Taxa pe valoare adăugată (TVA) pentru cărţi va fi redusă de la 9% la 5%, măsura urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016, a anunţat, joi, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, care va depune în acest sens, la Camera Deputaţilor, un amendament la noul Cod Fiscal.

Astfel, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, în urma unor discuţii cu premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorescu, pe de o parte, şi ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, de cealaltă parte, s-a stabilit ca TVA la cărţi să fie redusă la 5%.

În acest sens, ministrul Culturii urmează să depună la Camera Deputaţilor un amendament la proiectul noului Cod Fiscal, prin care TVA pentru cărţi să fie redusă de la 9% la 5%, România devenind astfel una dintre ţările cu cea mai scăzută taxă pe valoare adăugată pe acest segment din Europa.

 

4 COMMENTS

  1. la o carte de 40 de lei ar trebui sa fie o reducere de aproape 2 lei. o realizare personala a ministrului, utila pentru elevi si studenti, daca editurile chiar vor reduce pretul, dar nu mi se par suficiente masurile astea cu reducerea taxelor pentru incurajarea celor care nu prea-i intereseaza.
    ma gandesc ca ati putea recomanda si dumneavoastra pe blog odata pe luna.

  2. Tocmai de la 1 ian.2016? Mă gîndeam că deîndată, de fapt indiferent de preţ, tot o să cumpăr, culmea, ai mei deşi sunt în afară vor să cumpere tot din românica noastră online sau le trimit colet. Nu e la plesneală, sunt cărţi care deşi sunt româneşti sau altă limbă, tipărite prin anii 1960-1970 nu se găsesc aici în lb. română sau în engleză/germană/arabă/italiană/spaniolă/franceză(una în lb. română şi aceeaşi întro altă limbă de circulaţie internaţională, sau limba care se vorbeşte în ţara unde sunt stabiliţi=2 cărţi pentru a le citi şi analiza) şi nu e doar o carte, cam 10-15 cărţi pe an prin colet/bani nu glumă.

  3. Daca s-ar infiinta comisii care sa dea si bonuri de masa contra efectuarii de lecturi particulare prestabilite,atunci sa vezi cultura si discutii academice pana si la intrunirile duminicale de pe marginea santzului.

Leave a Reply