Jurnal Militar Constanţa anunţă :

10 decembrie

Vânătorul de mine M 270 în Marea Mediterană
în drum spre casă
Am ajuns cu „monitorizarea” marşului spre casă a celei mai recente achiziţii a Forţelor Navale Române, vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, în mijlocul Mării Mediterane.
După mai bine de 3500 de mile marine parcurse din Rosyth, Scoţia, de la plecarea din data de 15 noiembrie, în această dimineaţă a părăsit, după trei zile de escală, portul Cagliari din Sardinia pentru penultima etapă a marşului.
Marea Mediterană nu este tocmai ospitalieră în această perioadă a anului, mai agitată chiar şi decât apele Atlanticului când au trecut prin golful Biscaya, şi de aceea sunt studiate şi alese cele mai bune rute de navigaţie, în funcţie şi de prognoza vremii şi a mării.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, submarin, barcă şi text
Este un marş flexibil, nu există date fixe de intrare sau plecare din porturile de escală şi se încearcă, atunci când este posibil, navigaţia costieră. Nu uitaţi că vânătorul de mine este o navă mică, cu o autonomie limitată dată în principal de capacitatea tancurilor de combustibil iar echipajul se află la prima „aventură nautică” cu o astfel de navă, complet nouă pentru ei.
Ar putea fi o imagine cu 6 persoane şi text care spune „E15”
Trei escale sunt prevăzute în tranzitarea Mării Mediteraene, iar două au trecut deja, este vorba de Malaga şi Cagliari, poate aţi recunoscut imaginile de la plecare, sunt porturi în care navele noastre militare, sau cel puţin N.Ş.Mircea, au mai acostat.
Ar putea fi o imagine cu submarin
11 decembrie
Prin Marea Cretei în drum spre Souda
Vânătorul de mine M 270 aproape de ultima escală înainte de sosirea la Constanţa pe data de 19 decembrie
Revenim cu o relatare de azi de la locotenent-comandorul Denis Giubernea, comandantul vânătorului de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”. La ora postării nava se află în drum spre portul Souda şi probabil navighează prin ceea se numeşte Marea Cretei.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi barcă
Intrarea în portul Souda, cel mai probabil în baza navală de acolo, este prevăzută pentru mâine dimineaţă. Escala din cea mai mare insulă grecească din Marea Mediterană, una de tradiţie pentru marinarii militari români, este ultima din lungul marş de dislocare în ţară început pe data de 15 noiembrie la Rosyth în Scoţia şi cu escale în Le Havre, La Coruna, Malaga, Cagliari şi, iată, Souda.
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi submarin
Peste o săptămână (opt zile mai precis) o aşteptăm în Portul Militar Constanţa.

Leave a Reply