O veste excelenta : Vestul intinde o mina Rusiei la doi ani dupa inghetarea relatiilor generata de agresiunile Moscovei in Ucraina. E nevoie de reluarea dialogului pentru a orice supriza nedorita venita dinspre Est.
—————————–
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat vineri organizarea primului Consiliu NATO-Rusia, după ce Alianţa a decis, în anul 2014, suspendarea acestor reuniuni în urma anexării Crimeii şi destabilizării Ucrainei, relatează agenţiile Reuters şi EFE.
‘În urma consultărilor cu Rusia, am convenit să organizăm o reuniune a Consiliului NATO-Rusia la nivel de ambasadori’, a indicat Stoltenberg într-un comunicat, el precizând că această reuniune va avea loc în următoarele două săptămâni la cartierul general al NATO din Bruxelles.
‘Consiliul NATO-Rusia va aborda criza din Ucraina şi nevoia implementării complete a acordurilor de la Minsk (…) Vom discuta despre activităţile militare, cu accent pe transparenţa lor şi pe diminuarea riscurilor’, iar printre temele de pe agenda reuniunii se vor regăsi de asemenea situaţia din Afganistan şi ameninţările regionale, se mai arată în comunicatul Alianţei.

7 COMMENTS

 1. normal ca se vor intalni.dupa acordul obama -putin din ianuarie,vestul si sua au renuntat la extinderea influentei spre ucraina(un inalt oficial ue a declarat ca ucraina va fi pregatita de aderare la ue si nato peste 25 de ani) asa ca nu mai sunt probleme divergente.rusia ramane cu crimeea si cu republica secesionista donetsk,ue ramane cu acordurile bilaterale cu rusia si toata lumea e fericita.a, au ramas un pic nefericiti ucrainienii dar ei nu conteaza in ecuatie.si au mai ramas mortii din zborul malaiezian dar astia sunt victime colaterale.

  • Destabilizarea Ucrainei a inceput odata cu punerea pe fuga, la modul cel mai propriu, a presedintelui liber si democratic ales (dupa constatarile tuturor observatorilor OCCIDENTALI prezenti la alegeri) al Ucrainei.
   Aparent inexplicabil.vestul a uitat-o, subit, pe-aia cu “lovitura de stat” (desi la noi, in 2012, au inventat-o ad-hoc, ca sa-l salveze pe ticalos). Parca le-a inghitit pisica limba! De ce oare? Ceva interese foarte materiale? Ceva implicare foarte directa?
   Factorul cel mai important care submineaza politica internationala si induce toate tensiunile majore (si consecintele directe, uneori mai mult decit tragice) este DUBLA MASURA! Cum spunem noi, vulgul, care nu stim de-alea, sofisticate, CURVASARIA!
   Cum spunea fabulistul, un pic mai elegant: “Că voi egalitate, dar nu pentru căţei!”

  • E nasoala rau de tot, inseamna ca KGB i-au penetrat telepatic pe conducatorii USA si Nato si i-a transformat pe acestia in papusoaie de paie la cheremul intereselor strategice ale Kremlinului. Asa ca rusii e de porc, iar americaniii si pretenii lor sunt drepti, buni si iubitori de pace.

 2. Aminteam in postari mai vechi, ca aceste mari puteri in spatele usilor inchise si a ochilor indiscreti, au intalniri si consultari continue, directe sau indirecte iar, deunazi un foarte inalt responsabil american a vizitat Moscova.
  Aceasta intalnire a consiliului NATO-Rusia nu face altceva decat sa dea o speranta ca inca ratiunea este suverana si armele tac.

 3. de 6-7 ani politica externa americana a fost cea mai imbecila, cred, din istorie: au incercat sa-i forteze pe rusi in Ucraina (n-au reusit), au facut varza Libia si Egipt, au vrut sa extinda influenta Arabiei Saudite spre Siria (n-au reusit), au vrut sa faca un fel de pace cu Iranul (n-au reusit), au vrut sa cam abandoneze Israelul (n-au reusit).
  In schimb au reusit sa-i radicalizeze pe arabi, au reusit sa creeze monstrul ala numit ISIS si, desigur, cel mai important, au reusit sa-l tina cu forta in functie pe presedintele Basescu in 2012.
  Lasati in ofsaid de relatiile bune ruso-europene, acuma trebuie s-o dea la pace cu rusii pentru ca au o problema mult mai mare cu Iranul.
  Sa fie toate astea o “veste buna”?

Leave a Reply