează în cadrul armatei, unul dintre ei a fost plecat în afganistan odată cu soţul unei verişoare din altă localitate, în plus locuiesc în apropierea unităţii militare şi cred că la cel mult 5 km de locaţia unde se fac trageri. Seara ne mai întîlnim(depinde de ora la care ajunge acasă) şi mai vorbim! este realitate!

     • Pentru mine NU. Mai vedem că nu murim mîine, poete s-a reiterat mizeria care se practica pînă în 2008: ştii prea multe, mai ţine-ţi gura, mă gîndesc că trebuie să-mi pun fermoar la gură, nu? Ok.

  • Domnule Tudor , mi se pare pare cel putin bizara credibilitatea pe care i-o acordati ministrului Dusa.Pe aceeasi regula de trei , hai sa le acordam credibilitate si ex-ministrilor Dragnea , Udrea , Nastase, Copos si probabil mai sunt si altii .Dusa mananca rahat cand spune ca asa s-a facut in fiecare an : de cand ? Eu am terminat cu grad de caporal la graniceri in 1996 si pana in 2005, cand am plecat din tara nu m-a chemat nimeni la comisariat sa vada daca mai traiesc.Sau Dusa nu se referea la acea perioada?Sau nu se referea la rezervistii din Ministerul de Interne ?Spune cuvantul ” politicieni romani ” si trage apa.

 3. Are legatura cu echinoctiul de toamna. Rad si curcile de asemenea porcarii de explicatii date de oameni fara pic de creier.

  Realitate e sa vada NSA-CIA pe ce carne de tun se bazeaza in viitoarele lor piese de teatru din regiune. Poate o sa aiba un soc daca romanii o sa intoarca armele impotriva lor cu toata propaganda proamericana ce se desfasoara pe toate posturile tv fara nici o exceptie.

  Incepe iar asaltul impotriva aurului din Apuseni plus un bonus de reintoarcere a gazelor de sist in forta. Traim mizerabil din ce in ce mai prost, suntem furati de toti borfasii interni si externi, nu ne mai putem plati facturile care nu sint altceva decit hotiile unor monopoluri de distributie pur mafiote, mincarea a devenit un lux dupa scaderea tva si ne uitam cum ne sint furate resursele fara nici o greata de catre mafiotii corporatisti.
  Iar suntem luati ca sclavi prosti si iar o sa explodeze mamaliga.

  • Da,si toate astea avem obligatia sa le aparam,caci unii cu obligatiile iar altii cu drepturile.Si cui nu-i convine asta,are grija Iohannis, Stanciu,Kovesi si Kazanciuc.

 4. si daca s-ar face verificarea in scopul unui conflict cu rusia ce ar fi?daca inarmam toti rezervistii din tara tot niste pacalici ramanem.armament avem NU!cu 99 mli-84[foste bmp-1],69 tab-uri zimbru[fostul btr-80] si 54 tr-85 m bison[foste t-55] nu facem mare lucru.rusia are doar in zona crimeea-novorossisk o brigada marina[810th]cu 1088 soldati si 126 vehicule amfibii blindate de tip btr-82 si bmp-3 + 24 autotunuri de 122 mm,un batalion marin[382th] cu 230 de soldati si 69 v.a.b.[aceleasi tipuri].problema mare este divizia 7th de garda aeropurtata cu 3900 de soldati si 360 v.a.b.-uri speciale ptr.trupele aeropurtate + 64 de autotunuri de 122 mm cu baza la novorossisk.plus la krasnodar brigada 22nd spetsnaz[trupe speciale gen beretele verzi americane].cu ce sa ne batem noi cu aceste trupe de elita[aproape toti au experienta de lupta].cu ce vom opri navele rusesti de desant care vor aduce aceste trupe la tarm?sunt 3 alligator,7 ropucha,1 ivan gren[nou nouta]si un hovercraft zubr[duce 3 tancuri de 50 t odata].cu fregatele de la fier vechi britanice care au 2 tunuri de 76 mm?rusii au in flota marii negre un cruiser slava cu 16 rachete supersonice antinava bazalt cu 300 km raza de actiune.doar iese din rada sevastopolului lanseaza 2 rachete si dupa 15 min romania nu mai are fregate.daca toata nebunia asta desanteaza la 4 am. la amiaza bucurestiul este ocupat.toate astea fara sa amintesc 3 escadrile su-24 m[36 avioane],3 escadrile de mig-29 si su-27 si vreo 12 lansatoare tbm iskander-m cu 24 de rachete.

Leave a Reply